G4Media.ro

Victor Negrescu (PSD) anunță că regulamentele UE au fost amendate astfel încât…

Sursa: Facebook/ Victor Negrescu

Victor Negrescu (PSD) anunță că regulamentele UE au fost amendate astfel încât PNRR-ul va putea fi modificat mai ușor: Ministerul trebuie să inițieze de urgență demersul și să poarte negocieri / Data limită pentru propuneri, 30 aprilie

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, susține, într-o postare pe Facebook, că regulamentele europene au fost amendate, inclusiv cu propuneri făcute de grupul PSD, astfel încât Planurile de Redresare și Reziliență să poate fi modificate mai ușor. Negrescu precizează că eventualele modificări la PNRR ar trebui propuse până la data de 30 aprilie 2023.

”Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene trebuie să inițieze de urgență demersul și să poarte negocieri, în beneficiul României, pentru a aduce modificările necesare. Este singura și ultima ocazie de a face acest lucru, ulterior o să fie imposibil de realizat”, notează europarlamentarul PSD. Potrivit acestuia, modificările pot fi justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina sau de schimbările în fluxurile economice și comerciale.

Redăm mai jos integral postarea europarlamentarului PSD, Victor Negrescu:

„Am reușit! Solicitările Partidului Social Democrat, cuprinse în amendamentul pe care l-am propus și negociat la nivel european, prin intermediul cărora Planurile de Redresare și Reziliență pot fi modificate mai ușor, au fost transpuse în regulamentele europene. Comisia Europeană tocmai a transmis către statele membre un nou ghid privind modul în care se pot face aceste modificări.
Câteva idei generale preluate din amendament și care sunt prevăzute în noul regulament:

– se recomandă ca toate modificările aduse planului să fie propuse până la data de 30 aprilie 2023. Este evident, astfel, că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene trebuie să inițieze de urgență demersul și să poarte negocieri, în beneficiul României, pentru a aduce modificările necesare. Este singura și ultima ocazie de a face acest lucru, ulterior o să fie imposibil de realizat;
– modificările pot fi justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina sau de schimbările în fluxurile economice și comerciale;
– obiectul optimizărilor poate avea în vedere atât proiectele, cât și reformele și trebuie să corespundă, în continuare, recomandărilor specifice de țară și elementelor generale din regulament, cu accent pe menținerea obiectivelor de mediu și a celor digitale;
– Comisia Europeană o să vină cu un răspuns mai rapid la aceste modificări și va sprijini statele membre în acest sens.
Se dovedește, încă o dată, faptul că Partidul Social Democrat este astăzi formațiunea politică care livrează cu profesionalism lucruri importante pentru România în plan european.
*Documentul trimis către statele membre cuprinde atât modificările generale care pot fi aduse planurilor, cât și cele ce rezultă din includerea componentei de energie: https://commission.europa.eu/…/guidance-recovery-and…”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. nu vom accesa fonduri europene din simplul motiv ca nu se pot…..

  2. Modificarea e posibilă pentru introducerea acțiunilor provenite din RepowerEu, nu pentru tâmpeniile pe care le are PSD în cap.
    Ce tolomac, nu înțelege ce citește…

  3. Tot ce spune omul ăsta e o minciună sfruntată. Vrea din nou pe liste la europarlamentare la tainuri mai mici. Om in floarea vârstei apt de muncă și invârte vorbe pe bani mulți.

  4. PSD se dovedește iar un partid care îndreaptă greșelile făcute de alții! De aceea votăm PSD și respingem partidele extremiste AUR și USR!

  5. Adică sa plătim pensii speciale in continuare și sa ne împrumutam pentru ele? Nu uitați cine va fura!