G4Media.ro

Iohannis: Românii sunt proeuropeni, vor o justiție dreaptă, o țară dreaptă, dar…

Iohannis: Românii sunt proeuropeni, vor o justiție dreaptă, o țară dreaptă, dar sunt politicieni care își doresc să nu răspundă pentru faptele lor și ce vină au românii pentru asta? 

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri seara, într-un interviu de la Sibiu pentru TVR, că românii sunt proeuropeni, vor o justiție dreaptă, o țară dreaptă, dar sunt politicieni care își doresc să nu răspundă pentru faptele lor, care poate cu scopul de a-și curăța dosarele au pus în dificultate întreaga justiție.

Declarațiile președintelui Iohannis:

 • Noi, românii, România suntem în UE de 12 ani și cred că faptul în sine că se întâmplă acest summit aici arată că am parcurs un drum lung și un drum bun. nu ne-a fost ușor. Nu ne-a dat nimeni nimic pe gratis. Noi, românii, am muncit pentru asta. Am făcut asta convinși că locul României este în Europa și mâine dovedim că locul Europei e în România. Românii sunt proeuropeni. Noi, românii, dorim să fim în UE, indiferent ce spun unii lideri politici doar ca să sune interesant. Suntem o națiune proeuropeană, vrem să fim europeni, iar europenii ne recunosc. Faptul că summitul se ține aici, în inima României, e o dovadă clară a faptului că România este recunoscută, românii contează.
 • În prag de alegeri, e momentul pentru un semnal pozitiv. Trebuie să arătăm românilor, europenilor că dorim să rămânem împreună, vrem o Uniune Europeană puternică, o Uniune pentru cetățenii europeni.
 • Declarația de la Sibiu vine să consfințească aceste lucruri: suntem hotărâți, suntem uniți, vrem o UE prosperă, care îi apără pe europeni. Mesajul va fi foarte clar un mesaj de optimism, de solidaritate, de claritate, de viziune pentru viitor.
 • Sunt două probleme majore cu care ne-am confruntat și la care se lucrează încă la soluții – migrația și Brexit. Noi, ceilalți 27, acum suntem foarte hotărâți să rămânem împreună. În toată criza Brexitului a fost un lucru bun care a creat solidaritate.
 • Dacă vorbim despre lideri populiști, trebuie să recunoaștem că și în România există și sunt lideri de partide mari, care în ultima perioadă au un discurs mai degrabă antieuropean, un discurs împotriva străinilor. E foarte păcat, fiindcă România merită să aibă un discurs proeuropean, românii sunt proeuropeni, românii nu-și doresc să plece din Europa. Dacă ne gândim doar la milioanele de români care au plecat din țară și lucrează peste tot în țările UE. Ei vor să rămână în Europa, noi dorim să rămânem în Europa, dar există acești populiști care ne spun că Europa nu e soluția bună, sunt alții care spun că UE trebuie desființată, sunt alții care spun că UE creează probleme naționale. Nu, problemele naționale se creează cam toate acolo.
 • Din păcate, și noi trebuie să suportăm pe unii politicieni care poate cu scopul de a-și curăța dosarele au pus în dificultate întreaga justiție. Avem acea discuție nefericită despre statul de drept în România. Românii vor o justiție dreaptă, o țară dreaptă, dar sunt politicieni care își doresc altceva, își doresc să nu răspundă pentru faptele lor și ce vină au românii pentru asta? Românii își doresc o țară dreaptă, europeană, prosperă.

Sursa foto: presidency.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Romanii aproba tacit tortuta si crima politicienilor.

 2. Poate astia neomarxisti satanisti de la usere, in rest n-am auzit de corupti decat la pdl!

  • Vezi ca ai uitat sa zici si sorosisti!

  • E doar o unealta a satanei si ala ca si derbedeii astia satanisti neomarxisti securistoizi…

  • Acest mesaj transmis de mafia PSD-ALDE prin fantoșa „asistat* este din zona fundamentismului religios, de tip islamist, dar cu accente sectare de natură ortodoxistă. El vizează pe habotnicii care sunt speriați de modernitate și progres, pe care mafia vrea să îi țină captivi și să-i folosească în scop infracțional.

 3. Vorbea malacul cu 40 de dosare penale din care unul cu GIO mermelit pana s-a prescris fapta! De catre Augustalin Loazar!
  Asta vorbeste de justitie?

  • Despre ce e vorba în cel ” cu GIO mermelit pana s-a prescris fapta?” Dar, dintr-alea 40, alte două, să zicem, care sunt? N-ar trebui să-i fie greu să spună unui cunoscător care „vorbește despre justiție” cum este acest „Stefan”. Punem pariu că nu o să dea nimeni aceste informații? Pentru că sunt niște fake-uri ale unui postac al mafiei PSD-ALDE pus de stăpânii lui interlopi să dezinformeze așa cum sunt toate „opiniile” de ordin general, fără nume, fără date, fără detali. Doar manipulare.

 4. O declarație mai cerebrală decât suntem obișnuiți din partea guvernului și a celor care îi conduc.

 5. Dacă trolii psd nu ar vorbi, ce bine ar fi!

 6. Romanii sunt vinovati deoarece nu isi iau in serios meseria de cetatean. In general nu iau in serios nici o meserie… Stiu doar sa se planga ca niste babe senile.

 7. FRATI ROMANI , MERGEȚI SI VOTAȚI, GANDITI-VA LA COPIII SI NEPOȚII VOSTRII ,ORI IN EUROPA,ORI CU ACESTI PENALI ! DUMNEZEU SA NE-AJUTE !