G4Media.ro

Iohannis, mesaj de Hanuka, Sărbătoarea Luminilor la evrei, transmis prin consilier: ”Comunitatea…

Iohannis, mesaj de Hanuka, Sărbătoarea Luminilor la evrei, transmis prin consilier: ”Comunitatea evreiască din România este un contribuitor important la binele comun”

Tradiţia de Hanuka, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni, credinţa şi speranţa, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj adresat cu prilejul Sărbătorii Hanuka, prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, la Templul Coral din Bucureşti.

„Cu prilejul sărbătorii Hanuka, adresez salutul meu călduros conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din ţară. Tradiţia de Hanuka, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, atât de necesare în această perioadă în care am fost cu toţii greu încercaţi”, a arătat şeful statului în mesajul său, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

El a evocat în context memoria fostului preşedinte al FCER, dr. Aurel Vainer, personalitate marcantă a comunităţii evreieşti şi un luptător pentru combaterea antisemitismului.

„Hanuka îi încurajează pe cei care o sărbătoresc să devină prin cuvânt şi faptă un model pentru semeni. Un astfel de exemplu a fost domnul Aurel Vainer, cel care, în calitatea sa de preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a servit cu devotament comunitatea evreiască într-o perioadă plină de dificultăţi. Aurel Vainer nu a fost doar o personalitate marcantă a comunităţii dumneavoastră, ci şi un constructor de punţi între etnii şi confesiuni, un luptător pentru combaterea antisemitismului şi un purtător şi apărător al memoriei celor dispăruţi în Holocaust. Luminile menorei se aprind şi pentru a cinsti amintirea sa”, a spus preşedintele Iohannis.

Cu ocazia Sărbătorii Luminilor, Klaus Iohannis a reiterat angajamentul statului român în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea antisemitismului, sprijinirea punerii în valoare a patrimoniului cultural evreiesc din ţară, precum şi hotărârea pentru asumarea integrală a trecutului, pentru cercetarea istorică a perioadei Holocaustului din România şi pentru cinstirea memoriei victimelor acestuia.

„Comunitatea evreiască din România este un contribuitor important la binele comun. Sărbătorile dumneavoastră sunt prilej de bucurie pentru noi toţi, după cum crimele şi tragediile secolului trecut ne sunt istorie şi dramă comune, care trebuie cunoscute şi împărtăşite, pentru a nu se mai repeta vreodată.
Cu aceste gânduri vă însoţesc în zilele de sărbătoare ce urmează, urându-vă să le petreceţi în spirit de pace, respect şi comuniune spirituală. „Hag Hanuka Sameah!””, a concluzionat mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. nea’ beny, elan, black cube etc apreciaza “binele comun” al politicienilor romani

  2. De unde scrii sefule, de pe pârtie sau de langa gaura 11 de pe terenul de golf? Oricum, iti multumim ca mai respiri, ce ne-am face fara presedintele tuturor românilor si nașul de botez al proaspatului fătat usl?…

  3. Iohanis este un escroc care a pacalit o tara întreaga cu democrația de fațada pe care o practica. S-a îmbogățit cu 6 case din meditatii, greu de crezut ca au fost atitia care sa ii solicite acest serviciu. Este un mincinos fără cuvânt, onoare, caracter. Nu ii mai reprezinta pe cei care l- au ales pentru ca a călcat pe speranțele lor. În concluzie sa nu mai vorbească acest escroc în numele poporului. El nu mai reprezinta pe nimeni.

  4. Momente rare de tandrete intre banditi si victime…

  5. In schimb tu esti un contribuitor important la raul comun care s-a abatut asupra romanilor.

  6. Asta e culmea: hitleristul serbeaza Hanuka…

  7. Exact că anul trecut când la începutul pandemiei ați chemat „valorili” acasă, acum iubitul tau grindeanu vrea să-i aducă pe aia din Africa de Sud cu varianta omicron.
    E lesne de înțeles de ce: dacă e pandemie, nu le veți permite oamenilor să vă conteste în stradă, că deh… e pandemie. Arză-v-ar focul de jigodii! Nu vă pasă că omorâți oameni nevinovați, gunoaielor.