G4Media.ro

Iohannis: Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră! Vom continua să ajutăm…

Sursa foto: Facebook / Klaus Iohannis

Iohannis: Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră! Vom continua să ajutăm Ucraina și poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie. Este angajamentul ferm al României / Românii au arătat întregii lumi ce înseamnă să oferi sprijin. Vă mulțumesc pentru solidaritate

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, vineri, la un an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, subliniind că „lupta poporului ucrainean este și lupta noastră”, iar angajamentul ferm al României este de ajuta Ucraina și poporul ucrainean „atât timp cât va fi nevoie”.

Klaus Iohannis le-a mulțumit românilor pentru solidaritate, precizând că românii au arătat întregii lumi ce înseamnă să oferi sprijin.

Mesajul președintelui Iohannis:

Dragi români,

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, acum exact un an, am văzut cum prezentul și viitorul nostru se pot schimba într-o clipă. O națiune independentă, un stat vecin nouă – Ucraina – a fost atacat cu cruzime, fără nicio justificare, de către Rusia. Oameni nevinovați și-au pierdut viața, i-au pierdut pe cei dragi, și-au pierdut casele, le-au fost distruse școlile și spitalele și au fost nevoiți să fugă din calea războiului pentru a se salva pe ei și viața copiilor lor.

În tot acest timp însă, poporul ucrainean a impresionat o lume întreagă prin curajul, forța și hotărârea arătate în apărarea țării și a libertății, respingând agresiunea forțelor inamice ruse.

Apărându-și țara și libertatea, poporul ucrainean protejează valorile și libertatea noastră, protejează securitatea noastră, a românilor și a întregii Europe. Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră!

Încă din prima zi, România a fost alături de poporul ucrainean, iar românii au arătat întregii lumi ce înseamnă să oferi sprijin și să îți deschizi ușa casei pentru femeile și copiii care și-au pierdut căminul, să îi ajuți cu inima deschisă pe toți cei care fug din cauza ororilor războiului.

Ne-am mobilizat cu toții, cetățeni și autorități, să răspundem rapid și să sprijinim Ucraina în marea sa provocare. Vă mulțumesc tuturor pentru solidaritatea voastră, pentru empatia arătată. Ați demonstrat că românii sunt vecini și parteneri pe care te poți baza.

Vom continua să ajutăm Ucraina și poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie. Este angajamentul ferm al României.

Războiul ne-a mai învățat o lecție, cea a solidarității și unității. Împreună am arătat că suntem puternici și ne opunem agresiunii ruse. Această bătălie trebuie să fie câștigată de Ucraina, iar Rusia trebuie să răspundă pentru crimele comise și pentru viețile distruse.

Dragi ucraineni, nu sunteți singuri! Aveți în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă!

Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la victorie și la construirea unui viitor mai bun, în pace! România este și va fi alături de Ucraina!

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează