G4Media.ro

Iohannis, la întâlnirea cu preşedintele executiv al American Jewish Committee: „Am subliniat…

Iohannis, la întâlnirea cu preşedintele executiv al American Jewish Committee: „Am subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu preşedintele executiv al American Jewish Committee (AJC), David Harris, în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, prilej cu care a subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online – transmite Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

Președintele României a reiterat condamnarea fermă de către România a acestor evoluţii și a subliniat „eforturile recente în materie întreprinse de ţara noastră, concretizate în adoptarea, în luna mai a acestui an, a Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură„.

În cadrul întâlnirii de la New York au mai fost abordate și alte teme de interes comun, privind relaţiile bilaterale româno-americane, relaţiile România-Israel, evoluţiile din Orientul Mijlociu, relaţiile Israel-Uniunea Europeană, priorităţile de agendă România-Statele Unite ale Americii, angajamentul României faţă de combaterea antisemitismului, păstrarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului.

Conform comunicatului transmis de Administratia Prezidentiala, Iohannis a salutat „intensitatea şi substanţa cooperării bilaterale România-SUA în cadrul Parteneriatului Strategic, în toate dimensiunile sale, respectiv a dialogului cu caracter strategic dintre România şi Israel, salutând activitatea AJC în sprijinul valorilor democratice fundamentale”.

Sursa foto: Administratia prezidentiala

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. e si el un politruc, a zis si de antisemitism, a bagat si ceva rezilienta

  • STRATEGIE NATIONALA PENTRU COMBATEREA A CEVA CE NU EXISTA!
   Dar exista opusul, iar asta nici macar nu ne sensibilizeaza!
   Acum am aflat, cu ocazia vizitei in SUA a presedintelui, despre „adoptarea, în luna mai a acestui an, a Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură„.”
   Ce antisemitism, ce xenofonie?
   In Romania, antisemitismul este total inexistent. Cat despre xenofobie, probabil este confundaata cu slabele reactii care mai apar impotriva incapabililor si iresponsabililor care s-au perindat la butoanele Romaniei, a caror politica dezastruoasa a ruinat resursele materiale si umane ale tarii, spre profitul unor mafioti romani sau straini, si chiar al unor tari straine.
   Impotriva acestei revoltatoare realitati nu s-a adoptat nicio „Strategie nationala”!

 2. Da te n cuie matzu iohanis, fgm de dulap

 3. Ai zis si tu o poezie… Acum, plimba ursul…

  • Însăși aceasta campanie de vaccinare urmata de acest pașaport, este un instrument de segregare a populație, cu obiective bine puse la punct, care n, au nici, o legătură cu sănătatea medicala, ca să nu mai vb de miile de bolnavi cronici de alte patologii și care nu mai au loc sa se trateze , de acest covid fabricat în laboratoare

 4. El e un etern ingrijorat.

 5. Hai cu extradarea escrocilor condamnati in dosarul fermei Baneasa!

 6. ce ar fi sa te ingrijoreze soarta copiilor din romania, a batrinilor, acelor care nu au serviciu sau servicii proaste ptr ca voi plimbati banii cu circuit inchis?

  • Mai Suba, nu intelegi nimic din politica! Politica e sa te dai intotdeauna cu al mai tare. Si cine e al mai tare acum in lumea asta? Vezi ca nu stii?

 7. Ce sa-ti spun… ingrijorare mai mare nu are Romania!
  Joahnnis, te-ai prostit de tot, Cotrocniul ti-a aratat adevarata fata: esti varza!
  Sila!!!

 8. Marele relaxat a gasit tema.de.frecat menta de 80 de ani , antisemitismul.

 9. Vorbe goale marca Iohannis.

 10. F.m.m. de dulap, că suntem pe primul loc în Europa la pedofilie, cu procuroarea generală pusă de tine susținând că sexul la 13 ani e de bună voie, nu te preocupă și îngrijorează ?

 11. Bine ca mafia si coruptia nu il ingrijoreaza.

 12. „Ne exprimam ingrijorarea ca cetatenii nu practica golf, desi este accesibil tutulor oamenilor munci de la orase si sate” 😂

 13. Stimati membri ai American Jewish Committee nu luati in seama declaratiile presedintelui intrucat nu sunt sltceva decat declaratii si nimic concret. Asta a facut in tot timpul cat a fost presedinte: declaratii si atat. 0 realizari pentru tara, 0 pe toata linia.

  Ah, sa nu uit: a facut ceva – a schiat, a jucat golf, s-a bronzat si a bagat tara in criza politica.

 14. Plavane, le-ai spus ca ai patronat FDGR-ul, singurul mostenitor patrimonial al Grupului Etnic German, acel grup na.zist care s-a infruptat din averile furate ale sarmanilor e.v.r.e.i ma.ce.la.rati si pusi in trenuri de ungurii h.ort.hy.isti. din Transilvania din cauza Dictatului de la Viena?

  Ai zis ma ca nu ati dat NIMIC inapoi e.v.r.e.i.l.or? Mai la.r.va pr.ofit.o.are, din ce calitate te caciulesti tu in fata ONG-uri private din tari straine ?

  De unde iti permiti tu sa faci intregul popor roman antisemit ? Cand tu esti primul antisemit al tarii, nu romanii, nu statul roman.

 15. Daca Romania face parte din UE, trebuie sa se alinieze la anumite valori la care comunitatea UE tine. In acelasi timp trebuie sa se alinieze si in alte domenii cum ar fi agricultura, turismul, industria, cultura, cu celelalte tari europene, domenii in care mai este mult de lucru. UE din cate stiu acorda fonduri si in sensul asta.
  Spor la treaba!
  Daca nu faci nimic, nu se intampla de la sine.
  Decat sa faci rau, mai bine nu faci nimic.
  Si „vorba lunga, saracia omului.”

 16. Exista o categorie de oameni pe lumea asta care se victimizeaza sistematic ; cei mai umiliti si obiditi de cind e lumea . Astia umplu spatiul virtual cu scincetele lor si apoi se vaita de reactiile cetatenilor de oriunde . Culmea este ca exista institutii statale ce se hranesc din banii cetatenilor si care pling pe umarul autovictimizatilor astora si le ofera cu marinimie bani publici , spatii culturale si beneficii sociale . Daca au intrat dracii in voi o sa ii scoatem . Scursurilor sociale …..

  • Sa vezi faza, ca unii dintre oamenii despre care vorbesti au mai si lasat ceva in urma lor.

   Cum ar fi Stefan Zweig, poti citi, este un pdf gratis pe internet, daca nu ai auzit de el.

   Oameni care au lasat ceva in urma, ne-au cucerit, noi am aflat in ce situatii imposibile i-au adus dezinformarile si evenimentele din trecut si ne apuca si pe noi tot felul de reactii, noi, astilalti care nu am trecut prin ce au trecut ei.

   Ar mai fi Witkiewicz, datorita caruia azi incepe un mare festival in Polonia. Asta inseamna ca unii oameni castiga si in ziua de azi niste banuti.

   Si pe masura ce citim si aflam mai multe despre aceste situatii imposibile, iar ne apuca pe noi, ceilalti care nu am trecut prin ce au trecut ei si dorim sa nu se mai intample, in fond, tot noi pierdem …