G4Media.ro

Iohannis critică Președinția finlandeză a UE pentru abordarea în legătură cu bugetul…

Iohannis critică Președinția finlandeză a UE pentru abordarea în legătură cu bugetul multianual: „A venit cu niște propuneri pe care nu le agreez și nu le sprijin sub nicio formă”

Președintele Klaus Iohannis a criticat Președinția finlandeză a UE, joi, într-o declarație pentru jurnaliști la sosirea la reuniunea Consiliului European, în legătură cu abordarea acesteia privind bugetul multianual al blocului comunitar pentru următorii 7 ani. Iohannis a spus că sub nicio formă nu poate fi de acord cu reducerea alocărilor pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună.

„Vom avea mâine o discuție pe cadrul financiar multianual. Am nemulțumiri aici. Președinția noastră a făcut progrese cu bună credință, cu partenerii împreună. Acum, președinția franceză (finlandeză – n.r.) mi se pare că nu procedează corect, pentru că practic au solicitat să se meargă înapoi, la ce a fost înainte de președinția noastră, și a venit cu niște propuneri pe care nu le agreez și nu le sprijin sub nicio formă, nu pot să fiu de acord să avem reduceri pe Politica Agricolă și pe Politica de Coeziune. Aceste lucruri mi se par greșite, este o abordare pe care nu o sprijină România și acest lucru îl voi spune foarte clar când ajungem la acest capitol”, a afirmat Iohannis.

„În ce privește alocarea de către state, dacă e 1% sau 1,1% sau cum a cerut Parlamentul 1,3%, care este greu de conceput, asta va rezulta din negocieri, dar după părerea mea, nu putem să aruncăm pur și simplu așa în spațiu niște cifre fără să ținem cont de statele membre și cam asta a făcut președinția finlandeză”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Într-un comunicat al Administrației prezidențiale referitor la participarea președintelui la Consiliul european se preciza că preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru un buget ambiţios, capabil să ducă la îndeplinirea obiectivelor Agendei strategice a UE, care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor.

„Preşedintele României va arăta, de asemenea, că ţara noastră sprijină ferm menţinerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esenţiale datorită contribuţiei lor semnificative la sporirea investiţiilor europene şi continuarea procesului de convergenţă la nivel european”, se arăta în comunicat.

Sursa foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Finlandezii aia nu prea se pricep la bugete ca romanii!!!!!!!!!!!!!!! Are dreptate Presedintele, de data asta!

 2. Nornal ca se opune. Banii de la agricultura sint singurii pe care Romania pune mina usor si sigur. Daca ni-i taie pe astia, we’re fucked. Altii nu papam, ca trebuie muncit pentru ei.

  • Asa e! Raman romanii fara sursa de furat si riscam sa pierdem locul 1 in UE la fraude pe fonduri europene in agricultura.

 3. Se știe la nivel european unde sunt banii alocați româniei pt agricultură: sunt furați. În total vreo 60 de mil de euro. De ce vor mai mulți? E o întrebare pe care si-o pun poate finlandezii. Noi credem ca putem fura fără să își dea nimeni seama; cine e prostul aici?

 4. Ohh dar vai ce activ e Johanis saptamanile astea si in intern si pe plan european. Ce preocupat se mai arata el de comisarul european din partea Romaniei si de bugetul de fonduri europene.

  Ma intreb unde ii erau preocuparile astea cand i-a numit lui Dragnea 3 premieri execrabili. Atunci nu-l interesa imaginea Romaniei la nivel european si mai ales absorbtia fondurilor europene?

  Cand Dragnea si-a trantit propriul premier Grindeanu cu motiune de cenzura si jocul a trecut din nou in mainile lui Johanis de ce n-a refuzat atunci un nou premier PSD si sa faca ce face acum: un guvern in jurul PNL?

  Vorbeste acum de cat de nociva e Dancila, dar cine a numit-o pe Dancila? Stia foarte bine cine este Dancila pt ca serviciile i-au prezentat dosarul cu evaluarea ei atunci cand Dragnea i-a cerut s-o desemneze premier.

  Nu acesta este presedintele pe care il vreau eu pt Romania.

  • Corect!

   Nebunia cu proasta de Dancila pe post de premier se datoareaza numai si numai lu Johanis. Sa nu uitam ca la inceput el i-a refuzat-o pe Shaideh lui Dragnea.

   Putea face la fel si cu Dancila. Ii putea spune in culise: „Bai Liviu, Dancila nu e de premier. Eu nu ma opun sa va tin pe voi de la PSD la guvernare, dar vino frate cu un om care sa stie ce vorbeste si sa cum sa se exprime si care sa arate cat de cat ok la nivel european si in vizite externe”.

   Probabil il presa o vacanta pe la ski sau golf si de aia a semnat ca primarul. Acum in schimb cand ii trebuie voturile romanilor a devenit dintr-o data super-activ. Ridicol!

  • De ce, de ce, de ce…???! Din interes personal! Nu e suficient de clar?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.