G4Media.ro

Iohannis cere prelungirea programului de vot după ora 21.00 în Diaspora

Iohannis cere prelungirea programului de vot după ora 21.00 în Diaspora

Președintele Klaus Iohannis cere guvernului printr-un comunicat de presă să prelungească orarul de vot în Diaspora peste ora 21.00, astfel ca toți cetățenii aflați la urne să poată vota.

Iohannis critică guvernul PSD, spunând ”este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot”.

Comunicat oficial al Administrației Prezidențiale:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot. Modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea până la ora 21.00, când se închid oficial urnele.

Președintele României atenționează că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului României și Biroului Electoral Central să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota.

Președintele României cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21.00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daca lumea nu va putea vota pana la ora 21 in diaspora,atunci sa voteze romanii de aici cat mai multi ,pentru a nu lasa hotii sa anuleze referendumul sau sa treaca pragul partidele hotilor!!

  2. Sunt in drum spre Ambasada din Paris. Vreau sa votez, in pofida varstei de 82 ani si a varicelor care nu stiu cat timp imi vor permite sa stau la coada in picioare.

    • Am ajuns la Ambasada. E ora 17,44. Am sanse sa votez. Sunt bine organizati. Au 2 sectii de votare, la fiecare cate o coada de maximum 300 persoane. Sunt inconjurat numai de tineri, multi par a fi studenti. Observ insa ca de cand scriu acest mesaj in spatele meu s-au asezat deja inca cca 50 persoane, iar eu si sotia mea am inaintat deja 5-6 metri.

  3. La Anwerpen de la ora 12 abia la 18.30 am reusit sa votam. Nu vor mai apuca multi sa voteze!