G4Media.ro

Iohannis anunță că România susține acordul pentru Brexit, liderii UE au aprobat…

Iohannis anunță că România susține acordul pentru Brexit, liderii UE au aprobat înțelegerea cu guvernul de la Londra

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, înaintea Consiliului European care va vota proiectul acordului pentru ieșirea Marii Britanii din UE, că drepturile românilor din insulă ”sunt perfect protejate”. La doar o oră după începrea Consiliului, liderii UE au aprobat proiectul de acord.

Președintele a spus că ”suntem mulțumiți de proiectul acordului, reflectă toate preocupările nostre, finanțarea bugetului UE, sorta românilor din Marea Britanie și alte teme”.

”Acordul a fost îndelung negociat. Echipa lui Michel Barnier (negociatorul – șef din partea UE – n. red.) a făcut o treabă foarte bună. Opinia noastră e că proiectul e bun, merită mers mai departe”, a mai spus Iohannis la Bruxelles.

Șefii de stat și de guvern din UE au discutat azi proiectul acordului negociat de UE și Marea Britanie, un acord de peste 500 de pagini, primit însă cu scepticism în interiorul partidului de guvernământ de la Londra. Pentru a intra în vigoare, acordul trebuie aprobat atât de Parlamentul European – unde nu se întrevăd probleme majore, cât și de Parlamentul britanic, unde premierul Theresa May are deocamdată probleme cu găsirea unei majorități. Ieșirea din UE fără un acord ar putea provoca Marii Britanii probleme juridice și economice majore.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.