G4Media.ro

Invitaţii oficiali ai Bisericii Ortodoxe în Anul Unirii: Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului…

Invitaţii oficiali ai Bisericii Ortodoxe în Anul Unirii: Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului şi Patriarhul Ierusalimului

Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, va fi prezent în 25 noiembrie la sfinţirea Catedralei Naţionale, a anunţat Patriarhul Daniel în Pastorala de Paşti, transmisă luni. Al doilea invitat al Bisericii Ortodoxe Române în acest an va fi Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, care va veni pe 30 noiembrie la hramul Catedralei Naţionale, de Sfântul Andrei.

De remarcat că la sfinţirea Catedralei Naţionale, cel mai important eveniment al Bisericii Ortodoxe Române după căderea comunismului, rolul de invitat principal nu îi revine Patriarhului Bisericii Prtodoxe Ruse, Kiril I. Acesta a fost invitat anul trecut în România.

Dat fiind că România celebrează Centenarul Marii Uniri, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a hotărât ca anul 2018 să fie Anul omagial al unității de credinţă şi de neam, precum şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri, în Patriarhia Română.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. adica kgb-istul de Kiril nu va fi invitat ? straniu, mai este timp pina atunci. mai bine se contruia un spital modern care avea sa salveze si sa vindece multa lume, dar asa au aruncat bani pentru niste cladiri medievale care vor favoriza numai BORul.

    • Minte putina sau chiar deloc. Nu le-a luat biserica banii de spitale. Biserica are deja vreo 700 de centre de ajutorare sociala (servicii medicale, educationale, gradinite gratuite, etc). In schimb au fost alocate cateva sute de milioane de euro din partea UE pt construire si dotari spitale. Dar nu s-au folosit. Si s-au pierdut. Asa ca pana sa ajungem sa luam banii de malluri, infrastructura in cartiere private, banci si cazinouri si alte lucruri pentru care exista cate un om cu un cui impotriva, mai bine folosesc ceea ce au deja alocat 😉 Mi se pare mai intelept asa.