G4Media.ro

Investițiile electorale ale lui Daniel Băluță: Poliția Rutieră a cerut închiderea pistei…

Investițiile electorale ale lui Daniel Băluță: Poliția Rutieră a cerut închiderea pistei de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului, considerată pericol public de către cicliști

Poliția Rutieră a cerut Primăriei Sectorului 4 din București să închidă pista de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului, deschisă cu mare fast în luna august, în plină campanie electorală, de primarul – candidat Daniel Băluță.

Cererea Poliției Rutiere a fost făcută publică de Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), care a postat pe Facebook adresa transmisă de Brigada Rutieră către Primăria Sectorului 4.

Asociația OPTAR a sesizat încă din vară pericolul reprezentat de pista de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului pentru pietoni și cicliști, printre care zone cu lăţimi ale pistei mai mici decât lăţimea unor biciclete, zone cu acces blocat pentru pietoni, zone în care bicicletele sunt direcţionate către treceri pentru pietoni sau zone cu obstacole în calea bicicletelor.

De altfel, chiar din imaginile postate de Băluță pe Facebook se vede că pista trece pe trotuarul îngust și îi încurcă pe pietoni în multe puncte.

”Speram ca noul Primar al Capitalei, Nicușor Dan, sa inainteze urgent o hotarare de Consiliu General prin care sa se dispuna ca toate bulevardele mari sa revina in administrarea Primariei Capitalei. In acest fel ar putea fi oprita agresiunea primariilor de sector asupra spatiilor publice si, de ce nu, costurile lucrarilor neconforme ar putea fi imputate celor vinovati”, arată OPTAR într-un comunicat de presă.

Foto: Daniel Băluță pe pista de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului (Captură Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pai, ce-ai făcut Bobitza?!

 2. Trotuarul pentru pietoni este pe partea cu magazinele, dar, deh, daca nu-i facut la standarde progresiste nu-i bine

  • și la ce ”standarde” ar trebui ”făcute”, la alea de bolovan de peșteră?

  • @Bad@ să fie facute de adepții progresismului, progresismul in sine reprezintă un standard.

   ps. Prostane, te invit să dai o tură pe acolo, să vezi cum a fost modernizată zona aia, prostai ca tine nu stiu cum arata inainte și cum arată acum

  • Daca nu e facut la standarde de siguranta potrivit legii deja existente, nu trebuie dat in folosinta. Asta spune acum politia, dar au trebuit sa treaca niste luni ca sa ajunga la concluzia asta pe care o putea trage oricine inca inainte de inaugurare.
   In mod normal si legal ar trebui ca aceia care au semnat si autorizat preluarea lucrarii ca fiind conforma si darea in folosinta sa raspunda acum atat legal, dar si financiar, deoarece lucrarea trebuie refacuta. Haide sa vedem cine va plati.

  • Ar trebui, ar trebui, ar trebui….
   Prea multe ar trebui!

 3. Am fost acolo și mi se pare totul în regula.Inainte era vraiște și mizerie. Dar cuiva nu- i convine când se mai face și ceva bun. Totuși la inaugurare de ce nu a sesizat nimeni că ceva nu e in regula?

  • Mergi pe bicla pe asa-zisa pista si vorbim dupa. Asa din masina si mie mi se pare super.

  • Or fi sesizat, dar abia acum a reactionat si politia. Daca ar fi fost dupa politia locala unde sunt angajati doar membrii clanului sportivilor, ar fi arestat pe toti cei care protestau inpotriva bulibasei Baluta

 4. Balutza a facut, dar a facut prost. Suficient insa ca prostii sa puna botul si sa-l voteze. 😬

 5. @Omul Vitruvian
  Da, zona arată mult mai bine.
  Pista de biciclete este însă periculoasă. Mergi pe ea și o să vezi că e plină de oameni, are borduri de urcat și coborât, traversări de pe o parte pe cealaltă a străzii etc.. Proiectantul trebuia să aibă în vedere evitarea conflictelor dintre pietoni și cicliști. Pista nu trebuia să treacă pe lângă magazine. Trebuia să fie pe stradă sau fix pe lângă stradă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.