G4Media.ro

Investigație transfrontalieră: Mafia italiană arde deșeuri periculoase în fabricile de ciment din…

Investigație transfrontalieră: Mafia italiană arde deșeuri periculoase în fabricile de ciment din România

România a devenit locul unde gunoaiele din Europa sunt aduse pentru a fi arse fără control, în fabricile de ciment, arată o investigaţie jurnalistică transfrontalieră, citată de Adevărul.ro

Mafia italiană aprovizionează cu deşeuri periculoase fabricile de ciment din România.
Acolo sunt incinerate şi ajung direct în plămânii noştri, fără ca nimeni să nu controleze nimic, dezvăluie o investigaţie transfrontalieră realizată sub umbrela Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).
Documentarul „Secrete de Ciment”, publicat de jurnaliştii români de la Rise Project, a ajuns în atenţia presei internaţionale, după ce a arătat că şapte fabrici de ciment din România folosesc ca materie primă deşeuri din Italia şi Germania, aduse în România pentru a fi incinerate.
„Aducerea gunoiului pentru depozitare în România este interzisă, dar multe companii eludează legea transmiţând-o ca mărfuri normale. Odată ajunse în România, aceste deşeuri sunt arse în interiorul uzinelor de ciment la costul modest de 17 euro pe tonă. Dar ceea ce este mai rău este că deşeurile speciale sunt, de asemenea, tratate în acest fel”, informează euronews.it, într-un articol cu titlul „România, locul unde gunoiul Europei este ars (ilegal)”.

Citește integral pe Adevărul.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pai ati votat pentru aer curat?

  Nu. Ati votat pentru ochelari, biciclete, frigidere si vacante, va multumiti cu putin, aveti mentalitate de cersetor.

 2. Veniti in Suceava sa vedeti cine arde si ce arde si ce poluate e in mijlocul orasului si pe toata valea suceveei si nicio autoritate a statului nu face absolut nimic

 3. Oare ce proprietari au fabricile de ciment in Romania? mai este vreuna cu proprietari romani?
  o mana spala pe alta – cand ai zis Mafie + deseuri + Germania – nu poate sa dea decat cu plus! ca in filem (Caracatita).

  • Cand ai zis Romania+securisme+mafie statala+ciuma rosie p$d – nu poate sa dea decat cu minus,pe norme si civilizatie europeana! Ca n o scrisoare pierduta.

  • Ai naibii italieni! Cum au ei acces la tot ce-i în ”Românica”! Dar cine ia șpăgile pentru asta nu se cunoaște?!?

 4. Articol sde soc, dar nedocumentat.
  De circa douazeci de ani se ard si deseuri in fabricile de ciment, iar acestea percep ceva bani pentru acest serviciu, in baza faptului ca acolo s-au impus cele dintai norme drastice de filtrare.

  Bineinteles ca normele pot fi incalcate si probabil ca la asta se refera fragmentul asta: „fără ca nimeni să nu controleze nimic” … a carui logica deocamdata imi scapa.

  Mai pe scurt: se mai monitorizeaza emisiile din fabricile de ciment?
  Daca da, ce rezultate sunt? Daca nu, a intrat cineva in puscarie pentru asta?

 5. Cine a primit comisioanele ?

  Angajatii statului cu privilegii nenumarate, pensionati la 40 de ani cu pensii ultra speciale, ultra de servicii?

 6. Razboiul hibrid iese la suprafata, dezinfectanti diluati, substante de deratizare prea puternice, incendiu dupa incendiu la depozite si hale de producrie, pesticide peste normele admise, gunoaie periculoase arse in fabrici de ciment. Chestiuni aparent fara impact major dar care produc victime umane pe termen lung , demoralizeaza si destabilizeaza social.
  Sri-ul ar trebui sa lege toate aceste incidente aparent disparate si sa faca un raport prin care sa avertizeze populatia si oficialii Nato.
  Poate nu mai voteaza toti idiotii cu mafia P$D care e nasul coruptiei absolute in Romania.

 7. Care este ministrul mediului care a aprobat aceasta situatie ?

 8. Asa cum spune si Inapasevedeinvers, aceste lucruri se petrec de vreo 20 de ani si nu este o stire acum nici macar in spatiul public. Eu nu accept lamentarile nimanui pe acest subiect si nici promisiunile vreunui ministru al mediului sau altui potentat, eu vreau raspunderi. De la SRI aveam asteptari dar in ultimii ani avem numai nemultumiri s frustrari!
  Statul Roman e pe nicaieri in toate privintele, in toate domeniile.

 9. Olelelei ..olelei muică.
  Adică organile noastre cu pensioră și diurnă și decontare chirie și salar baban n-a văzutără nimicuta ?Dacă am fi în Africa s-ar putea spune că s-a dat spăguță .Dar noi suntem în UE și așa ceva este imposibil.Marele Cârmaci nu a aflat nimic despre trebuțoarar asta???
  Pun pariu că este prea ocupat cu cele vacanțe pentru așa problemuță.
  Mâine poimâinee devenim groapa de reziduri aEuropei și o să ne mirăm că mor oamenii pe capete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.