G4Media.ro

“Introducem și astrologia, studiul zodiilor în școală?” – reacția secretarului de stat…

“Introducem și astrologia, studiul zodiilor în școală?” – reacția secretarului de stat din Educație, la numerologia propusă oficial școlilor din Galați de inspectoarea școlară generală: Presupun că nu a fost foarte atentă la corespondență

Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar susține că inspectoarea din Galați care a propus oficial numerologia în școală este lipsită “de experiență în a filtra documentele care vin” la un inspectorat. “În general, la un inspectorat școlar județean vine corespondență din toate domeniile posibile și trebuie să fii atent la filtrarea ei. Presupun că nu a fost foarte atentă, asta este singura explicație pe care mi-o dau eu”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

“Sunt profesor de matematică. Ce facem? Introducem și astrologia după aceea? Introducem studiul zodiilor în școală? Nu. Cred că e o scăpare de triat corespondența”, a afirmat Sorin Ion pentru Edupedu.ro.

Secretarul de stat din Ministerul Educației responsabil cu învățământul preuniversitar a fost contactat de Edupedu.ro în legătura cu o adresă oficială semnată de șefa ISJ Galați, Selena Costea, ajunsă în funcție la finalul anului, prin care aceasta îi îndeamnă pe profesorii din Galați să participe la un proiect al Asociației Numerologilor din România. Într-o conferință de presă susținută astăzi, Selena Costea n-a știut ce să le răspundă jurnaliștilor prezenți despre proiectul numit „Numerologia o 9 legătură dascăl – elev”.

Rep: Ce decizie luați în cazul ISJ Galați, unde inspectoarea școlară generală, Selena Costea, a semnat o adresă prin care îi îndeamnă pe profesori să participe la un proiect al Asociației Numerologilor din România?

Sorin Ion: Eu cred că la doamna inspector școlar general, care a fost numită de curând, este vorba despre ceva lipsă de experiență în a filtra documentele care vin. În general, la un inspectorat școlar județean vine corespondență din toate domeniile posibile și trebuie să fii atent la filtrarea ei. Presupun că nu a fost foarte atentă, asta este singura explicație pe care mi-o dau eu.

 

Foto: Facebook.com/Ion Sorin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. USR ce zice ??Devine USR un fel de PMP ?
  De PNL nu intreb ca ai stiu cat de corupti sunt

 2. Dacă n-are experiență nici în filtrarea corespondenței, ce experiență are ? Poate i se bagă sub nas cine știe ce bazaconii și dânsa le semnează cu scuza lipsei de experiență ? Atunci lăsați-o să mai învețe și puneți pe altcineva cu experiență. Demiterea urgent !

 3. si? duamna mai este inspector?
  nu asta e treaba ei, sa fie atenta la corespondenta?
  sau, ‘neatentia’ include si analfabetism si apetit pentru pseudostiinta?
  de fapt, daca e sa judecam dupa reactia ‘parinteasca’ a secretarului-de-stat-la-stat, probabil ca e chiar competenta-cheie…

  • Ar putea cu mare succes să fie predată în toate facultățile de științe politice woke din lume, dimpreună cu magia albă și neagră, ca metodă de realizare a leadershipului în politică, conform teoriei profesorului doctor,președinte și negru, Francois Douvalier.A avut un imens succes la vremea lui,acum treizeci de ani și e practicată și de către politicienii africani cât și de cei europeni , care au o gândire magică în ceea ce privește problemele de rezolvat și, la fel ca dr.Douvalier, buzunarele pline. Din moment ce și ei sânt cetățeni ai țărilor lor, cetățenii țării respective, o duc fantastic de bine prin reprezentanții lor. Mai ales reprezentanții lor, sau numai ei. Eh ce mai contează…

  • @PG
   finuta ironie 🙂
   si deloc departe de realitate…

 4. Astrologia nu studiază zodiile, bă boule! Astrologia e știință esoterică.

  • @Beear – Daca e o ironie, mea culpa, daca nu, voiam doar sa-ti precizez ca faci confuzii grave – ASTRONOMIA, stiinta care studiaza fenomene si corpuri ceresti nu are nicio legatura cu astrologia care este o pseudo-stiinta care are legatura doar cu zodiile (ba, boule!)

  • Esoterismul nu e in viata lui o ”stiinta”!! In sensul in care intelegem stiinta azi. Tine de ocultism si poate fi privit ca o forma de cunostere doar daca esti sarlatan practicant sau victima a acestora……..

  • @kafka
   Astronomia provine din astrologie, majoritatea cititorilor în stele incercau să afle și influența astrelor asupra vieții. Atât astronomia cât și astrologia studiază astrele (adevărat din puncte de vedere diferite), deci există o legătură. Despre astrologie am zis că e „știință esoterică”.

   @eva
   Dacă tu nu crezi in esoterism, nu înseamnă că nu există, oricum nu e pentru public prin definiție.
   Ai fi uimită de câte lucruri nu le știi.
   Șarlatanism există în orice domeniu.

 5. Secretarul ăsta va primi un șut în fund. Astrologia tine de New Age și se practica pe scară larga în occident. Școală de la Frankfurt se bazează pe New Age. Omul nou trebuie creat, el nu apare din neant. Astrologia, vrăjitoria, psihologia, parapsihologia și toate celelalte cu siguranță că se vor preda la școală. Dar așa-i în România, noi rămânem întotdeauna la coadă.

  • Pfff… astrologia nu-i cu nimic mai breaza decat religia !
   Doar ca-i mai veche si deci mai verificata in timp !
   Oare ce-i de mai mare rasul: sa crezi destinul ti-e determinat de stele sau sa crezi ca vei reinvia ?

  • Mai mult, sunt sigur că nu a fost nici o greșeală de triere a scrisorilor, ci omul nou pe postul potrivit.

 6. Astrologică sau neastrologică dar prostia ta este monumentală.
  Tocmai cu zodiile se ocupă rumegătorule.

  • Papagalule, mai documentează-te! Dacă nu știi un domeniu, nu te mai da cu părerea. Eu chiar am fost astrolog. Cu zodiile se ocupă horoscopiștii.

 7. Doamnei nu i s-au aliniat planetele azi, ca-i Venus retrograd in conjunctie tensionata cu Neuronus 🙂

 8. Pe madam aia a intrebat-o cineva ce e numerologia?

 9. Astrologia zice ca sunt Berbec .
  Mai zice ca pot ajunge secretar de stat sau macar inspector scolar.

 10. Individul asta ne sfideaza fara rusine!
  Hai sictir, jigodiilor!!
  O analfabeta sotie de lider PNL ajunsa in fruntea ISJ, iar voi o aparati sfidandu-ne, asa cum faceti de fiecare data cand aparati clientelismul politic!!!
  DECI: mareata alianta nu se deosebeste cu nimic de guvernarea PSD!
  Si e doar inceputul!

 11. Ar putea cu mare succes să fie predată în toate facultățile de științe politice woke din lume, dimpreună cu magia albă și neagră, ca metodă de realizare a leadershipului în politică, conform teoriei profesorului doctor,președinte și negru, Francois Douvalier.A avut un imens succes la vremea lui,acum treizeci de ani și e practicată și de către politicienii africani cât și de cei europeni , care au o gândire magică în ceea ce privește problemele de rezolvat și, la fel ca dr.Douvalier, buzunarele pline. Din moment ce și ei sânt cetățeni ai țărilor lor, cetățenii țării respective, o duc fantastic de bine prin reprezentanții lor. Mai ales reprezentanții lor, sau numai ei. Eh ce mai contează…

  • Ce zici postakel incepusi sa te dai de gol al cui esti?

  • Ro mic,mucea mic și dăștept, ai dibuit-o pe aia cu culorile de pe steagul antifașilor tăi scumpi și dragi?Ești cam greu de cap și n-ai priceput ironia textului meu, cât despre Douvalier, n-ai habar , cutura ta e limitată la țâpurături woke, „antirasiste” unde te și vezi victimă cu pensia la zi.

  • Interesant. Pare ca ma si cunosti. Ia zi pe ce data sunt nascut?

 12. Mucea mic și dăștept, ai dibuit-o pe aia cu culorile de pe steagul antifașilor tăi scumpi și dragi?Ești cam greu de cap și n-ai priceput ironia textului meu, cât despre Douvalier, n-ai habar , cutura ta e limitată la țâpurături woke, „antirasiste” unde te și vezi victimă cu pensia la zi.

  • Si fix ironia m-a luminat bossu meu intentionat

  • Atunci, scuze. Am văzut multe și primul lucru care-mi repugnă este să fiu înregimentat. Au încercat pionierii, uteciștii,armata și partidul s-o facă,adică au încercat să-mi schimbe modul de a gândi. Dacă ei n-au reușit, nici cei de azi n-au cum s-o facă. Acum sânt în capătul celălalt și pot să-ți dau un sfat, ia-l cum vrei.Nu crede în bunăvoința și integritatea nimănui, cu atât mai mult a politicienilor.Singurul lux pe care ți-l poți permite cu adevărat în viață, este să spui adevărul.Să nu-ți pese ce credd alții despre tine;nu trăiești cu lumea, trăiești cu tine și ai tăi.

 13. Nu-ti trebuie nici foarte multa rabdare, nici un exagerat simt de observatie, doar un dram de curiozitate, inteligenta ca sa descoperi singur (cu minimul ajutorul al unei carti bine scrise )partea de adevar din astrologie. Testul adevarului il faci pe cei pe care-i cunosti bine: rude, colegi, persoane publice. Cu timpul o sa descoperi in ce aspecte este fara cusur astrologia „europeana” in raport cu cea „chineza”. Magii, apropo de recenta Sarbatoare a Epifaniei, au fost astrologi de vreme ce urmau o stea. Studiul astrologiei/numerologiei in sistemul de invatamant public e bine sa ramana la nivel optional (sa existe un manual autorizat, o programa).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.