G4Media.ro

Întrebare: „Bacalaureatul arată cunoștințele pe care le-a acumulat un elev?” Răspunsul ministrului:…

Întrebare: „Bacalaureatul arată cunoștințele pe care le-a acumulat un elev?” Răspunsul ministrului: Orice evaluare evaluează subiectele din evaluarea respectivă

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a spus că Bacalaureatul actual este o „evaluare care evaluează subiectele” și că „sigur reflectă programa școlară”. Declarația a fost făcută la emisiunea Tema Zilei, pe TVR 1, ca răspuns la întrebarea moderatorului dacă Bacalaureatul actual arată limpede cunoştinţele acumulate de un elev în liceu. Ministrul a explicat apoi că e nevoie de o diferențiere și mai mare a examenului de Bacalaureat, “pe tipuri de clase” şi chiar despre cum ar trebui “să gândim la abordarea unui curricullum diferențiat”.

Moderator: „Considerați că Bacalaureatul actual arată limpede cunoștințele pe care le-a acumulat un elev în timpul liceului?”

Ecaterina Andronescu: “Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă. Sigur reflectă programa școlară, fără îndoială pentru că subiectele au fost din programele școlare pe diferite tipuri și profile de învățământ. Ce fac cu aceste cunoștințe, asta fără îndoială este o întrebare la care cred că mai trebuie să lucrăm pentru că eu mi-aduc aminte, ca studentă fiind, chiar la ora de discipline dificile, matematica superioară pe care o face Politehnica pentru orice facultate, profesorul meu de matematică ne spunea la ce folosim fiecare dintre lucrurile pe care le învățam. Și de aceea îndreptarea modalității de predare și către utilitatea acelor cunoștințe cred că ar face și lecția mai atractivă și deopotrivă elevii ar înțelege de ce trebuie să învețe, la ce le sunt utile cunoștințele.”

Citiţi articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. pe bune acum, ce tot cauta individa aceasta in aceasta functie? este pe mosia lu tatsu?

  2. Ministra care ministrește ministerul educației, Ekaterina Androneaskova, este șigroparul invățământului românesc, o bolșevică înrâită, unealtă a tarabelor de diplome universitare și pupilă a criminalului Iliescu Ilich.

  3. Cu un așa răspuns, ”Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă.”, o picam cu brio la limba română pe madam ministru la învățământ, cati abramburica.

  4. Ok, e clar ca Andronescu nu este zero numai la cercetare stiintifica, este zero si la aspectul pedagogic. Daca o intrebi expres de evaluarea rezultatului procesului de invatare a elevului/studentului iar ea spune ca obiectul evaluarii este subiectul din examen, este clar ca aceasta persoana este intr-o confuzie fundamentala care nu ar califica-o pentru absolut niciun rol pedagogic. Iar este Ministra Invatamantului !!!

  5. Andronescu nu face decat sa confirme ca este doar o activista de partid (de la PCR pana la PSD) si nimic mai mult.

  6. Pe inadecvata asta bolsevica nu o evalueaza chiar nimeni?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.