G4Media.ro

Interzicerea opționalelor plătite la grădiniță intră în atenția Consiliului pentru Combaterea Discriminării.…

Interzicerea opționalelor plătite la grădiniță intră în atenția Consiliului pentru Combaterea Discriminării. Asztalos: Ministerul să asigure un cadru prin care să permită și alte servicii educaționale, peste standardul minim pe care îl oferă statul

Interzicerea de către Ministerul Educației a opționalelor plătite la grădiniță a intrat în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Președintele instituției, Csaba Asztalos, a declarat pentru Edupedu.ro că “am primit o serie de semnale de la părinți”, după ce Ministerul a schimbat curriculumul de grădiniță și a interzis opționalele plătite, stipulând că acestea intră în norma educatoarelor. Părinții reclamă că sunt lovite astfel orele de limbă străină.

“Eu am un semn de întrebare, pentru că dacă Ministerul Educației a justificat această măsură prin dorința de a elimina sau de a preveni discriminarea, atunci nu consider că e calea mai potrivită eliminarea tuturor opționalelor plătite. Ar trebui Ministerul Educației să asigure un cadru prin care să permită, peste standardul minim pe care îl oferă statul, și alte servicii educaționale, cum ar fi opționalele plătite. Și să ofere posibilitatea asociațiilor de părinți să facă asta, transparent”, a declarat Csaba Asztalos, pentru Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter