G4Media.ro

INTERVIU O elevă româncă a obținut punctajul maxim la Bacalaureatul din Spania.…

Foto: Alexia Muresan / Arhiva personala

INTERVIU O elevă româncă a obținut punctajul maxim la Bacalaureatul din Spania. Alexia Mureșan: În prima zi de BAC am avut 3 examene, engleză, istorie și limba spaniolă / Liceul are doar doi ani

Locuiește în orașul Valdemoro, în apropiere de Madrid și a învățat la Colegiul “Lagomar”. Alexia Mureșan este o elevă româncă de aproape 18 ani și, anul acesta, a obținut la examenele naționale de Bacalaureat din Spania o notă foarte apropiată de punctajul maxim: 13.95 din 14. Recent, aceasta a fost premiată de Ambasada României în Regatul Spaniei pentru rezultat și pentru “efortul depus de mică pentru a atinge această performanță”. Într-un interviu pentru EduPedu.ro, Alexia Mureșan spune că “îmi place că sunt oameni care se bucură de ceilalți”, dar a povestit și despre calendarul, subiectele și notarea examenelor, profesorii, școlile din Regat.

Alexia a explicat care este structura sistemului de învățământ din comunitatea Madrid. Ciclul primar are 6 ani, este urmat de echivalentul gimnaziului, numit ESO, care are o durată de 4 ani, iar liceul are doi ani și se finalizează cu examen de Bacalaureat.

Examenele obligatorii sunt la matematică, limba spaniolă, engleză, istoria Spaniei, a mai spus tânăra, care a precizat că probele au loc, în medie, 2-3 pe zi.

Îi place să lucreze, ne-a spus, și pe lângă ajutorul dat altor tineri, cărora le-a explicat materia la diferite discipline, acum lucrează ca salvamar la o piscină după-amiaza.

EduPedu.ro: Care este structura școlii la voi?

Alexia Mureșan: La noi, este așa: școala primară primii 6 ani, apoi ESO, alt ciclu de 4 clase: Educație Secundară Obligatorie. Apoi te bagi la Bachillerato. Sunt doi ani de Bachillerato foarte importanți. Cineva mi-a povestit că în România poți avea examen de intrare pentru fiecare facultate în parte în afară de Bacalaureat. La noi, BAC-ul îți permite să intri la Universități.

În fiecare comunitate, bacul e diferit. În Madrid, e dificil după mine, iar în alte regiuni poate fi mai ușor. Politicienii se luptă, acum, să schimbe acest lucru, nu li se pare corect ca fiecare comunitate să aibă subiecte diferite.

 

Foto: Alexia Muresan / Arhiva personala

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Engleza, spaniola si istorie….pfffff….am crezut ca a obtinut 10 la fizică, chimie și matematică….aia m-ar fi impresionat nu engleza, spaniola si istorie.

    • Pregătește-te să fii impresionat: a dat examene și la matematică, fizică, chimie. Dar e mai simplu să minimizezi munca omului fără să te intereseze ce a făcut. Rușinică!

      „Nota pe care o obținem se face prin medie cu alte materii. Examenele obligatorii (Bloque Obligatorio) sunt la matematică, limba spaniolă, engleză, istoria Spaniei. Maxima notă pe care o poți avea pe diplomă cu acestea examene este 10. Dacă tu vrei să ai mai mult, adică 14, pentru că sunt anumite universități care asta cer, poți să ai o diplomă “de nota 14” și mai dai examene specifice profilului (Fase Optativa) – o să vorbesc și despre ele – chimie, fizică, economie etc. ”

      „Patru zile de examene, dar nu câte unul în fiecare zi pentru că eu am avut nevoie de o notă de 14, deci am mai avut și acele celelalte examene, optative. În prima zi am avut 3 examene, engleză, istorie și limba spaniolă. Iar apoi matematică, chimie în alte zile; în medie, 2 sau 3 examene pe zi. „

    • A dat examen la matematica si fizica, dar alea nu sunt foarte interesante. Important e sa iei 10 la engleza, sa te descurci la prima intalnire cu Mbongo. Mmm, mmm, bongo, bongo.

    • Bai pt mine deja e evident ca intentia baetilor (platiti sau deja manipulati de aia platiti) de baga zazanie prin commenturi este sa fim suparati unii pe altii si sa nu cumva sa fim suparati pe putere

      Pace la voi in sat

    • Citește articolul, dobitocule

    • Țin să remarc, că in România examenul “BAC” sincer este floare la ureche. As fii vrut ca sa fii tu in locul nostru in Spania, sa inveti intr-o limba straina, sa lucrezi in acelasi timp si sa mai te si examinezi. Cred ca vorbesti in necunostinta de cauza, si cand nu stii un lucru mai bine taci, ca iti sta mai frumos cu gura inchisa decat sa scoti perle. Am invatat si inca invat in sistemul spaniol, si chiar te-as ruga domnule “Neg pe Scrot” sa deschizi o carte de chimie, anatomie sau care doresti tu si sa te pui sa si inveti. Probabil asta iti lipseste… o carte !!

    • A nu pricepe mai nimic dintr-un text simplu asta înseamnă să fii analfabet funcțional.
      Nu mai bine tăceai?:))

  2. Felicitari domnisoara, sper ca aveti o viata asa cum meritati si sa nu intoarceti privirea spre semianalfabetii autohtoni, e un motiv bine intemeiat pentru care ei sunt paria lumii civilizate

  3. Degeaba. In 2 ani ajunge escorta sau pe OnlyFans sa-si arate nuduri pe bani 😅😂

  4. Toți RETARDAȚII COMUNIȘTI NENOROCIȚI care trăiesc în România vorbesc degeaba! Ești un NENOROCIT!

  5. Conform legii romanesti, romanul neprins e bandit onest.

  6. Fetele care studiază în Spania si aproba Bacalaureatul urmează universități, stiu sa prețuiască viata si munca si nu visează ca cele din Rom .sa se îmbogățească peste noapte …ai o concepție greșită…