G4Media.ro

International Finance Corporation, divizia de investiții a Băncii Mondiale, vrea să investească…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

International Finance Corporation, divizia de investiții a Băncii Mondiale, vrea să investească 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, se aşteaptă ca în următoarele 18 luni să finanţeze proiecte din Ucraina cu 1,9 miliarde de dolari, a declarat luni pentru Reuters un oficial din cadrul acestei organizaţii, transmite Agerpres.

Peste jumătate din această sumă ar urma să fie acoperită din conturile proprii ale IFC, iar restul ar urma să vină de la parteneri, precum guvernele occidentale şi Comisia Europeană, a declarat directorul regional pentru Ucraina de la IFC, Lisa Kaestner. Aceasta a adăugat că o parte din fonduri vor fi sub formă de granturi, dar vor fi oferiţi bani şi sub formă de garanţii, ceea ce permite IFC să îşi modifice zona de investiţii.

„Ne va permite să începem să ne uităm la investiţii care sunt pe termen mai lung şi mai concentrate pe cheltuielile de capital, deci cu riscuri mai mari, pentru că acestea sunt active care, din păcate, ar putea fi prejudiciate pe măsură ce conflictul continuă”, a spus Kaestner, într-un interviu acordat pe marginea reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, care au loc zilele acestea la Washington.

Următoarea rundă de proiecte care vor beneficia de finanţare de la IFC ar urma să includă şi proiecte precum transport fluvial pe Dunăre sau producţia de electricitate din surse fotovoltaice şi eoliene.

De la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, în luna februarie 2022, IFC a finanţat proiecte în această ţară cu 1,1 miliarde de dolari.

IFC – membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală, axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC îşi desfăşoară activitatea în peste 100 de ţări şi în anul fiscal 2023 a angajat suma record de 43,7 miliarde de dolari în favoarea companiilor private şi a instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...