G4Media.ro

Interlopul din Timișoara acuzat că voia să îl împuște pe jurnalistul Dragoș…

Interlopul din Timișoara acuzat că voia să îl împuște pe jurnalistul Dragoș Boța a fost pus sub acuzare

Lucian Boncu, liderul interlop din Timișoara acuzat de procurori că în toamna anului 2019 ar fi pus la cale uciderea jurnalistului Dragoș Boța de la pressalert.ro, a fost pus sub acuzare joi de DIICOT Timiș pentru constituire a unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Procurorii au găsit și pistolul cu care oamenii lui Boncu ar fi vrut să îl împuște pe jurnalist. Interlopul ar fi fost deranjat de faptul că jurnalistul a scris despre implicarea lui Boncu în traficul de cocaină.

Vezi mai jos comunicatul DIICOT:

”Prin ordonanța din data de 23.04.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale față de suspecții B.L.A. (Lucian Boncu – n.r.) și R.B. pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În fapt, prin rechizitoriul din data de 13.01.2020 s-a dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut faptul că, în intervalul 2017 – 2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină.

Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări). Protecția activităților infracționale era asigurată de suspectul B.L.A., un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timișoara.

Prin același rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor în raport de alte fapte și inculpați. Ulterior disjungerii, prin ordonanța din data de 28.01.2020 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem în raport de infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat (…); încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor (…); nerespectarea regimului armelor și al munițiilor (…).

Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist (Dragoș Boța – n.r.), ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală.

În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.

În acest scop, suspectul B.L.A. s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N. și i-a predat acestuia, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori și le va face cadou și pistolul astfel furnizat.

Pistolul în litigiu îi aparținea suspectului B.L.A. și fusese dat în păstrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziții domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeș în municipiul Timișoara și i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant.

Facem precizarea că pistolul în litigiu este o armă de foc letală fabricată în Turcia și este folosit cu precădere în spațiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deținător.

Tot cu aceeași ocazie, la solicitarea suspectului B.L.A., suspectul G.N. s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde știau că se află locuința jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoașteri în teren. La acel moment, aceștia s-au arătat reticenți, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparține organelor de poliție, motiv pentru care au abandonat demersul infracțional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis polițistului I.D., prin intermediul unei aplicații mobile, și o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliției, pentru a fi siguri că nu era o mașină folosită de organele de poliție.

Pe parcursul cercetărilor, după audierea în calitate de martor, I.D. a devaluat către persoanele cercetate faptul că la D.I.I.C.O.T. se fac investigații referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea și îngreunarea anchetei și a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei și influențării celorlalte persoane audiate în cauză, aspecte în raport de care numitul I.D. este în prezent cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de compromiterea intereselor justiției (…)”, este comunicatul DIICOT.

Foto: Lucian Boncu, interlopul timișorean; Sursa: pressalert.ro

Foto pistol; Sursa: diicot.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Vaaaai, nu pot sa cred! Interlopii au cartite (I.D.) in Politie!

  E rusinos sa prezentati asa. In cele mai multe cazuri, interlopii si cartitele sunt … rude!

  Ministerul Karaoke al Internelor.

  • I.D. era, la propriu și 24/7, în slujba cetățeanului B.L.A. Numai salariul și-l lua de la stat. Și pensia specială, bineînțeles, că e periculos să mergi la ședințe cu interlopi. Câți dintre colegii și șefii lui I.D. știau cu ce se ocupă acesta? Toți, mămicuțele lor de nesimțiți!

 2. Exemplarul ăsta de mangaliță obosită, cu părți anatomice dizgrațios reliefate, e interlop? Suntem timișoreni de generații, dar n-am auzit de numele ăstuia, dar că mai e și „lider”… Lumea aceea era cândva mai stilată. Dacă ăsta-i imaginii interlopismului (la fel de incompetent și ratangiu ca restul societății românești) e clar: suntem la cel mai jos nivel.
  Măcar de am scăpa de Robu și de toată șleahta lui, odată cu „liderul”.

 3. Asta mai lipsea, să devină și România la fel de periculoasă pentru jurnaliști cum sunt Rusia, Bulgaria și Turcia. Sper ca magistrații să își dea seama de consecințele asupra (ne)încrederii societății civile în autoritățile statului pe care le-ar avea uciderea unui jurnalist.

 4. Salut !
  Un site , cred ,coordonat de dl Bota , pressalet.ro
  a scris multe despre personajul im speta, dar si despre un inca director din administratia inRobita, participant la chiolhane cu subiectul Boncu.
  Asa e noua democratie; dl Robu, prin neactiune, gireaza indirect gastile de interlopi !
  Degeaba ajung in justitie ; farsa se lungeste pana la
  moartea cauzei, adica prescrierea .
  Dapoi, cele cateva surte de case date ilegal la diversi, cu pozitii inalte in administratie , e pe rol de nu stiu cand, si se tot lungeste, pana , cand, nimeni nu stie, ca, totul in justitie e legal, nu-i asa.
  La americani, e clar : o justitie intarziata este in fapt, o injustitie. Traiasca pensia de magistrat !

 5. Toata stima si admiratia Domnului Dragos Bota pentru curaj si profesionalism.
  Faptul ca DIICOT a reusit impiedicarea asasinatului ne da incredere si speranta.

 6. de ce dreac toti ,,cioroi burdihanosi sunt numiti inter….lopi…..de la INTER milano forse.