G4Media.ro

Întâlnire între şeful Mossad, premierul Qatarului şi responsabili egipteni pentru discuţii privind…

sursa foto: MOHAMMED ABED / AFP

Întâlnire între şeful Mossad, premierul Qatarului şi responsabili egipteni pentru discuţii privind un armistiţiu în Gaza – AFP

Şeful serviciului secret israelian Mossad, prim-ministrul Qatarului şi responsabili egipteni ar urma să se întâlnească luni la Doha pentru a discuta despre un eventual acord de armistiţiu în Gaza, a indicat pentru AFP o sursă la curent la negocierile, transmite Agerpres.

O reuniune între şeful Mossad, David Barnea, premierul Mohammed bin Abdelrahman Al-Thani şi reprezentanţi egipteni ‘ar urma să aibă loc astăzi’ în capitala Qatarului, a afirmat sursa, sub acoperirea anonimatului.

Ţările mediatoare – Qatar, SUA şi Egipt- nu au reuşit până acum să obţină un acord privind un schimb între ostatici deţinuţi în Gaza şi prizonieri palestinieni din închisori israeliene, precum şi asupra unei încetări a focului în enclava devastată de peste cinci luni de război.

Israelul a anunţat vineri trimiterea unei delegaţii la Doha, fără a preciza data, după ce Hamas şi-a flexibilizat poziţia.

Hamas, care până vinerea trecută cerea o încetare definitivă a focului în Gaza înaintea oricărui acord cu privire la ostatici, este de acum dispus la un armistiţiu de şase săptămâni, a indicat pentru AFP unul din responsabilii mişcării.

În cadrul acestui armistiţiu, 42 de ostatici – femei (inclusiv soldaţi), copii, persoane vârstnice şi bolnave – ar putea eliberaţi la schimb cu 20-50 de prizonieri palestinieni, depinzând de faptul dacă ostaticii sunt civili sau militari, şi în ritmul de un ostatic pe zi, a adăugat acelaşi responsabil, sub rezerva anonimatului.

Potrivit Israelului, din cele în jur de 250 de persoane răpite în ziua de 7 octombrie, în Gaza se mai află 130 de ostatici, dintre care 32 ar fi morţi.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat luni că în ultimele 24 de ore au fost ucise 81 de persoane, bilanţul total ajungând la 31.726 de morţi şi 73.792 de răniţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează