G4Media.ro

Întâlnire de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe tema variolei maimuţei:…

sursa foto: Pexels

Întâlnire de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe tema variolei maimuţei: 100 de cazuri au fost confirmate sau sunt suspectate în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se reuneşte vineri într-o întâlnire de urgenţă pe tema noului focar care a izbucnit în Europa, variola maimuţei, o infecţie virală frecventă în vestul şi centrul Africii, după ce peste 100 de cazuri au fost confirmate sau sunt suspectate în mai multe state europene, relatează News.ro.

Comisia OMS care urmează să se întâlnească este grupul consultativ strategic şi tehnic privind pericolele infecţioase cu potenţialul de a se transforma în pandemie sau epidemie (STAG-IH), care consiliază OMS cu privire la riscurile infecţioase care ar putea reprezenta o ameninţare în domeniul sănătăţii la nivel mondial.

Cazurile de variola maimuţei au fost până în prezent confirmate în cel puţin cinci ţări europene – Regatul Unit, Spania, Portugalia, Germania şi Italia – precum şi în Statele Unite, Canada şi Australia.

Cele mai recente cazuri au fost raportate, vineri, în Portugalia, unde au fost identificate 23 de cazuri confirmate, şi în Spania, unde au fost raportate 21 de cazuri.

Alte 21 de cazuri suspecte sunt investigate la ora actuală în Spania, 19 în regiunea Madrid, unul în Insulele Canare şi unul în Andaluzia, au anunţat autorităţile sanitare spaniole.

Identificată pentru prima dată la maimuţe, boala se răspândeşte de obicei prin contact apropiat şi s-a răspândit rar în afara Africii. Aşadar, aceste cazuri în lanţ au stârnit îngrijorare în Europa.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu se aşteaptă ca focarul să evolueze într-o pandemie precum COVID-19, având în vedere că virusul nu se răspândeşte la fel de uşor ca SARS-COV-2.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate.

Nu există un vaccin specific, însă cele mai recente studii arată că vaccinurile care au fost folosite pentru eradicarea variolei sunt până la 85% eficiente împotriva variolei maimuţelor, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Autorităţile britanice au anunţat joi că oferă un vaccin împotriva variolei angajaţilor din domeniul sănătăţii şi altor persoane care ar putea fi expuse. (sursa foto: Pexels)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Începe să-mi fie frică de variola maimuței în momentul în care se întrunește OMS-ul.

  • Dvs pareti genul de persoana care are nevoie mereu de ceva de care sa-i fie frica, dupa cum rezulta din comentariile pe care le faceti.

  • Exat, cand da oms-ul cu batul prin gard, ne trezim iar inchisi in case pentru citez:
   ”Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate”.
   Sa ne lase in pace

  • @Draggy: fiind contemporan cu dvs., mi se pare firesc să am nevoie să-mi fie frică de câte ceva. Așa am ajuns unde am ajuns, fiindu-ne frică: de fulgere, de războaie, de stupizi…

 2. Asa au zis si despre covid la inceput. Ca nu sunt motive de ingrijorare, ca nu se transmite la om, apoi ca se transmite foarte greu, dupa aia ca da simptome usoare si in cateva luni ne-am trezit cu lockdown.

  • Oms ul este prin porumb, si trebe resetat ca toti politicienii.

 3. Asa-i in era transporturilor aeriene…ne imunizam cu toții intr-o generație 🤣

 4. Georgica Simion sa aibă grija, am auzit ca boala asta se răspândește prin contact secsual homosecsual…
  El e in categoria de risc 😂😂😂

 5. Alegeri in SUA, este nevoie de o pandemie noua.