G4Media.ro

Insula Paștelui, „cel mai mare muzeu în aer liber din lume”, se…

Sursa foto: Pixabay / Yerson Retamal

Insula Paștelui, „cel mai mare muzeu în aer liber din lume”, se redeschide pentru turiști după ce a fost închisă doi ani, din cauza pandemiei

Insula Paștelui din Chile a primit joi primul grup de turiști după ce și-a închis granițele timp de peste doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Insula Paștelui, situată la peste 3.219 km de coasta chiliană, are peste o mie de statui de piatră – capete gigantice sculptate cu secole în urmă de către locuitorii insulei – care i-au adus faima și statutul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

„(Insula Paștelui) este cel mai mare muzeu în aer liber din lume”, a declarat Pedro Edmunds, primarul din Insula Paștelui, adăugând că a venit timpul să deschidă insula după ce și-a închis granițele în urmă cu 868 de zile.

„Am învățat despre ce este vorba în cazul pandemiei și știm cum să avem grijă de noi înșine”, a spus Edmunds, adăugând că accentul a fost pus pe menținerea oaspeților în siguranță.

Vizitatorii trebuie să fie complet vaccinați și să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de îmbarcarea pe un zbor intern către insulă. Turiștii aflați la bordul zborurilor internaționale către insulă trebuie să facă un test antigen odată ajunși.

Compania aeriană LATAM a declarat că a redeschis ruta din Santiago către Insula Paștelui cu zboruri joia și sâmbăta și speră să adauge și altele.

„LATAM va crește treptat frecvența, pe măsură ce măsurile de sănătate o vor permite. Ne coordonăm cu autoritățile”, a declarat Constanza Pizarro, director de comunicare al LATAM.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...