G4Media.ro

Instructor de echitație din Iași, reținut după ce ar fi violat de…

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Instructor de echitație din Iași, reținut după ce ar fi violat de 3 ori o fată de 11 ani, sub amenințarea unui cuțit / Bărbatul este șeful Serviciului Poliţia Locală Călare

Update: Bărbatul reținut pentru că ar fi violat fetița de 11 ani este șeful Serviciului Poliţia Locală Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru, scrie Agerpres.

Știrea inițială: Un instructor de echitație din Iași a fost reținut după ce ar fi violat de 3 ori o fată de 11 ani, sub amenințarea unui cuțit. Bărbatul ar fi și polițist local.

Cercetările au început în urma unei plângeri făcute în 29 martie 2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, de către reprezentantul legal al fetei, „din conținutul căreia a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală”. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

În 25 aprilie, în urma cercetărilor, instructorul de echitație a dobândit calitatea de suspect.

„În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor”, susțin procurorii.

Conform sursei citate, în plus, bărbatul ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeași persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Suspectul a fost reţinut la data de 26 aprilie 2023, pentru o durată de 24 de ore.

„Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

Bărbatul ar lucra și ca polițist local.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. „multumesc” G4 pentru ca mi-ati sters comentariul anterior.
  totusi e vorba despre un manager aflat intr-o pozitie publica,
  ce rost are sa aruncati si voi niste informatii la intamplare doar pentru ca au fost spuse de un „purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”
  Cum puteti spune ca „Un instructor” daca nu era instructor?
  Asta spune multe despre rastalmacire si calitatea Procurorilor din Iasi

  • Si eu multumesc G4…
   Cel mai bun articol, pardon, cea mai tare „ancheta” .
   Update : instructorul-samsar-violatorul, a fost arestat !

 2. Politia Calare sau Politia pe Jos are mai putin importanta daca acest individ intr-adevar lucreaza in Politie si daca se dovedeste ca a facut ce scrie mai sus cu o fata de 11 de ani!