G4Media.ro

Institutul Elie Wiesel a sesizat Parchetul General după ce Diana Șoșoacă l-a…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Institutul Elie Wiesel a sesizat Parchetul General după ce Diana Șoșoacă l-a invocat într-un comunicat pe poetul legionar Radu Gyr

Institutul pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel” a sesizat joi Parchetul General după ce Diana Șoșoacă l-a invocat într-un comunicat pe poetul legionar Radu Gyr, potrivit unui document consultat de G4Media.

E vorba despre un comunicat al Partidului SOS România, semnat de Diana Șoșoacă, în care e citată o poezie scrisă de Radu Gyr.

”Radu Gyr a fost comandant legionar șii demnitar în cadrul Ministerului Educației, Artelor și Cultelor în perioada Statului Național-Legionar, precum și ideolog al Mișcării Legionare. În această calitate, Radu Gyr a fost autorul mai multora dintre imnurile Mișcării Legionare, printre care ,,Sfântă tinerețe legionară”. A fost condamnat în ”lotul ziariștilor”, pe baza legii nr. 312/1945 pentru urmărirea și sancționarea celor vinovați de dezastrul țăii sau de crime de război prin Hotărarea nr. 2 din 4 iunie 1945, acesta având astazi statutul de criminal de război”, se arată în sesizare.

Reamintim că ordonanța 31/2002 prevede că promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. @MGM: Ce legătură are” strategia „ta de apărare națională cu poetul închisorilor comuniste Radu Gyr. ? Dacă nu poți vorbi despre un subiect, pentru că nu duci , nu face zgomot inutil. Ai puțină decență.

  2. Nu ne reamintiți nouă de ordonanța din 2022, ci celor care ar trebui să se autosesizeze în asemenea cazuri. Nesesizarea, sau neluarea măsurilor în asemena cazuri este ca și necunoașterea legii : nu te exonerează de răspundere. Propaganda legionară, sau prorusă se desfășoară cu atâta nonșalanță, de parcă ar fi vorba de mici jocuri de copii. Să nu fie prea târziu !

  3. Creatura are nevoie de o camasa de forta marime 3XL sau, pentru a fi sigur. de o foaie de cort…