G4Media.ro

Instagram, vizată de o anchetă în Europa privind protecția datelor personale mai…

Instagram, vizată de o anchetă în Europa privind protecția datelor personale mai ales în cazul minorilor

Reţeaua de socializare Instagram, deţinută de Facebook, este ţinta unei anchete în Europa, ce a fost lansată de autoritatea de reglementare irlandeză privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori, potrivit presei britanice, transmite Agerpres.

Comisia irlandeză pentru protecţia datelor (DPC) a deschis două proceduri separate luna trecută, după ce a primit plângeri potrivit cărora numerele de telefon şi adresele de e-mail ale tinerilor cu vârste sub 18 ani erau disponibile tuturor utilizatorilor din reţea, au informat BBC şi Sunday Telegraph, conform AFP.

Autoritatea de reglementare irlandeză supraveghează în numele UE reţeaua de socializare Facebook, în contextul în care acesta din urmă are sediul regional în Irlanda.

Contactaţi de AFP, nici Facebook, nici DPC nu au răspuns până în prezent solicitărilor de a face comentarii pe această temă.

DPC va stabili dacă Facebook a instituit măsurile de protecţie necesare pentru a proteja datele utilizatorilor, mai ales minori, în contextul în care aceştia trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a deschide un cont de Instagram.

Autoritatea de reglementare va verifica, de asemenea, dacă reţeaua de socializare respectă Regulamentul european privind protecţia datelor (GDPR) în ceea ce priveşte configurarea profilurilor şi a conturilor.

BBC a declarat luni că, în 2019, specialistul în date David Stier a concluzionat, după ce a analizat 200.000 de conturi la nivel mondial, că utilizatorii cu vârste de sub 18 ani au putut să treacă prea uşor la un cont profesional.

Acest tip de cont impune utilizatorilor să-şi facă publice datele de contact, ceea ce înseamnă că acestea sunt vizibile pentru toţi utilizatorii reţelei de socializare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. Din CV ul neoficial al domnului Costel Barbu zis Bitanul:
  * a fost jandarm;
  * a absolvit absolut celebra universitate particulară localizată în Alexandria(un oraș universitar de excepție, de altfel:)))) „Alexandru Ghica”, nu-mi dau seama dacă e o altă denumire a universității lui Baranga. Dar, aici se pare că a absolvit ceva cursuri si pușcăriașul suprem.
  In paranteza, din partea PSD la Teleorman candidează doamna Ioana Panagoret, șefa filialei de impostori de la Valahia. Asta si-a angajat tot neamul: nora este lector, iar fiul conferențiar si doctor in ceva.:))))))
  * domnu’Bitan a ajuns Primar la Sinaia in 2008 si s-a remarcat prin discriminare: pe bărbați i-a băgat în „Sfatul Batranilor”, iar pe femei le-a trambalat in excursii pe la mănăstiri.
  Omu’ este excepțional de pregătit, gata să transforme Parlamentul României intr-o institutie de elită. :))))))))