G4Media.ro

Inspecția Judiciară despre motivarea sentinței într-unul din dosarele lui Mazăre cu o…

Inspecția Judiciară despre motivarea sentinței într-unul din dosarele lui Mazăre cu o întârziere de un an: ”Este regretabilă, dar apare ca scuzabilă din cauza volumului mare de muncă și a complexității speței”

12 luni a durat redactarea hotărârii judecătorești în Dosarul ”Retrocedărilor”, în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat la 4 ani cu suspendare, dar Inspecția Judiciară, prin vocea judecătoarei Marcela Ioniță, îi ia apărarea Corinei Mândrilă spunând că depășirea termenului este ”regretabilă, dar scuzabilă” din cauza volumului mare de muncă și a complexității speței. Tot Inspecția Judiciară confirmă că judecătoarea Mândrilă a avut în anul 2017 cel mai mare număr de hotărâri redactate peste termenul legal și că „a înregistrat în mod constant cel mai mare număr de dosare în care termenul legal de motivare a fost depășit”, dezvăluie info-sud-est.ro

Totodată, conform informațiilor furnizate de Curtea de Apel București, judecătoarea Mândrilă nu a avut mai mult de muncă față de colegii săi. Activitatea magistratului s-a încadrat în media (sau în anumite perioade chiar sub media) volumului de lucru al secției unde își desfășoară activitatea – Secția a II-a Penală din cadrul Curții de Apel București. Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a clasat toate sesizările la adresa judecătoarei Mândrilă care făceau referire la depășirea termenului legal de motivare a sentințelor.

Prejudiciul calculat de procurorii DNA în dosarul Retrocedărilor este de 114 milioane de euro. Conform legii, termenul legal de redactare a hotărârii este de o lună. În acest caz, judecătoarea Corina Cornelia Mândrilă (fostă Gherghișan și Dăescu) a depășit termenul de 12 ori. Faptele din acest dosar se prescriu anul viitor. Speța are 37 de inculpați și judecata în prima instanță a durat 9 ani (106 termene).

(Sursa Foto: Ziuadeconstanta.ro)

Citește integral pe info-sud-est.ro

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. evident ca e scuzabil, atat timp cat e vorba de un dosar al unui pzdist. Chiar ar fi fost indicat sa se mai astepte motivarea , poate inca 1 an, ca sa se si prescrie

  • doar pe la noi si pe la altii obisnuiti cu mafia (recte italienii) mai exista prescriere DUPA ce s-a pornit actiunea penala. O alta tampenie de care profita toti infractorii si care trebuie schimbata.

 2. Cred ca de-abia asteapta mascariciul asta de mazarica sa se dea o data gratierea aia, sa se poata intoarce si el acasa , la prea-iubita lui Constanta. S-o fi saturat sa o tot ia la namol de la madagascareni

 3. Cata munca!
  Cata spaga!
  De la primarele Fasole.
  12 luni de munca.
  Fara salariu ar fi fost normal.
  Dar magistrații au muncit pe salarii babane.
  Un efort extraordinar!!
  Cred ca se prescrie fapta.
  Minunat rezultat.

 4. La stilul asta Mazare se va plasa pe locul doi in topul inculpatilor condamnati (sau nu) pe care i-a salvat de puscarie implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale ! Primul este Sebi Ghita cu al sau Dosar Tracia-Asesoft care s-a prescris dupa vreo 13 ani de urmarire penala si de cercetare judecatoreasca in prima instanta !!!

  Al doilea este Mazare care va scapa dupa 10 ani de judecata (9 ani in primainstanta si 1 an in recurs), aici necontabilizandu-se si anii scursi cu urmarirea penala de catre Parchet !

  PS. Se pregateste Nicusor Constantinescu ! 😉

 5. bay sa pe judecatorii aserviti infractorilor, nu i intreaba nimeni nimic? cum sa dureze un procez 10 ani? aaa, stiu: merge cu cfr ul!

 6. D-na judecator Mândrila nu a avut timp sa redacteze hotararile in 30 zile deoarece cauta sa se marite si si divorteze. Nu ati vazut ca a mai purtat numele de Gherghișan si Dăescu. Deci mai are de recuperat cateva casatorii sa-l ajunga pe craiul de Tăriceanu care este la a 5-a casătorie.
  Spor d-na judecator.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.