G4Media.ro

Înscrierile în platforma IMM Invest, a doua încercare. Antreprenorii pot încerca marți…

Înscrierile în platforma IMM Invest, a doua încercare. Antreprenorii pot încerca marți să se înregistreze pentru credite garantate de stat

Procedura de înscriere în Programul IMM INVEST Romania va fi reluata marți, 28 aprilie, începând cu ora 9.00, potrivit unui comunicat oficial. Este a doua tentativă pentru antreprenorii care vor credite garantate de stat, după ce la precedenta încercare platforma informatică a picat.

Înscrierile online se vor desfășura în sesiune continuă, până la finalul anului 2020 și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei, arată Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

In sesiunea anterioara de inscriere, nicio societate nu a fost inregistrata. Procedura va fi reluata de la zero.

In cadrul programului IMM INVEST ROMANIA s-au inscris 22 de banci finantatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investitii in valoare de pana la 10.000.000 lei, garantate de stat pana la maxim 80%, durata finantarii fiind de pana la 72 de luni. Rata dobanzii- Robor la 3 luni +2%/an este subventionata 100% de la bugetul de stat. Pentru IMM–urile care solicita credite/linii de credit pentru capital de lucru, finantarile pot ajunge  pana la 5.000.000 lei, garantate pana la 80% in cazul intreprinderilor mijlocii si pana la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, in cazul intreprinderilor mici si micro. Durata finantarii pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 36 de luni, rata dobanzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an. In cazul ambelor tipuri de credite, dobanda, costurile de acordare, monitorizare si administrare a garantiilor acordate in numele si contul statului, vor fi suportate de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire.

Portalul www.imminvest.ro a fost dezvoltat de STS.

Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statul de IMM. Confirmarea eligibilitatii nu reprezinta acordul de finantare. Dupa aceasta prima verificare, documentele sunt transmise catre banca selectata de către IMM, unde se va face analiza solvabilitatii si se va aproba solicitarea de credit. In etapa urmatoare, daca finantarea este aprobata, documentatia se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului și pentru aprobarea ajutorului de stat.

“Suntem pregatiti sa primim toate solicitarile antreprenorilor romani de inscriere in program. Vom lucra in regim intensiv pentru a procesa solicitarile primite in termenul cel mai scurt, iar acordurile de principiu le vom emite in maxim 72 de ore. Toti angajatii FNGCIMM sunt mobilizati pentru a asigura buna derulare a programului. Va invitam sa va relansati afacerea pe portalul www.imminvest.ro si va asiguram de intregul nostru suport”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Aprobarea finantarii si durata procesului de analiza depind de corectitudinea datelor incarcate in aplicatie. Pe site-ul FNGCIMM este publicat Ghidul de completare a cererii online.

Etapele care vor fi parcurse in procesul acordarii finantarii garantate sunt:

 • IMM-ul intra in aplicatia disponibila pe portalul imminvest.ro;
 • Completeza online datele de identificare si ataseaza: copie CI, copie CUI si declaratia IMM;
 • Solicita unul sau mai multe credite pentru investitii/ linii de credit pentru capital de lucru;
 • Aplicatia va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuarii inregistrarii;
 • FNGCIMM va emite acordul de principiu privind eligibilitatea in cadrul programului si un numar de inregistrare, dupa verificarea informatiilor furnizate de catre potentialul beneficiar;
 • FNGCIMM pune online la dispozitia institutiei de credit selectate documentele inregistrate de catre IMM, precum si acordul de principiu privind eligibilitatea beneficiarului aplicant;
 • Institutia de credit analizeaza cererea de finantare si adopta intern decizia de acordare a creditului de investitii/ liniei de credit, conform solicitarii beneficiarului;
 • Instituţia de credit aproba creditul si transmite F.N.G.C.I.M.M. solicitarea privind acordarea garanţiei de stat.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Credite cu dobândă subvenționată de stat… Pute a șmen, hai sictir.

 2. Corect formulat „pot încerca”!!!
  Felicitări Guvernului PNL!

 3. Ca sa fie clar: dobanda este subventionata de catre stat pana la 31.12.2020. Adica vreo 6 luni din cele 36 ale liniei de credit. Nu e rau, dar sa ne intelegem, platesti dobanda ca la orice credit. Sa nu se inteleaga ca iau firmele mare credit si dobanda o plateste statul.

  • Adica marea relansare economica se face pe împrumuturi facute de antreprenori. Cu dobanda platita de ei.