G4Media.ro

Înscrieri pentru jurnaliști: seminar și finanțare pentru articole, în cadrul Campaniei Naționale…

Înscrieri pentru jurnaliști: seminar și finanțare pentru articole, în cadrul Campaniei Naționale de Conștientizare în privința Traficului de Persoane

Freedom House România a deschis joi, 20 ianuarie înscrierile pentru jurnaliști în cadrul Campaniei Naționale de Conștientizare în privința Traficului de Persoane, derulată în cadrul proiectului „Stop Traficul de Persoane”. Campania este formată dintr-un seminar și o componentă editorială, prin care vor fi finanțate articole/reportaje/investigații ce abordează tema traficului de persoane.  

Sesiunile de formare vor fi susținute de judecători, polițiști, procurori și experți în problema traficului. Participanții vor dezvolta în cadrul seminarului posibile subiecte pe baza cărora vor elabora și publica două articole de presă (reportaj, interviu sau investigație) privind fenomenul traficului din România.

Jurnaliștii care își asumă redactarea unor materiale complexe și relevante vor fi plătiți cu sume între 200 și 500 de euro, în baza unui contract încheiat cu aceștia după participarea la seminar.

Pentru înscriere jurnaliștii trebuie să transmită CV la office@freedomhouse.ro, împreună cu două posibile teme de articol pe care doresc să le urmărească corelat cu participarea la seminar. Înscrierile pot fi făcute până la data de 27.01.2022.

Despre Proiectul STOP-AT

Proiectul STOP-AT abordează o componentă de informare și conștientizare a pericolelor traficului de persoane, precum și o componentă de training în vederea îmbunătățirii accesului la justiție eficace și la servicii de calitate a victimelor traficului de persoane. STOP-AT implementează campanii naționale de conștientizare.

În acest sens vor fi utilizate 10 instrumente de comunicare dezvoltate în proiect pentru informare în mediul online și în spații publice, precum și alte materiale de informare vizuală dezvoltate de actori publici sau privați în vederea completării cu succes a campaniilor demarate anterior la nivel național.

Proiectul este derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Group 4 Media Freedom and Democracy, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și beneficiază de o finanțare în valoare de 228.675 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Anunțul integral pentru înscrieri poate fi citit aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. unul in care sa imi explice onorabilii luptatori antitrafic:

    1. de ce prostituatele romane din Italia se plang ca sunt abuzate desi nu au vanatai?,

    2. de ce prostituatele romane din Spania sustin ca nu isi pot abandona pestele fiindca nu au acte de identitate, desi actele nu sunt necesare repatrierii?

    3. de ce prostituatele romane din Germania, in numar de zeci de mii, nu mai sustin ca sunt abuzate sau ca le lipseste cartea de identitate?