G4Media.ro

Îngrijorare în Italia din cauza cazurilor noi, din zonele turistice. În unele…

Îngrijorare în Italia din cauza cazurilor noi, din zonele turistice. În unele orașe masca redevine obligatorie după ora 18

Mai mulți pelerini se află în carantină în Anghiari (Toscana), după ce 15 persoane au fost depistate ca fiind infectate cu varianta Delta a SARS CoV-2. Corriere della Sera a făcut o evaluare a cazurilor noi apărute în ultimele ore, în zonele turistice ale Italiei, și atrage atenția că există posibilitatea creării unor focare. În consecință, unii primari au luat decizia reintroducerii unor măsuri de protecție sanitară.

ASL Toscana (n.r. ASL – varianta italiană a direcțiilor de sănătate publică)  anunță că 15 persoane sunt infectate după o procesiune religioasă în această regiune, aceștia aflându-se în carantină, alături de familii. Un alt caz recent: în timp ce se aflau în Puglia, un grup de 34 de studenți s-au infectat cu noul coronavirus într-un sat turistic din Manfredonia. Pe insula Capri, 11 turiști au fost depistați pozitiv și se află în izolare.

Și în munți apar noi cazuri. În Sestriere, o comună cu 887 de locuitori, situată în provincia Torino, regiunea Piemont, 16 copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani au fost izolați după ce au fost depistați ca fiind purtători ai virusului. De asemenea, un hotel din Brentonico (provincia Trento, regiunea Trentino-Alto Adige) a fost închis pentru igienizare după ce 10 băieți care au fost cazați aici au fost și ei testați pozitiv. ”În timp ce campania de vaccinare continuă, și jumătate dintre italieni sunt deja protejați cu a doua doză, știrile despre noi focare sunt adesea legate de petreceri private sau de manifestări publice, precum cazul sărbătorilor după câștigarea Cupei Europene la fotbal, ori viața de noapte. Teama creșterii numărului de infectări crește acum și în stațiunile de vacanță, în special în cele destinate celor tineri”, scrie ziarul italian.

Reintroducerea unor restricții: alcoolul nu se mai vinde după ora 22

Primarii încearcă să oprească orice adunări și alte posibile oportunități de contagiere cu noi ordonanțe și interdicții. Masca este obligatorie din nou în aer liber pentru aleile înguste din Otranto (oraș în provincia Lecce, regiunea Puglia). Aceeași măsură tocmai a fost reintrodusă și pe insula Ponza și în San Felice Circeo, destinații de referință pentru viața de noapte. Aici, primarii au impus purtarea obligatorie a măștii de protecție începând cu ora 18. Totodată, s-a decis oprirea vânzării băuturilor alcoolice după ora 22 și închiderea tuturor activităților comerciale la ora 3 dimineața „pentru a evita exodul turiștilor dintr-un oraș în altul”, după cum explică primarul orașului San Felice Circeo, Giuseppe Schiboni. Guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca, a anulat toate evenimentele cu risc de aglomerație, inclusiv concertele festivalului Giffoni și sărbătoarea Sant’Anna din Ischia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. cei care s-au vaccinat, recunoasteti cav-a tras-o fauci inca o data?

    • Nu cred că vor recunoaște niciodată. Vor continua să ne învinovățească pe noi cei care nu am pus botul la șmecheriile globaliste.

  2. O sa se resufle incet incet toata treaba; mai un val doua, se imunizeaza lumea (natural nu experimental) si gata.
    Iar intre timp se nasc noi publicatii libere si independente financiar, asa cum o spune definitia in democratie.

  3. Măștile și măsurile de lockdown revin peste tot din toamnă. Mai există oameni care nu s-au prins că această dictatură medicală nu este despre virus?

  4. După 2030 sperăm că situația va reveni la normal, până atunci răbdare și…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.