G4Media.ro

INFOGRAFIC Cum acționează Uniunea Europeană în cazul migranților care traversează Marea Mediterană…

INFOGRAFIC Cum acționează Uniunea Europeană în cazul migranților care traversează Marea Mediterană / O inițiativă cetățenească depusă la Parlamentul European atrage atenția asupra migranţilor care mor în timp ce încearcă să ajungă în Europa

Patrulele operaționale ale Uniunii Europene în Marea Mediterană vizează asigurarea securității frontierelor UE, depistarea persoanelor care introduc ilegal migranți și salvarea migranților aflați în pericol, fiind active, în prezent, trei operații Frontex, potrivit unei informări a Consiliului UE.

Datorită acestor operații, au fost salvate peste 541 600 de persoane în Marea Mediterană din 2015 până în prezent.

18.540 de persoane au murit în Marea Mediterană, începând din 2015 și până în aprilie 2021.

Cele trei operații Frontex sunt:

 • operația Themis (denumită anterior Triton), care acoperă zona central-mediteraneeană
 • operația Poseidon, care acoperă zona est-mediteraneeană
 • operația Indalo, care acoperă zona vest-mediteraneeană
Sursa foto: site Consiliul UE

În martie 2020, UE a lansat operația militară Irini, care contribuie, de asemenea, la perturbarea modelului de afaceri al rețelelor de introducere ilegală și de trafic de persoane prin colectarea de informații și patrularea cu avioane.

Anterior, în perioada cuprinsă între mai 2015 și martie 2020, operația militară Sophia a vizat persoanele care introduc ilegal migranți pe Marea Mediterană.

Sosiri neregulamentare anuale (2015-2021)
Date până în aprilie 2021. Ruta vestică se referă la rutele vest-mediteraneeană și vest-africană.

Principalele naționalități în funcție de rută (2021)

Date până în aprilie 2021. Sosirile pe ruta vestică nu includ sosirile în Insulele Canare.

Comisia pentru petiţii a Parlamentului European (PE) a susţinut, pe 28 mai, menţinerea deschisă a unei iniţiative cetăţeneşti care solicită Comisiei Europene să stabilească o politică migratorie care să respecte drepturile omului, cu o atenţie specială pentru migranţii care mor în timp ce încearcă să ajungă în Europa, potrivit agenţiei EFE, citate de Agerpres.

Solicitarea, dezbătută joia trecută, a fost impulsionată de trei cetăţeni europeni, care acuză ”răspunsul slab” al Uniunii Europene în ajutorarea migranţilor şi ”masacrul umanitar” din Mediterana, principala cale de acces către UE pentru migranţii veniţi din Africa.

”Marea Mediterană devine marea morţilor”, a spus în faţa eurodeputaţilor şi reprezentanţilor Comisiei Europene italianul Alberto Maritati, unul dintre cei care au lansat iniţiativa.

Maritati a avertizat asupra creşterii numărului migranţilor care ”nu ajung la destinaţie” şi se îneacă pe mare în faţa ”indiferenţei totale şi pasivităţii” unora dintre statele UE, motiv pentru care a cerut adoptarea unei noi politici europene ”responsabile în acord cu valorile, drepturile şi libertăţile” care sunt ”pilonul de bază al Europei”.

Sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. „Solicitarea …. a fost impulsionată de trei cetăţeni europeni..” WTF?
  Cum ramane cu milioanele de cetateni care nu vor imigranti, si inca de-a valma?

 2. Ar putea să-i dea pe toți înapoi cu amprentare și interdicție și cu sancțiuni adresate ultimei țări de tranzit dar nu vor și sunt ipocriți, îi vor ca masă electorală și cozi de topor pentru dictaturi de stânga și mondializare sub cizma lui Rochefeller și acoliții big tech și big farma care au prins gustul banilor din crize.Au de gând, probabil, să mai facă experiențe medicale și sociale pe pielea noastră.Anul și criza.

 3. Sa se duca Alberto sa ii ia de la malul africii sa ii aduca vii la el in tara. E ilegal? Aaa, ma gandeam eu.

 4. Frontex ar trebui sa aibă câteva mii de nave și ar trebui sa sigileze apele și uscatul. Frontex ar trebui militarizat și pus sub control militar. Navele ONG-urilor ar trebui confiscate pentru trafic de persoane iar Ong-sti puși sub acuzare pentru trafic de persoane. Eu sunt pentru migrație dar aceasta trebuie sa fie SELECTIVĂ și MERITOCRATICĂ. Acum in mai 2021 toate tarile sunt safe inclusiv Siria, Afganistan, Yemen etc. Nu mai exista nici un motiv altul decât economic deci ilegitim.

 5. Nu li s-a spus ca se pot ineca, iar daca supravietuiesc, vor ramane niste boschetari.

  Daca li se spunea, sigur nu mai veneau.

 6. Nici unul dintre cretinii care solicita o noua politica nu a fost în stare sa propuna o politica coerenta, cu masuri concrete si studiu de impact (pe termen mediu si lung), sau sa estimeze daca numarul migrantilor va creste sau va scade în urma masurilor propuse. Probabil sunt din aceeasi familie ideologica cu „noi nu gândim”.
  Sa mai citim Caragiale: „Sa se schimbe primesc, dar atunci…”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.