G4Media.ro

India va consemna la sol toate avioanele de luptă din era sovietică…

India va consemna la sol toate avioanele de luptă din era sovietică MiG-21 până în 2025

După moartea a doi piloţi într-un accident aviatic, India va consemna la sol toate avioanele de luptă din era sovietică MiG-21 până în 2025, ultimul dintr-o serie de accidente în care au fost implicate aparatele de zbor cu un singur motor, relatează sâmbătă un ziar din India, preluat de Reuters.

The Times of India a citat un oficial neidentificat al Forţelor aeriene indiene cu afirmaţia că avioanele MiG-21 şi-au depăşit cu mult perioada de exploatare dar că acestea trebuie înlocuite înainte de a fi retrase.

Articolul nu precizează cât de mult va afecta această decizie capabilitatea de utilizare a avioanelor de luptă de către India. Site-ul de ştiri Wion a relatat că Forţele aeriene indiene au în jur de 70 de avioane MiG-21. Forţele aeriene şi Ministerul Apărării au cumpărat avioane de la fabricanţi occidentali în ultimii ani.

Un oficial cu rang înalt din Ministerul Apărării a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile din Times of India, declarând Reuters că în prezent sunt în curs discuţii privind viitorul flotei de MiG-21, în condiţiile în care aprovizionarea cu piese de schimb din Rusia este tot mai dificilă din cauza războiului din Ucraina.

MiG-21, numite „sicrie zburătoare” de presa din India, au fost principalul avion de luptă al ţării de la lansarea sa în 1963 dar în ultimii ani imaginea acestora a fost afectată de mai multe accidente.

Avioanele de vânătoare au fost o dotare critică pentru infrastructura militară a Indiei, utilizate de exemplu pentru a lovi statul rival Pakistan după un presupus atac sinucigaş în regiunea disputată Kashmir în 2019.

Prăbuşirea, joi, a unui avion MiG-21 Bison în statul Rajasthan a ridicat la şase numărul prăbuşirilor de MiG-21 de anul trecut, cu un bilanţ de cinci piloţi care şi-au pierdut viaţa, potrivit unor date oficiale.

În 2012, pe atunci ministrul apărării A.K. Antony a declarat parlamentului că peste jumătate din flota de 872 de MiG-21 a Indiei a fost pierdută în accidente în precedentele patru decenii, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Momentul in care Rusia va fi parasita de intreg mapamondul se apropie cu pasi mari .Ucraina este un cimitir al armamentului sovietic ce este inlocuit cu cel Occidental aproape peste tot in lume .Miliardele de euro si dolari vor merge catre SUA si aliatii ei fiecare avind un rol important in asigurarea de armament similar cu cel din NATO ce este compatibil cu modelul Occidental .Rusia nu are clienti spre a mai oferi capacitati militare neavind cum produce piese de schimb. Vor fugi cu totii si se vor feri de a mai cumpara astfel de armament ce nici macar in razboi nu si-a dovedit eficienta .

  2. संवेदना&संवेदना
    sanvedana&sanvedana
    condoleante&condoleante
    condolences&condolences

  3. Vrăjeală de doi bani:rămân la sol până în 2025 dar în practică sunt date rușilor pe e șest!cine îi verifică dacă chiar mai au avioanele?!?bancuri cu și pentru proști!

    • Rusii le-au sccos din uz in 1990,la noi se prabusesc din senin, ce crezi ca pot face rusii cu ele, poate pe post de kamikaze.

  4. Asta nu prea îi interesează,că și la japonezi i-a interesat doar să decoleze!