G4Media.ro

India anunță iar peste 400.000 de noi cazuri de Covid-19 / Pentru…

India anunță iar peste 400.000 de noi cazuri de Covid-19 / Pentru a doua zi consecutiv, sunt și peste 4.000 de decese / Autoritatea medicală face presiuni pentru o carantină „completă și bine planificată”

India a înregistrat din nou, duminică, mai mult de 400.000 de noi cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, iar autorităţile din capitala Delhi şi din statul nordic Uttar Pradesh au hotărât să prelungească, o săptămână, restricţiile şi carantina, relatează News.ro.

Presiunea este tot mai mare asupra prim-ministrului Narendra Modi de a anunţa carantină naţională, similară celei impuse anul trecut, în primul val al pandemiei.

Indian Medical Association (IMA) a cerut o carantină „completă, bine planificată şi anunţată” în întreaga ţară, şi nu restricţii de mobilitate pe timp de noapte „sporadice” sau restricţii la nivel de stat impuse pentru câteva zile.

„IMA este uluită să vadă letargia extremă şi acţiunile neadecvate ale Ministerului Sănătăţii în combaterea crizei agonizante provocate de al doilea val devastator al pandemiei de Covid-19”, a transmis sâmbătă asociaţia medicilor.

Modi a fost deja criticat pentru că a permis organizarea de adunări mari la un festival religios şi pentru că a ţinut mitinguri electorale de amploare în ultimele două luni, chiar dacă numărul infecţiilor creştea deja.

Duminică, India a anunţat, pentru a doua zi consecutiv, mai mult de 4.000 de decese asociate Covid-19 şi 403.738 de contaminări pentru ultimele 24 de ore.

Cele 4.092 de decese au făcut ca bilanţul să ajungă la 242.362. În total, aici au fost înregistrate 22,3 milioane de cazuri de infectare.

Sâmbătă, a fost raportat cel mai mare număr de decese înregistrate zilnic din cauza Covid-19 în India, 4.187.

Experţii sunt de părere că e posibil ca cifrele reale să fie de fapt mult mai mari.

Integral pe News.ro.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa i se acorde o viza de urgenta Oliviei Steer sa ne relateze de la fata locului cat de bine o duc indienii, ca era exemplul ei preferat de tara fara restrictii.Daca oamenii nu ar fi acceptat sfaturi medicale si antiepidemiologice de la tot felul de cautatori de clickuri si voturi cu zero ore de studii medicale, poate aveam mai putine decese decat cele raportate pana acum.

    • Nu știu de ce, dar am observat că mai ales femeile au acest avânt revoluționar să ne certe pentru că vrem să ne vaccinam. De la Olivia, la senatoarea balenă, sau d-na dr de la spitalul ORL, invitatele regulate (sic!) la România TV.
      Femei educate, dar extrem de ușor de manipulat. Oare la femei sa fie frica mai mare de a păți ceva ea, sau familia?! Numai ca asta nu-ți dă însă dreptul sa te transformi într-o trompetă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.