G4Media.ro

India a lansat CoviSelf, primul kit de testare COVID-19 la domiciliu, în…

India a lansat CoviSelf, primul kit de testare COVID-19 la domiciliu, în speranța că va monitoriza mai eficient amploarea pandemiei

Start-upul indian Mylab Discovery Solutions a lansat primul kit de teste anti-COVID-19 realizat la domiciliu, primul de acest tip din India, cu speranţa că prin acest dispozitiv mai puţin costisitor să contribuie la o mai bună urmărire a cazurilor în această ţară de aproape 1,3 milliarde de locuitori, relatează sâmbătă AFP.

CoviSelf a fost lansat la începutul lunii iunie şi este primul kit de teste la domiciliu aprobat în India, ţară afectată grav de al doilea val de coronavirus care a adus în pragul colapsului sistemul sanitar şi crematoriile cu peste 30 de milioane de persoane contagiate şi peste 350.000 de morţi.

În realitate, cifrele ar putea fi, potrivit experţilor, net superioare ca urmare a insuficienţei testelor şi neînregistrării tuturor deceselor.

Start-upul, care produce şi teste PCR pentru detectarea HIV, este de părere că accesul extins la kitul CoviSelf, vândut cu 250 de rupii (3,40 de dolari), ar putea reduce presiunea asupra laboratoarelor şi îmbunătăţi urmărirea cazurilor de COVID-19.

Kitul este format dintr-un tampon nazofaringian pentru colectarea secreţiilor nazale şi un cod QR ce permite conectarea la o aplicaţie mobilă care oferă rezultatul în 15 şi îl trimite la Consiliul indian de cercetare medicală (ICMR).

CoviSelf nu este însă accesibil decât utilizatorilor de smartphone, iar impactul său ar putea fi limitat în India, mai ales dacă epidemia se extinde în regiunile rurale, unde reţelele mobile sunt slabe iar internetul este mai puţin accesibil.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: indianexpress.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Saracul indian, ii se vede comorbiditatea. (Dimensiunea burtii este corelata cu sansa de-a face/avea diabet si implicit ‘comorbiditatea’ No. 1)

    E destul de logic … : Daca organismul e plin de zahar in sange, cum sa mai aiba loc prin vene si invazia de anticorpi care nu stiu ce i-a trosnit + oxigenul necesar lichidarii/inmagazinarii fortate a zaharului …

    CoViD e o boala e epuizarii rapide de oxigen, pt. cei ce n-au inteles inca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.