G4Media.ro

Încrederea în Rusia este pierdută pentru „generații întregi” – premierul Finlandei, Sanna…

Guvernul Finlandei / Twitter

Încrederea în Rusia este pierdută pentru „generații întregi” – premierul Finlandei, Sanna Marin

După invazia Ucrainei, încrederea în Rusia este „pierdută pentru generații întregi”, a declarat joi seara, la Kiev, premierul finlandez Sanna Marin, care s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a vizitat Bucea și Irpin, orașe care au devenit simboluri ale crimelor de război împotriva civililor, potrivit Le Figaro.

„Ceea ce a făcut Rusia este un punct de cotitură pentru întreaga familie europeană și pentru întreaga lume. Vedem că vechiul sistem este distrus și că nu se mai poate reveni la vechea relație”, a declarat Sanna Marin, în timpul unui briefing de presă. „Încrederea este pierdută pentru generații întregi”, a adăugat ea.

Sanna Marin s-a întâlnit, de asemenea, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a vizitat Bucea și Irpin, orașe de lângă Kiev ocupate și apoi abandonate de armata rusă, care au devenit simboluri ale crimelor de război împotriva civililor. „Acum știm de ce este capabilă Rusia în acțiunile sale agresive. Vedem acum ce crime provoacă imperialismul. Și vedem că nicio crimă nu trebuie să rămână nepedepsită”, a subliniat ea.

„Este important ca Uniunea Europeană să fie unită, îndrăzneață și hotărâtă în fața invaziei rusești”, a declarat premierul, citat într-un comunicat al guvernului finlandez, adăugând că este „important să se ia măsuri concrete” pentru a ajuta Ucraina să devină membră a UE.

După o creștere dramatică a sprijinului opiniei publice, Suedia și Finlanda vor acum să adere la NATO, în fața unei Rusii capabile să invadeze militar unul dintre vecinii săi. Cele două țări întorc astfel pagina unor decenii de neutralitate și apoi de nealiniere militară.

Citește și...

Sursa foto: Twitter/ Ministry of Foreign Affairs of Russia - @mfa_russia

Lavrov: O „cortină de fier” coboară între Rusia și Occident

captura telegram

Cel mai mare schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina / Printre ei, 95 de apărători ai uzinei Azovstal

General Sir Patrick Sanders – Designate Chief of the General Staff, British Army speaks at the Royal United Service Institute Land Warfare Conference 2022 The Russian invasion of Ukraine has directly challenged the international order, leading to a reappraisal of notions of deterrence. Its repercussions have shone a fresh spotlight on the utility of land forces. Beyond Europe, the ‘Competitive Age’ emphasised in the UK’s 2021 Integrated Review is being realised, as the world copes with the aftermath of the lingering coronavirus pandemic, increasing pressure on the rules-based order in the Indo-Pacific, stabilisation operations in weak and failing states across the globe, and the continuing deadly spectre of international terrorism. Simultaneously, the increasing pace of technological change will bestow advantages to those armies that transform to operate and fight in the digital age, but threatens to eclipse those who fail to do so at a speed of relevance. Armies must not only adapt to a new technological reality, but also ensure that they have the right people in order to equip future missions with the appropriate capabilities, understanding, skills and posture. The Land Warfare Conference 2022 will bring together allies and partners to discuss how armies are ensuring mission readiness while pursuing technological transformation.

Avertismentul șefului Armatei britanice: Acesta este momentul nostru 1937 / Istoric, Rusia începe adeseori războaiele prost însă poate suferi orice număr de bătălii pierdute și, în cele din urmă, să învingă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Pentru rusi nu stau altfel. Au un dispret pentru viata chiar pentru viata propriilor soldați sau chiar civili. Aici e pericolul ca lupți cu un nebun pe care trebuie sa l anihileze complet!

  • tactic strategic afganistan ucraina
   CRAMM (CCTA Risk Analysis and Management Method) is a risk management methodology, currently on its fifth version, CRAMM Version 5.0.
   CRAMM was created in 1987 by the Central Computer and Telecommunications Agency (CCTA), now renamed into Cabinet Office, of the United Kingdom government.
   CRAMM is in use by NATO, the Dutch armed forces, and corporations working actively on security, like Unisys.

 2. Cum spuneau romanii, de fapt: SI VIS PACEM PARA BELLUM

 3. E adevărat ce spune generalul,precizarea e că rușii încep prost de unii singuri,iar la final când îi ajută yankeii ies învingători,dar de data asta nu ii mai ajuta nici draq…

  • Ce zice China ?

  • Zice ca e buna Siberia si-ar merge niște drumuri cum numai ei stiu sa faca pe acolo si orașe si etc

  • China? China zice ca fara euro si dolarei pe uriasa lor productie,n-au unde sa vanda si mor de foame cei 1.4 miliarde de chinezi. Si ca n-ar strica si niste orase chinezesti peste granita de vest sa nu mai stea aia 1.4 miliarde de chinezi asa inghesuiti.
   Confunzi lucrurile,Rusia traieste din exporturi de resurse,China din productie care trebuie vanduta in occident ca altfel cu rupii ,ruble si alte monede africane se alege praful,iar Putin tocmai a facilitat demonstratia care arata ca occidentul impune sanctiuni cand e cazul.

  • Ce zice China? Zero covid 😀

 4. Cam slab la istorie generalul. Rusia a pierdut primul razboi mondial, a pierdut razboiul Crimeei, a pierdut razboiul din Afganistan si in general a pierdut atunci cand a incercat sa lupte cu natiunile occidentale de una singura. Deci cam praf.

  • stie si el alea. el doar incearca prin declaratia asta sa ii tina pe aliati concentrati si sa nu spere ca rusii vor pierde in timp oricum.

 5. După atâta reclamă, cam vreau să văd războiul.

 6. @Decebal&Marius
  Corect!

 7. Întâi spune că e momentul nostru 1937 și imediat după aceea spune că nu se va ajunge la război. Pur și simplu a livrat un soun bite pentru fazani.

 8. „Întrebat dacă ne pregătim de război cu Rusia, premierul a spus: ”
  bai serios ? e seful armatei sau premierul ?

 9. Alzeheimerul face ravagii printre mult iubiții și stimați conducători sovietici. Își doresc sa fie atacați pentru a-și prosti și mai mult….prostimea.

 10. imi pare o declaratie complet pe linga adevar .