G4Media.ro

Includerea unor noi categorii de persoane în a doua etapă de vaccinare…

Includerea unor noi categorii de persoane în a doua etapă de vaccinare și actualizarea Planulului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe agenda ședinței de Guvern de miercuri

Guvernul urmează să adopte în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, transmite Agerpres.

Prin noul proiect de hotărâre se propune, printre altele, extinderea grupelor populaţionale pentru vaccinarea împotriva COVID-19 prin includerea unor noi categorii prioritare care fac parte din infrastructura critică sau din personalul care efectuează misiuni în afara teritoriului naţional.

În şedinţa de Guvern urmează să fie adoptat şi un memorandum cu tema „Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

Astfel se propune aprobarea mai multor elemente care ţin de actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care România îl va înainta către Comisia Europeană, respectiv: desemnarea de către ministerele de linie a coordonatorilor la nivel politic şi la nivel tehnic, în vederea menţinerii dialogului permanent cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; asumarea de către ministerele de linie a reformelor şi investiţiilor aferente domeniilor PNRR; finalizarea PNRR la nivel naţional până la sfârşitul lunii februarie 2021 şi transmiterea lui la CE; menţinerea unui permanent dialog informal cu serviciile de specialitate ale Comisiei Europene.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iniţiatorul memorandumului, a fost mandatat anterior, prin OUG 155/2020, coordonator şi responsabil cu procesul de elaborare şi negociere a PNRR cu Comisia Europeană.

Pe agenda şedinţei mai figurează şi un proiect de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Extindere şi modernizare Baza Sportivă nr. 1” de la Universitatea Politehnică din Timişoara.

sursa foto: Inquam Photos\ George Calin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Boschetarii intră la „personal esențial”?

  • Nu, cu aia au inceput deja de cand cu vaccinarea lui Ioha, Arafat si altii.

  • Doamne, cum am uitat de Catu, ca se vede pe fata lui.

  • @🤔
   Iohannis.

  • Postace, ai aparut, ma? Ai ramas fara bani? Te-a trimis Ioha sa ma corectezi?

  • Pensionarule, 🤔, du-te cu sot cu tot pe platformele chinezesti, rusesti, sud-coreene, nereglementate si cu frispici si sa nu te mai vad pe aici!

 2. Intai au fost listele de functionarasi din ministere, apoi au fost trecuti la categoria „infrastructura esentiala” si acum alti functionarasi se simt discriminati si vor si ei.

  Totul pe furtul dozelor celor cu boli cronice si celor peste 65 de ani. Adica cei mai vulnerabili. Asta e politica mincinoasa si dispretuitoare a „noului” guvern.

  Ca sa stim difetentele dintre noi si ei, catei si oameni…