G4Media.ro

Incident la Ambasada Iranului în Danemarca: Un iranian înarmat cu un cuţit…

sursa foto: Gărzile Patriotice Iraniene

Incident la Ambasada Iranului în Danemarca: Un iranian înarmat cu un cuţit a pătruns în incintă şi “a semănat teroare”/ Teheranul critică intervenţia întârziată a poliţiei

Un iranian înarmat cuu un cuţit a fost arestat la ambasada Iranului din Copenhaga, a anunţat, vineri, poliţia daneză. Teheranul îl acuză pe bărbat că a vizat-o pe ambasadoare şi critică intervenţia întârziată a poliţiei, relatează AFP.

“Agresorul, care avea un cuţit în mână, a intrat în ambasadă, a semănat teroare… şi a provocat daune la maşinile din parcarea ambasadei”, a declarat ambasadoarea Afsaneh Nadipour.

Poliţia din Copenhaga a precizat că a fost arestat vineri dimineaţă un cetăţean iranian în vârstă de 32 de ani, după ce a pătruns în incinta ambasadei Iranului la Copenhaga având un cuţit. Bărbatul a fost prins de un angajat al ambasadei.

Ministerul iranian de Externe a criticat poliţia daneză: “Este regretabil că în inima Europei un astfel de atac poate fi comis vizând o femeie ambasador care beneficiază de imunitate diplomatică şi poliţia nu vine la timp la locul faptei”.

Suspectul, care se va prezenta sâmbătă în faţa unui judecător, riscă să fie inculpat pentru vandalism, violenţă şi infracţiune faţă de o persoană protejată prin statut diplomatic.

Poliţia a precizat că după incident a luat măsurile de siguranţă necesare pentru ambasada Iranului şi angajaţii acesteia.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Ambasada este teritoriu al Iranului.Orice ambasada are sau ar trebui sa aiba propria paza in interior. Sa acuzi politia ca a intervenit tarziu e o prostie.Probabil multi nu stiu ca intr-o ambasada din oricare tara orice organ al statului din acea tara intra ultimul. In orice ambasada politistii sau procurorii au nevoie de aprobare speciala…mai usor intra un boschetar decat un politist.

  2. Dar faptul ca in Iran, femeile sunt omorate pentru ca nu poarta corect Hijabul, aia cum se numeste sau ce masuri se iau? Ciocul mic.