G4Media.ro

Începe desființarea celor 20 de companii municipale înființate de Firea. Prima e…

sursa foto: Captură video

Începe desființarea celor 20 de companii municipale înființate de Firea. Prima e Compania Turistică: nici o factură tăiată în 2020

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunțat că Primăria Capitalei începe procesul de desființare a celor 20 de companii municipale înființate în mandatul de primar al Gabrielei Firea și estimează că va dura până la doi ani. Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistica Bucureşti, potrivit Agerpre.

Andrei Badiu, consilier general în Primăria Capitalei, a susţinut că situaţia financiară a companiei Turistica arată „dezastruos”, iar această companie „nu a emis nicio factură pe parcursul anului 2020”. „Activul net al acestei companii a ajuns nu doar la mai puţin de jumătate din capitalul social, dar aproape a ajuns la nivelul capitalului social. (…) Efectiv aproape 2 milioane de euro au fost aruncaţi pe fereastră”.

Violeta Alexandru a anunțat că 20 de companii vor fi desființate, iar companiile municipale care vor rămâne în funcțiune sunt cele „înfiinţate legal”: STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica.

„Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile. (…) Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD – Gabriela Firea – Compania Turistica Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele înfiinţate legal vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne – STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica – vor avea în curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate. Este convingerea PNL că în piaţa liberă din Bucureşti există suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare la preţuri competitive pentru ca cetăţenii Bucureştiului să fie deserviţi cu servicii de calitate”, a spus Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, demersul de desfiinţare a companiilor municipale, care ar dura în jur de doi ani, este realizat alături de partenerii de la USR-PLUS.

„Sunt angajaţi care nu au salariile plătite de luni de zile. (…) PNL este pentru eficientizarea activităţii celor patru companii care vor rămâne, o evaluare strictă a posibilităţii de preluare acolo unde se justifică şi unde angajaţii sunt competitivi, a unora dintre cei care astăzi aparţin companiilor ce se vor desfiinţa. Dar decizia noastră este foarte clară: aceste companii se vor desfiinţa aşa cum le-am promis bucureştenilor. (…) Suntem în acest demers alături de partenerii noştri de la USR-PLUS. (…) Suntem decişi ca, într-un orizont de doi ani pentru că fiecare dintre ele au tot felul de complicaţii, să închidem aceste companii şi să rămână doar cele patru pe care le vom aşeza pe un management performant. (…) Primarul general şi PNL vor avea grijă de salariaţii care nu au nicio vină că au ajuns în acest punct. Vina este este al grupului de interese PSD care şi-a plasat o serie de prieteni, cunoştinţe în managementul, în conducerea acestor firme şi care s-au bucurat de o serie de avantaje pe spatele dânşilor”, a susţinut preşedintele PNL Bucureşti.

Violeta Alexandru a arătat că unele dintre companiile municipale „au o situaţie complicată”.

„Adică sunt restante în plata salariilor, sunt în situaţii de a nu fi terminat contractele în derulare şi este un abuz ca noi să le lichidăm fără ca aceste proceduri să se ducă la îndeplinire”, a adăugat aceasta.

Foto: Violeta Alexandru și Nicusor Dan (PNL)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. „Activul net al acestei companii a ajuns nu doar la mai puţin de jumătate din capitalul social, dar aproape a ajuns la nivelul capitalului social.”
    Îmi place!!!!!!!

    • g4media nu se dezminte… am cautat declaratia exacta a lui Badiu in agerpres si am gasit asta „această companie nu doar că a tocat tot ce a generat din activitatea economică, dar a ajuns la nivelul în care să avem pasivul la nivelul capitalului social” – cred ca e mare diferenta

  2. Și de ce ar trebui să dureze doi ani ?

    • Datorita legilor din Romania care nu iti permit sa inchizi o firma cand ai tu chef. Altfel toti ar face firme, nu si-ar plati furnizorii si apoi le-ar inchide si te-ar lasa cu ochii in soare.

    • Si a explicat ND ca dureaza mai mult sa le desfiinteze pe cale judecatoreasca (contestand actele de infiintare) decat pe cale adiminstrativa, de aceea a ales a doua cale. E un compromis.

    • @ Radu
      Pai asta oricum se intampla ! De exemplu o firma mare va da tepe unei firme mici fara sa pateasca absolut nimic.
      Legislatia e facuta pt. ai proteja pe cei mari.

  3. Nicusor nu avea gura sa anunte el lucrul acesta ? Trebuia sa o lase sa se impauneze pe sefa organizatiei PNL Bucuresti ?

    PS. Sau lui i se permite sa iasa la declaratii doar cand se mai intampla vreo avarie la CET Grozavesti ca sa ne previna ca asa va fi si in urmatorii ani din cauza dezinteresului manifestat de fosta primareasa in mandatul ei sau cand mai opreste de la demolare cate o casa veche (dar nu de patrimoniu) ?!

    • Pentru ca aceste compania NU sunt ”ale lui Nicuşor”. Exista o subtilitate, companiile sunt deținute de CGMB iar Primaria este doar un client al acest companii. Deci nu ND stabilește cand se desființează aceste companii

    • Desfiintarea companiilor municipale tine de Consiliul General , nu de Primarul General.

  4. Am o curiozitate, acum la final, se vor plati salariile, nu? Ca sa dea si PNL o ultima pomana, sa fie primit…

  5. „… pentru ca cetăţenii Bucureştiului să fie deserviţi cu servicii de calitate…” Eu as prefera sa beneficiez de, sa fiu servit, na, decit deservit cu servicii de calitate.
    Stiu, sint cusurgiu, toata lumea zice asa, ca nu mai avem servitori in societatea luminii nestinse.

  6. Personal, n-am votat PNL-ul la Primaria Capitalei!?! Ce cauta doamna sefa PNL, cu declaratii vis a vis de Primaria Capitalei? Ata de „mic” a ajuns Nicusor Dan? Cam repede, mult prea repede, l-a intrecut si pe Basescu in privinta dezamagirii mele! Pacat, pentru mine si altii asemenea mie, inca 4 ani irositi aiurea…(plus 9 ani de sperante desarte in „fenomenul” Nicusor Dan…).

    • ND e un pampalau plin de ifose. V-ati pricopsit cu el.

    • Cred totusi ca imaginea pusa inaintea articolului e inselatoare.

      Alo, G4Media, de unde a facut doamna respectiva declaratia? De la pupitrul Primariei, unde era langa ND? De la ea de acasa? In drum spre coafor?! E important.

      Poate a vrut si ea sa fure startul putin si noi o ajutam …

    • @Adriana Cam mult intuneric in gandirea ta. Nu ai habar cu functioneaza …..nu mai zic ca habar nu ai si cum a reusit N Dan sa devina primar! Adica cu ajutorul PNL-ului!
      Nu e normal sa declare ca sprijina aceste măsuri anuntate de N Dan inca din campania?!

    • Parca in Consiliul General Municipal, USR PLUS sunt mai multi decat PNL si atunci de unde pana unde poate PNL sa desfiinteze aceste companii ?
      Daca sunt ineficiente, ilegal infiintate si produc atata paguba , chiar nu se pot lua niste masuri impotriva vinovatilor ?
      Dece nu anunta ND aceste masuri. pentru ca el trebuie sa initieze procedurile ?

  7. Odata cu rapunerea viperei cu gura prea mare s-au naruit si niste cariere stralucite de frecatori de menta platiti generos. Cam mare termenul de desfiintare de doi ani mi se pare, mai ales ca presupun ca salariile vor merge ca si pana acum in muribundele companii-pomană-de-la-țața-phirea.

  8. Firea a fost cel mai bun primar inca 4 ani si aveam doar apa calda fără rece, era experta la atras fonduri europene

  9. Nu inteleg ce se va intampla cu ANGAJATII actuali ai celor 20 de companii care vor fi desfiintate!
    Intelege careva?!!!!
    Violeta Alexandru spune:
    „Primarul general şi PNL vor avea grijă de salariaţii care nu au nicio vină că au ajuns în acest punct. Vina este este al grupului de interese PSD care şi-a plasat o serie de prieteni, cunoştinţe în managementul, în conducerea acestor firme şi care s-au bucurat de o serie de avantaje pe spatele dânşilor”, a susţinut preşedintele PNL Bucureşti.
    Ce inseamna asta?!
    FIX ce spuneam despre Refoemele lui Florin Catu: „va avea grija de ei Primarul Nicusor si PNL”!!
    Bai, sunteti normali la cap?!
    Adica: asa va arata Reformarea aia a Romaniei Promisa de voi si Johannis, ii veti muta de colo-colo, Cheltuielile cu ei practic ramanand ACELEASI!

    Desi, aceeasi Violeta Alexandru spune la inceput ca: „Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile. (…) Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD – Gabriela Firea – Compania Turistica Bucureşti.”

    Violeto, pai DACA nu erau decat locurti unde clienti ai PSD isi gaseau suplimentate Veniturile”, de ce NU zboara TOTI afara?!
    V-a apucat „grija” de clientela PSDista?!
    Halucinant, femeia asta e dusa rau!
    Nicusorule, ia spune tu: cu Angajatii-clientela, asa cum ati spus mereu ai celor 20 de Companii municipale care vor fi DESFIINTATE, CE vei face?!
    E treaba ta, NU a PNL Bucuresti!
    Decizia e a ta si a Consiliului General, Violeta sa numere Sporurile alea nenumarate ale bugetarilor, ca NU a facut nimic ca Ministru al Muncii!
    Rusine, ne sfidati mai rau ca PSDragnea, multumita voua, tineti minte, in 2024 PSD va castiga en fanfare!
    Multumita voua, incompetentiolor si lasilor si mincinosilor!

  10. Nicusorule, Gabita spune ca ti-a lasat o Primarie ultra-mega plina de BANI!
    De ce te-as crede pe tine!?
    Ai PROMIS ca faci un AUDIT international, sa vada Romania ce dezastru a lasat Gabita si PSD la Primaria Bucuresti!
    Nici un cuvintel despre acel Audit, Nicusorule, ti-e frica sau ce?!
    Eu nu te mai cred, ce incredere sa avem intr-un Primar care spune ca va FACE un Audit la Primarie, dar NU il mai face, ba mai mult tace chitic pe subiect!
    Rusine, Nicusorule!!!

  11. m, tu ai o problema mult mai grava….

  12. Marcel ciolacu, covrigul de aur. Asta da parlamentar a plecat de jos dintre covrigi nu ca restul doar pe smecherie

  13. Există o decizie definitivă a justiției, decizie din februarie 2019, pentru desființarea acestor mizerii. De ce nu s-a pus în aplicare?

    • De ce?
      Pt ca borfasii PSD, de 30 de ani fenteaza legile.
      In loc sa le desfiinteze, Dancila a schimbat repede legislatia si, in 20 de minute, toate cele 22 de firme au intrat in legalitate.
      Legalitatea infractorilor PSD-isti desigur.