G4Media.ro

Începe construcția metroului din Cluj Napoca. A fost publicat anunţul pentru studiul…

Începe construcția metroului din Cluj Napoca. A fost publicat anunţul pentru studiul de prefezabilitate, evaluat la 3 milioane de euro

Primăria Cluj a publicat în sistemul de achiziţii publice primul anunț pentru demararea lucrărilor la metroul promis de Emil Boc în Cluj Napoca. Este vorba despre un anunţ de intenţie prin care municipalitatea pune la bătaie 13.455.000,00 de lei (aproximativ 2.9 milioane de euro) pentru un studiului de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții publice „Construire metrou în Municipiul Cluj-Napoca (sistem de transport public urban de mare capacitate, cu implementare de tehnologii de ultimă generație, ce includ sisteme de recuperare a energiei electrice și termice pentru reutilizare urbană)”. Anunţul a fost publicat pe 5 noiembrie, la două zile după ce primarul Clujului Emil Boc anunţa decizia de construire a metroului clujean.

„Orice investiţie publică peste 75 de milioane de euro presupune două etape, studiu de prefezabilitate, urmat de cel de fezabilitate. Am angajat un consultant care ne-a ajutat la redactarea caietului de sarcini, echipa tehnică a făcut o vizită la Bucureşti pentru a vedea situaţia metroului de acolo, iar ceea ce noi propunem ţine cont de evoluţia viitoare a tehnologiei, şi nu pe situaţia existentă a metroului din Bucureşti, deoarece metroul viitorului nu va avea captatoare de curent cum are azi, ci va fi cu baterii electrice.” declara Emil Boc cu ocazia prezentării proiectului.

Metroul din Cluj Napoca ar urma să unească zonele limitrofe Floreşti şi Apahida şi să deservească cel puţin 500 de mii de oameni care locuiesc acum în Cluj Napoca şi zonele limitrofe. Edilul-şef al Clujului a anunţat că investiţia ar urma să fie finalizată în următorii 10-15 ani, pentru linia principală. El spune că, pe termen lung, de 20-25 de ani, ar trebui gândit un plan de finanţare multianual care să includă, pe lângă magistrala principală şi linii conexe cu alte cartiere ale Clujului.

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Bravo !
  Ce ar fi tara aceasta fără supercentralizate și partidul neocomunist USL și sateliții lor.

  • Asta este instigare la genocid. Ce crezi ca s-ar intampla cu milioanele care voteaza USL?.. din ce ar trai ei intr-o guvernare „normala”, unde fiecare trebuie sa-si castige painea din munca cinstita?

  • Ar fi o țară normală, dezvoltată acolo unde oamenii muncesc, fără corupție, fără o armată de funcționari ”capitaliști” purtători de hârtii de la un birou la altul, fără ”ștampilatori” de toate formele geometrice excistente. Ar fi o Transilvanie frumoasă…

 2. G4media va consider printre cei obiectivi și va susțin. Dar țiu e cam de clickbait și induce clar impresia ca într-un viitor fff apropiat începe construcția. Când defapt e vb-a de un studiu de prefezabilitate. E de încurajat ce fac clujenii și cred ca or sa se descurce bine dar de la voi am pretenții mai mari în ce privește partea jurnalistică. Aveți o audiență care observa lucrurile astea și nu apreciază.

 3. g4, cred ca mai corect este sa scrieti ca incep procedurile legale preliminare in vederea demararii constructiei metroului”, decat „Incepe constructia metroului” !

  PS. Prin ipoteza, daca nu da curs nimeni „anuntului de intentie” ? 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.