G4Media.ro

UPDATE Cel puțin un bloc a fost evacuat din pricina pericolului de…

Foto: Incendiu București - InquamPhotos Octav Ganea

UPDATE Cel puțin un bloc a fost evacuat din pricina pericolului de explozie. Mai multe autospeciale acționează pentru stingerea incendiului izbucnit la centrul de colectare a deșeurilor din Sectorul 6 din București. În interior există butelii

UPDATE 15.25: Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, prezent la locul incendiului, susține că este inadmisibil că astfel de depozite de deșeuri funcționează printre blocuri de locuințe, punând în pericol sănătatea oamenilor.

„REMAt-urile/ deșeurile periculoase nu au ce căuta în apropierea locuințelor. Legislația trebuie îmbunătățită să nu ne mai întâlnim cu astfel de situații. Ajungem să ne distrugem sănătatea, să punem în pericol sănătatea celorlalți. Acest depozit din păcate funcționează cu autorizație în mijlocul blocurilor de locuințe. Nu trebuie să fii specialist ca să poți spune că astfel de deșeuri n-au ce căuta în zone de locuit”, a spus Octavian Berceanu.

UPDATE 15.19: Prefectul Alin Stoica transmite că se fac verifcări în ce privește legalitatea activităților desfășurate în cadrul depozitului în care a izbucnit incendiul.

UPDATE 15.00: A fost evacuat un bloc de locuințe din zonă, din pricina pericolului de explozie. Jandarmii iau în calcul evacuarea celui de-al doilea bloc, dat fiind că vântul bate cu puetere, existând pericolul creșternii nivelului de toxicitate.

ISU a transmis că incendiul a fost localizat și că nu mai există posibilitate de propagare.

Update 14.45: Pompierii au adus la fața locului autospeciale-cisternă de mare capacitate deoarece sursele de alimentare cu apă sunt limitate.

Articol inițial: Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deșeurilor din Sectorul 6 al Capitalei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Incendiul e localizat pe strada Bârsănești. Nu există persoane rănite.

În acest moment ard mai multe containere cu deșeuri, iar focul s-a extins și la o altă clădire, pe o suprafață de 500 mp. În apropierea centrului de colectare se află și un bloc de locuințe.

În interiorul clădiri se găsesc butelii și alte recipiente sub presiune, motiv pentru care acțiunea pompierilor este îngreunată, potrivit ISU.

Pompierii încearcă să stingă focul cu opt autospeciale de stingere și două autoscări. (Foto: Incendiu București – InquamPhotos Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu i-a pasat nimanui pana acum ca are bombe langa bloc. Noi vrem joburi la stat si pensii speciale.

  2. Păi, dacă vede clar că poluarea din București este de la arderea deșeurilor (legală, sau ilegală, intenționată, sau accidentală etc.), sau de la arderea combustibililor fosili în centralele termoelectrice, de ce o tot ține langa cu inepția privind taxarea autoturismelor?!