G4Media.ro

Incendiu forestier la poalele Muntelui Penteli, în zona de nord a capitalei…

Sursa foto: Pixabay

Incendiu forestier la poalele Muntelui Penteli, în zona de nord a capitalei grecești Atena

Un incendiu forestier a izbucnit marţi la poalele Muntelui Penteli, în zona nordică a capitalei grecești Atena, iar vântul puternic alimentează flăcările, ceea ce crește riscul pentru locuințe, informează AFP, citat de Agerpres.

„Incendiul este scăpat de sub control”, a afirmat primarul orașului Dionysus, Yannis Kalafatelis, pentru postul de radio Skai Yannis, orașul Dionysus fiind una dintre localităţile afectate de incendiu.

Televiziunea publică ERT şi-a întrerupt programul şi a difuzat, în direct, o ediţie specială din comunităţile afectate de la poalele Muntelui Penteli, zonă afectată în mod regulat, în timpul verii, de incendii forestiere.

Potrivit departamentului pentru stingerea incendiilor, au fost mobilizați în total 74 de pompieri, ajutați de cinci elicoptere şi cinci avioane cisternă. Sursa citată a mai precizat că viteza vântului care bătea cu 38km/h a complicat intervențiile.

Primarul orașului Penteli, Dimistra Kehaya, a declarat pentru radio Skai că focarul se întinde pe „câțiva kilometri”.

Până în acest moment nu a fost emis niciun ordin de evacuare, dar autoritățile au trimis mesaje de avertizare pe telefoanele mobile pentru a alerta locuitorii din zonă, solicitându-le să „fie pregătiţi să urmeze instrucţiunile”. Conform organizațiilor media locale, unii locuitori şi-au părăsit deja casele.

Pădurile din Grecia sunt afectate în fiecare vară de incendii, în contextul vremii secetoase și al vântului puternic.

În iulie 2018, 102 persoane şi-au pierdut viaţa în oraşul costier Mati, lângă Atena, cel mai sumbru bilanţ provocat de un incendiu în această ţară. Focarul a izbucnit pe o pantă a Muntelui Penteli.

Sursa foto: Pixabay – fotografie generică

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Stirea asta + cea cu foca ma fac sa aprob milogeala greaca dupa comunism… dar sa fie comunism din la in care fiecare grec sa fie rupt in bataie din oficiu in fiecare zi.