G4Media.ro

Încă un scandal cu Primăria Sector 4 și grădinița din câmp. Părinții…

Încă un scandal cu Primăria Sector 4 și grădinița din câmp. Părinții a 200 de copii acuză municipalitatea că îi mută în condiții improprii pe durata renovării sediului actual

Primăria Sectorului 4 a decis mutarea, pentru anul şcolar 2019-2020, a copiilor din grădiniţa aparţinând Şcolii gimnaziale „Avram Iancu” într-un spaţiu de la parterul unor blocuri dintr-un ansamblu rezidenţial construit la marginea Bucureştiului, în câmp, transmite News.ro.

În acest loc a funcţionat o altă grădiniţă timp de un semestru. Şi atunci părinţii au fost nemulţumiţi şi au semnalat problemele de acolo, un spaţiu pentru care primăria plăteşte o chirie de circa 8.000 de euro lunar, aşa cum a relatat G4Media.ro.

Părinţii acuză primăria că nu au fost anunţaţi de această decizie şi că în noul spaţiu nu sunt condiţii adecvate pentru funcţionarea unei grădiniţe – zona unde este acesta, fără mijloace de transport în comun, accesul dificil pentru maşinile pompierilor sau ale ambulanţei, imposibilitatea desfăşurării activităţilor în aer liber cu copiii, asigurarea mâncării prin catering.

Primarul Daniel Băluţă a anunţat pe Facebook că decizia a fost luată pentru că vechea grădiniţă trebuie reabilitată.

Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4 a transmis o adresă conducerii şcolii „Avram Iancu”, datată 13 august, în care informa că grădiniţa va fi mutată din 1 septembrie într-un spaţiu din strada Poştalionului 97-101, întrucât la clădirea actuală se vor face lucrări de reabilitare şi modernizare. Decizia a fost luată fără consultarea Consiliului de Administraţie al şcolii, în care şi părinţii au reprezentanţi, potrivit News.ro.

Părinţi care au copiii înscrişi la această grădiniţă au relatat pentru News.ro că, la sfârşitul săptămânii trecute, au auzit despre această decizie în parcul din cartier unde îşi duc copiii la joacă. Unii dintre ei au întrebat educatoarele dacă este adevărat, iar acestea le-au confirmat că tocmai au aflat că grădiniţa se mută.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, părinţii spun că nu au fost anunţaţi oficial de conducerea şcolii sau de primărie despre această decizie şi se declară surprinşi, mai ales că în primăvara acestui an au fost făcute lucrări de modernizare în grădiniţă.

În plus, ei sunt nemulţumiţi de condiţiile unde se află spaţiul în care grădiniţa urmează să funcţioneze în următorul an şcolar. Este vorba despre un spaţiu amenajat la parterul unor blocuri construite recent, la marginea Bucureştiului, în câmp, faţă de care cel mai apropiat mijloc de transport este la circa 2 kilometri.

Foto: Grădinița din câmp, fotografiată în iarna 2018 – 2019 (Sursa: G4Media.ro)

Citește tot articolul pe News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 0 reactii= tara de rahat, justitie de rahat si societate de rahat

 2. Asistentul maternal o fi fost cumva…Baluta?

 3. Baluta, ce mai facusi iar?
  Vreun sportiv de-al tau si-a antrenat bilele?

 4. Sunt agresori sexuali in poliție ,in Jandarmerie și in armata,asistent maternal …,ce mai contează.

 5. Mulțumim dom primar Băluță, prietenul interlopilor și mai nou și al pedofililor #haicasepoate

 6. Sunt de acord că, dacă ai o critică la o soluție deja aplicată, AI O IDEE ȘI MAI BUNĂ.
  Adică, la afirmația că „Asistența maternală este o rușine națională”, dl. Vișinel trebuie să vină cu o idee muuult mai bună și viabilă pentru contextul României, aplicabilă.
  Am crescut în sistem și lucrez în sistem. Deci, cred că spusele mele au, cel puțin, aceeași „greutate” cu expertiza d-lui Vișinel, în domeniul protecției copilului!
  Sistemul de asistență socială este „bolnav” și pervertit profesional. Sunt de acord că e dominat de nereguli, dar afirmația d-lui Vișinel nu este potrivită.
  Iar, dacă pozițiile publice ale d-lui Vișinel ascunt un iz politic, atinci e foarte trist.

  • Din pacate daca oameni ca d-voastra care au crescut si lucreaza in sistem nu au curajul sa demaste aceste aceste nereguli grave lucrurile vor fi in continuare sub talpa politicienilor care vor implanta dupa bunul chef traseistii si neavenitii prin aceste institutii perpetuand aceleasi metehne si nereguli.