G4Media.ro

Încă un scandal cu Primăria Sector 4 și grădinița din câmp. Părinții…

Încă un scandal cu Primăria Sector 4 și grădinița din câmp. Părinții a 200 de copii acuză municipalitatea că îi mută în condiții improprii pe durata renovării sediului actual

Primăria Sectorului 4 a decis mutarea, pentru anul şcolar 2019-2020, a copiilor din grădiniţa aparţinând Şcolii gimnaziale „Avram Iancu” într-un spaţiu de la parterul unor blocuri dintr-un ansamblu rezidenţial construit la marginea Bucureştiului, în câmp, transmite News.ro.

În acest loc a funcţionat o altă grădiniţă timp de un semestru. Şi atunci părinţii au fost nemulţumiţi şi au semnalat problemele de acolo, un spaţiu pentru care primăria plăteşte o chirie de circa 8.000 de euro lunar, aşa cum a relatat G4Media.ro.

Părinţii acuză primăria că nu au fost anunţaţi de această decizie şi că în noul spaţiu nu sunt condiţii adecvate pentru funcţionarea unei grădiniţe – zona unde este acesta, fără mijloace de transport în comun, accesul dificil pentru maşinile pompierilor sau ale ambulanţei, imposibilitatea desfăşurării activităţilor în aer liber cu copiii, asigurarea mâncării prin catering.

Primarul Daniel Băluţă a anunţat pe Facebook că decizia a fost luată pentru că vechea grădiniţă trebuie reabilitată.

Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4 a transmis o adresă conducerii şcolii „Avram Iancu”, datată 13 august, în care informa că grădiniţa va fi mutată din 1 septembrie într-un spaţiu din strada Poştalionului 97-101, întrucât la clădirea actuală se vor face lucrări de reabilitare şi modernizare. Decizia a fost luată fără consultarea Consiliului de Administraţie al şcolii, în care şi părinţii au reprezentanţi, potrivit News.ro.

Părinţi care au copiii înscrişi la această grădiniţă au relatat pentru News.ro că, la sfârşitul săptămânii trecute, au auzit despre această decizie în parcul din cartier unde îşi duc copiii la joacă. Unii dintre ei au întrebat educatoarele dacă este adevărat, iar acestea le-au confirmat că tocmai au aflat că grădiniţa se mută.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, părinţii spun că nu au fost anunţaţi oficial de conducerea şcolii sau de primărie despre această decizie şi se declară surprinşi, mai ales că în primăvara acestui an au fost făcute lucrări de modernizare în grădiniţă.

În plus, ei sunt nemulţumiţi de condiţiile unde se află spaţiul în care grădiniţa urmează să funcţioneze în următorul an şcolar. Este vorba despre un spaţiu amenajat la parterul unor blocuri construite recent, la marginea Bucureştiului, în câmp, faţă de care cel mai apropiat mijloc de transport este la circa 2 kilometri.

Foto: Grădinița din câmp, fotografiată în iarna 2018 – 2019 (Sursa: G4Media.ro)

Citește tot articolul pe News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Băluță a învățat din lecția Colectiv… E normal să reabiliteze clădirea grădiniței, ca să evităm tragedii.

  2. Gradinita asta cadea pe copii!

  3. Siguranta copiilor este pe primul loc . Oricum, aceasta grădiniță este temporară, deci nu inteleg care este necazul.

  4. despre activitatea si intentiile primariei sectorului 4. Epoca de piatra domneste: Cauti PUZ-uri gasesti neprofesionale pdf-uri care iti arata poze cu mici afise lipite pe garduri din sectorul 4!!! El si ai lui „discuta” PUZ-urile cu cetatenii, si sunt „transparenti” de numa numa! Nimic accesibil pe web, clar si profesional, dar au tot felul de documente Word!! Daca cauti firma despre care afli din Ziarul Financiar ca este raspunzatoare pentru aceste proiecte (PUZ), firma nu are website, nu este de gasit. Ce sa-i mai sugeram primarului ca ar putea sa faca ceva sa marcheze ca acolo a fost Manastirea Vacaresti, sa aduca o coloana, un capitel pastrate pe undeva si sa le incorporeze intr-o cladire moderna? Macar atat. Ei au construit Sun Plaza de Berceni … ca nu se poate numi Piata Soarelui, cum nici palmierii nu pot lipsi in apropierea Aleii Castanilor = bisnita de taraba pe care nimeni nu are curajul sa o demoleze. Ma intreb cand o sa apara miscarea Reconstrurea Oraselor mutilate de Ceausescu si urmasii lui in incultura. Reconstruirea, refacera monumentele si centrele oraselor vechi? Ce mai poate fi salvat, mai ales in Sud, in Constanta. In Ardeal de bine de rau se misca mai bine si nici nu s-a distrus asa de mult ca in capitala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.