G4Media.ro

Cea mai tânără victimă din România a coronavirusului: un bărbat de 39…

Foto: InquamPhotos Octav Ganea

Cea mai tânără victimă din România a coronavirusului: un bărbat de 39 de ani, care nu avea alte boli / Numărul deceselor a urcat la 37

UPDATE: Cea mai tânără victimă din România a coronavirusului are 39 de ani. Este un bărbat din județul Ialomița, care nu avea alte boli cunoscute. Bilanțul deceselor a urcat la 37.

35. Bărbat, 39 ani, jud Ialomița. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 26.03.2020 în izolatorul CPU Spital Țăndărei. Fără boli asociate cunoscute.

36. Bărbat, 60 ani, jud Ialomița. Decedat în 25.03.2020 la domiciliu. Comorbiditati obezitate.

37. Bărbat, 77 ani, jud Ialomița. Decedat în 25.03.2020 la domiciliu.

Pentru decesele 36 si 37 s-au recoltat probe necroptice de către medicina legală în 26.03.2020, al căror rezultat a fost pozitiv în data de 28.03.2020.

Niciunul dintre decedați nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Știrea inițială: Au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 34 decese, a informat duminică seara Grupul de Comunicare Strategică.

31. Bărbat, 65 ani, jud. Arad, internat în Spitalul Județean Arad, transferat în data de 22.03.2020 în secția, iar în data de 25.03.2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. Decedat în data de 28.03.2020. Comorbiditati HTA, obezitate.

32. Bărbat, 67 ani, jud. Constanța, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din 25.03.2020. Decedat în 28.03.2020. Comorbiditati HTA, diabet zaharat.

33. Bărbat, 43 ani, jud Suceava, pacient cu arsuri, transferat de la SJU SUCEAVA și operat în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. Decedat 28.03.2020.

34. Femeie, 61 ani, jud Hunedoara, internată în ATI Spitalul Județean Deva, confirmata cu COVID 19 în data de 28.03.2020, decedată în 23.03.2020. Comorbiditati boli cardiovasculare.

In toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfășurare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

31 comentarii

  1. Femeia de la Deva a primit confirmarea la 5(cinci) zile după ce a murit???
    I-au trimis-o în mormânt?
    WTF IS THAT?

    • @Ari
      Rezultatul testului poate fi obţinut după deces, dar tu abuzezi de dreptul de a fi idiot.

    • Pentru @Ari:
      Dragă penelistule, nemernici si idioti au fost cei care au testat batalionul de colegi de partid pe 13 martie si au livrat rezultatele in termen foarte scurt, o zi sau două.
      Amărâta asta care a murit încă din 23 martie, ea primind în ceruri rezultatul pe 28 martie, după „doar” 5(cinci) zile, nu mai poate să urle la nesimțiți ca tine, ea neprimind niciun tratament pentru COVID, spre deosebire de „medicul” Flutur , deputatul Heius, primarul Devei si fiica-sa.

  2. Cretinii astia ne infecteaza si ne omoara parintii.

  3. Cati ori mai fi morti si asteapta testul ? Ar fi bine sa facem un stop-joc pentru reactualizare!!!

  4. Nu se mai aude nimic de infecţiile nosocomiale ! Ca prin minune am scăpat de ele ! Sau dacă decedatul a fost infectat cu Covid-19 este mai comod să se pună decesul doar pe seama acestui virus şi a afecţiunilor de care suferea persoana respectivă.

  5. Alti trei morti ..de trei zile… la domiciliu.Chiar ca este inceputul prapadului.

    • crezi ca o sa-i mai testeze pe astia de la domiciul cineva? In curand vor fi prea multi. Ma mir ca i-au testat si pe astia.

  6. E belita sa ma ertzi daca incep sa moara oameni de 39 de ani.
    Ar fi interesant de aflat mai multe despre caz

    • pai doar nu ati crezut gogosile de gen ca afecteaza doar pe cei in varsta … o sa moara si multi tineri. pana apare vaccinul, adica peste un an cel mai devreme, o sa fie prapad.

    • atatea zile a avut. O mai fi avut el ceva, dar problema e ca poate mai au si altii si nu stiu. Inclusiv diabetici se estimeaza ca sunt mai multi decat numarul oficial. N-o sa stea nimeni sa le faca analize detaliate post-mortem.
      De-aia e bine sa fim prevazatori si sa ne ferim de aglomeratii etc.
      Plus, astia s-au infectat la inceputul lui martie, deci cineva a umblat lela prin Ialomita, infectat fiind. Probabil e focar acolo.

  7. „Niciunul dintre decedați nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.”

    Asta e chestia cea mai importanta in cazurile decedatilor 35-37. De ce? Pentru ca acesti oameni s-au imbolnavit din comunitate cu cca. 20 de zile inainte de deces. Adica undeva dupa data de 5 martie 2020, pentru ca durata de incubatie e de cca 10-14 zile, iar manifestarea simptomelor fara tratament medical pana la deces nu poate dura mai mult de 5 zile.
    Prin urmare, daca luam in considerare ca pacientii 35-37 au decedat pe 25 si 26 martie 2020 si avand in vedere perioada de incubatie si durata manifestarii simptomelor pana la deces, inseamna ca in judeatul Ialomita exista raspanidire intracomunitara inca dinainte de declararea starii de urgenta!

    Am urmatoarele intrabari pe care jurnalistii TREBUIE SA LE PUNA, avand in vedere ca testele au fost efectuate in cazul decedatilor 35-37 fie in ziua decesului, fie in ziua urmatoare decesului:
    1. dupa cat timp de la prelavarea probelor (efectuarea testelor) au venit rezultatele?
    2. din ce motiv a fost facut anuntul deceselor nr. 35-37 la ora 23,51 (https://stirioficiale.ro/informatii/informare-de-presa-28-martie-2020-ora-23-51) si daca situatiile deceselor 35-37 au legatura cu demisia ministrului sanatatii?

    Nu uitati ca starea de urgenta a fost declarata pe 16 martie 2020.
    Nu uitati ca testarea s-a facut dupa un plan care a vizat in principal pe cei intorsi din strainatate incepand cu 16 martie 2020.
    Dar acum avem o situatie care ne spune ca decesele 35-37 au survenit la niste persoane care nu au avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat…. adica nu erau dintre cei intorsi din strainatate si nici sa fi avut contacte cu cei intorsi din strainatate dupa declararea starii de urgenta, adica dupa data de 16 martie 2020!

    Ma tot racaie intrebarea de ce au avut nevoie autoritatile de 2-3 zile de la deces ca sa ne spuna ca decedatii 35-37 au avut coronavirus. Ma indoiesc ca rezultatele testelor au venit in 2-3 zile de la efectuarea lor si nu reusesc sa inteleg de ce a fost nevoie de acest anunt la ora 23,51!
    E foarte important sa stin, iar jurnalistii trebuie sa inceapa sa puna intrebarile corecte.

    • @Area, întrebarea care se pune este: “ce au învățat autoritățile din cazurile astea?”
      Răspunsul este simplu: a limita capacitatea de testare la 2,500 de teste pe zi este o crima naționala, in special cand in tara s-au primit sute de mii de oameni din tari cu focare de infecție. Deci:
      1. Sa se facă investițiile necesare in aparate de interpretare teste si in resurse umane sa se poată testa zilnic 10,000 de persoane, altfel mor oamenii in casa si unii ajung prea târziu la spital! Rata mortalității va fi ca in Italia in scurt timp.
      2. Sa se achizitioneze teste rapide si sa fie puse la dispoziția cetatenilor contra cost (sau 50% suporta statul, 50% suporta cetățeanul). Cetățeanul trebuie ajutat sa se ajute singur.
      3. Tratamentele care s-au dovedit eficiente la nivel international: fie – Remdesivir; Favipiravir (Favilavir, Avigan, T-705); Lopinavir / ritonavir; Tolicizumab (Actemra); Hidroxychloroquine & Azithromycin; sau cloroquine – sa fie disponibile in farmacii (sa fie produse in tara!) si sa se elibereze (unul din ele) persoanei infectate, pe baza de rețeta medicală scrisă de medicul de familie si trimisa electronic farmaciei, inca de la primele simptome. Pacientul sa-si administreze singur tratamentul, pe proprie răspundere, sau cu ajutorul familiei.
      Sunt mărturii de la bolnavi de COVID-19 care spun ca au intrat in septicemie severa care nu ceda la antibiotice, dar cand le-au administrat unul din tratamentele COVID-19, septicemia a cedat, iar ei si-au revenit treptat – deci tratamentele sunt chiar eficiente, numai sa fie administrate din timp.

    • Din câte am înțeles de la autoritățile locale, cei infectați sunt foarte contagiosi în prima săptămână. Cel puțin asta au observat doctorii de aici (n.b. sunt departe de Ro). Poate găsești utila informația.

      Câteva măsuri luate aici :
      – guvernul are canal oficial WhatsApp și trimite cel puțin 2 actualizari zilnice (una cu sfaturi și mesaje actualizate, alta cu situația curenta – nr de cazuri noi și tipul lor /linked/unlinked/imported/traced, vindecați, total etc)
      – aplicație mobila ce face tracking și te alertează dacă în jur este vreun suspect (via Bluetooth), din care poți lua legătura cu autoritățile
      – vizita la GP este recomandata la cel mai mic simptom, costul verificării este subsidized @ $10, GP-ul decide dacă îți face test COVID sau nu
      – este mâncare în magazine și au fost transmise mesaje în media ptr a liniști lumea
      – fake news este server pedepsit
      – promovează mesaje de incurajare și coeziune (ptr moral), plus reguli de social distancing
      – oricine întra în tara sau a avut contact cu un infectat, primește stay at home notice ; zilnic sunt verificați prin apel audio, video sau uneori trimit o persoana la adresa
      – amenda, pușcărie, revocare drepturi, dacă încalci ceea ce ti se spune sa faci – atât persoanelor fizice, cât și afacerilor
      – contract tracing se face cu simțul răspunderii; dacă te gândești sa minți, camere sunt peste tot
      – se testează persoanele intrate în contract cu infectați sau cei cu simptome
      – nu e o societate utopica, și aici mai sunt bătuți in cap, nesimțiți, dar majoritatea înțelege severitatea evenimentului
      – personalul medical primește niște facilități, fiind prima linie de răspuns (taxi, food etc)
      – am văzut acțiuni sociale de a-i ajuta pe cei mai neajutorați, de a socializa (la distanță) cu bătrânii, în special
      – deși încă nu e lock down, în spatii publice și Mall trebuie sa păstrezi cel puțin 1m distanță ; acum vad ca se fac cozi, limitează numărul celor ce întra în magazine, au scos o parte din scaunele din restaurante etc
      – hand sanitizer peste tot
      – business urile primesc niște beneficii fiscale și o compensație ptr angajații spitalizați, sunt obligate sa ofere concediu angajaților infectați sau cu travel history (cred, posibil sa ma înșel) ; se recomanda work from home cât timp e posibil
      – școlile încă sunt deschise, dar aplica niște masuri de social distancing (ideea lor e ca piticii nu vor putea sta închiși în case și nici nu vor sa ii afecteze dpvd psihic) – rămâne de văzut cât timp le mai țin deschise

    • Dureaza, ieri ziceau ca au venit rezultatele la 12 persoane carantinate la Techirghiol, pozitivi. Veniti in RO luni, cand li s-a facut si testul. De luni pana sambata sunt ceva zile.

  8. Ar fi fos foarte interesant de stiut daca cei decedati erau fumatori.
    China a raportat ca fumatorii au un risc de 14 ori mai mare decat nefumatorii.

    • N-a raportat deloc asa ceva China, dimpotriva.
      Dar e la mintea cocosului ca un fumator are sanse mai mici, din start

    • China, totusi, are mortalitate mai mult ca decât Italia si sa nu mi spui tu mie ca nu are mult mai multi fumători! Inca au companii aeriene de interior care lasa pasagerii sa fumeze in avion! Daca nu ai inca plămânii paraditi nu ai nimic, evident. Se presupune, by default ca fumatorii sunt bolnavi, dar nu e neapărat adevărat. OMS a zis doar ca te poți infecta mai repede daca fumezi, ca pui mana des la gura, nu de altceva!

    • China are mortalitate mai mică decât Italia*

    • Smoking in China is prevalent, as the People’s Republic of China is the world’s largest consumer and producer of tobacco:[1] there are 350 million Chinese smokers,[1] and China produces 42% of the world’s cigarettes.[1] T
      China are vreo 3000 de morți si americanii, care sunt departe de numărul ala de fumători au vreo 2300!

    • @ciprian, fumatul e un factor de risc foarte mare in acest caz (de fapt si in multe alte boli) o sa caut un tutorial non-tehnic care sa te faca sa intelegi cat de cat asta. Daca ai curaj, iti dau si ceva tehnic. Probabil esti fumator si esti in continuare in starea de negare.

    • Nu sunt in stare de negare, stai linistit! Prezentam niste cifre in care aratam ca in China se fumeaza in draci si totusi sunt tari mai de ”nefumatori”, care au mai multi morti. Nu-mi trebuie nimic, ca te cred. Ma feresc cat pot si le reduc pana la nivelul in care ma ia durere de cap si oboseala.

    • @ciprian ma bucur sincer sa aud ca incerci sa le reduci. evident, e total contraindicat sa le scoti de tot, mai ales in aceasta situatie. totul se face treptat. ar fi bine ca dupa ce fumezi o tigara sa incerci sa eviti 30min-1 ora contactul cu persoane din exterior, in perioada asta esti putin mai vulnerabil. in rest sa ne protejam cat mai bine, de scapat nu scapam de infectare dar sper sa nu se intample in urmatoarele luni. pe vara sper sa incetineasca rata infectarilor iar in toamna vom fi cu siguranta mai pregatiti. aprilie si mai sunt critice …

  9. 36 si 37 decedati la domiciuliu pe 25 martie, pe 26 medicina legala recolteaza probe DESI ambii nu au istoric de calatorie si nici contact cunoscut si confirmat.
    Mai nou ne intereseaza sa testam decedatii, chiar daca nu au venit si nici nu au avut legatura cu cineva de afara, in loc sa ne batem capul sa ii testam pe cei VII din carantina sau in spitale, plus personalul medical?
    E cel putin ciudat!

    • Da, trebuie testați și decedatii pentru a se sti ZONELE DE INFECȚIE! Decedatii au umblat in acea comunitate atât când au fost asimptomatici cât și in perioada de manifestare a simptomelor pana când au decedat (acasă)!
      E foarte bine ca au testat decedatii!

    • E ciudat ca nu va intrebati de ce testeaza decedatii. Poate va intrebati. Daca nu reusiti sa va dati seama, aveti un indiciu in ultima fraza din articol. Daca nici asa nu va dati seama, trebuie sa va intrebati serios cate din lucrurile care vi se par ciudate sint in realitate ciudate si cate nu.

    • @Area
      Era mai util sa testeze persoane inca in viata din comunitatea respectiva, daca aveau banuieli. Mortii pleaca si va fi foarte greu de stabilit (de tinut minte exact) cu cine au interactionat cu multe zile inainte de deces. Vii asimptomatici INCA interactioneaza cu alti membri ai comunitatii, dar nu ii testeaza nimeni.

    • @popescu maria
      „…daca aveau banuieli”.

      pai de unde sa aiba banuieli cand persoanele respective au fost infectate inainte de ziua declararii starii de urgenta?!
      nu resusesc sa inteleg ce e gresit cu dvs…

    • @Area
      Autoritatile locale stiau ca in judet au intrat cetateni reveniti din vestul Europei inca inainte ca anumite state sa fie considerate zone galbene/rosii. Ei nu au stat in carantina, asa ca virusul si-a facut liber de cap sarind de la un asimptomatic la altul pana a ajuns la cei mai vulnerabili. De aceea am spus ca autoritatile „au avut banuieli”. Problema este ca in loc sa caute la cei amintiti mai sus si la contactele lor vii, cauta la decedati unde lantul are niste zale lipsa…

  10. am mai spus-o…

    ce trist, ce trist…pesemne ca era casatorit, avea nevasta, copii..poate chiar si parintii

    dar noi nu, hai la lupta impotriva Ciumei Rosii, hai cu anticipatele!

    unii de sus si de pe-acilea parca erau narcotizati….nu vedeau realitatea, se uitau la ea scufundati intr-un borcan de muraturi, si privind de-acolo mortii din China si din Iran nu erau oameni,

    ce suparare …

    Dumnezeu sa-l ierte, iar pe cei apropiati sa-i ajute sa treaca peste aceasta mare durere!