G4Media.ro

Încă o sportivă din Ucraina a fost depistată pozitiv la Jocurile Olimpice…

Sursa Foto: lowyinstitute.org

Încă o sportivă din Ucraina a fost depistată pozitiv la Jocurile Olimpice de Iarnă/ Este al treilea caz de dopaj la competiţia de la Beijing

Sportiva ucraineană Lidiia Hunko, care evoluează în proba de bob, a fost depistată pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, a anunţat Agenţia Internaţională de Control (ITA), citată de News.ro.

Substanţa identificată în proba prelevată pe 14 februarie este dehidroclormetiltestosteron, care aparţine clasei de steroizi androgeni anabolizanţi, precizează organismul responsabil cu programul antidoping al Jocurilor.

Hunko, 28 de ani, a fost suspendată provizoriu.

La bob din 2019, ea a terminat pe locul 20 la monobob, un nou eveniment din programul olimpic.

Acesta este al doilea caz de dopaj privind delegaţia ucraineană şi al treilea caz la Jocurile Olimpice-2022.

Miercuri, ITA a anunţat că schioarea de fond ucraineană Valentina Kaminska a fost testată pozitiv pentru mai multe substanţe interzise, ​​inclusiv mesterolon, un alt steroid anabolizant.

Schiorul iranian Hossein Saveh Shemshaki a fost suspendat pe 9 februarie, pe durata Jocurilor, din cauza unui test pozitiv la un steroid anabolizant efectuat în afara competiţiei.

Jocurile Olimpice din 2022 sunt dominate şi de răsunătoarea afacere Kamila Valieva. Patinatoarea a fost depistată pozitiv pentru o substanţă interzisă, dar controlul ei antidoping a fost efectuat la sfârşitul lunii decembrie, în timpul Campionatelor din Rusia. Acesta a fost sesizat în timpul Jocurilor Olimpice, forţând Comitetul Olimpic Internaţional să sesizeze Tribunalul de Arbitraj Sportiv(TAS) după ridicarea suspendării sale provizorii de către agenţia rusă antidoping. CAS a confirmat luni ridicarea suspendării, fără a se pronunţa pe fond. În frunte după programul scurt, Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a terminat joi pe locul 4 în proba feminină în urma unei serii de greşeli neobişnuite la programul liber.

Sursa Foto: lowyinstitute.org

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter