G4Media.ro

Încă o amânare de șase luni pentru metroul din Drumul Taberei /…

Încă o amânare de șase luni pentru metroul din Drumul Taberei / Noua șefă Metrorex spune că ar putea fi inaugurat la jumătatea anului viitor

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti oficiali ai Metrorex şi de la Transporturi preconizau că până la finele acestui an va fi deschisă circulaţia pe tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5, scrie economica.net.

O estimare este anul viitor. La sfârşitul semestrului 1, începutul semestrului 2, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început„, a răspuns joi şefa Metrorex la întrebările presei cu privire la deschiderea circulaţiei pe cea mai nouă magistrală de metrou.

Amintim că ministrul pentru Transporturi şi Comunicaţii, Lucian Bode, a afirmat la rândul său că tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor, de pe Magistrala 5, nu va putea fi recepţionat în acest an. Licitaţiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările în 2012. Termenul de finalizare era programat pentru decembrie 2019, cu o întârziere de 4 ani faţă de data iniţială.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Sursa foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Votați Klaus Iohannis!
    Votați bunăstarea și echilibrul!

  2. E clar ca, in cel mai bun caz, va fi la sfarsitul anului!

  3. Prost e cine mai crede minciunile statului.

  4. Multumim din inima partidului si tuturor celor responsabili de haosul din drumul taberei. Si nu in ultimul rand, multumim celor care i-au votat.
    Acum poate isi dau seama si prostii de unde au venit banii de „bunastare”. Fix din bugetul care ne-ar fi dat o sansa reala la bunastare: cel pt infrastructura!

  5. Casele de pariuri ce zic, care e cotatia pt 6 luni? 😈

  6. În stilul ăsta cred că prin 2050 termină și celelalte două secțiuni !! Țara lucrului bine furat și prostit …