G4Media.ro

Înalt oficial NATO: Războiul din Ucraina va continua și în 2023, în…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Înalt oficial NATO: Războiul din Ucraina va continua și în 2023, în primăvară se așteaptă o ofensivă a Rusiei / Plan de ajutor pentru Ucraina pe zece ani

După retragerea trupelor ruse din Herson, tempoul operațiunilor militare în teren a scăzut și nu există o ofensivă puternică din partea niciunei armate, a declarat marți un înalt oficial NATO.

Perspectiva pentru următoarele 8-10 săptămâni este că trupele ruse își vor consolida liniile de apărare, se vor concentra pe stoparea ofensivei trupelor ucrainene și pe menținerea controlului din teritoriile cucerite. Vladimir Putin are acum nevoie de timp, elitele ruse nu au primit prea bine vestea retragerii din Herson, au privit-o ca pe un eșec, potrivit oficialului citat.

În primăvară e așteaptată o ofensivă puternică a Rusiei, axată în principal pe atacuri aeriene cu ajutorul dronelor iraniene, a mai declarat oficialul NATO. Soldații nou recrutați nu vor schimba foarte mult situația din teren, rolul lor e mai mult să umple lipsurile majore din armata regulată.

În ceea ce privește amenințările nucleare, nu există mișcări care să trădeze iminența utilizării armelor nucleare, fie ele și tactice.

Explicația pentru eșecul din teren al trupelor rusești versus o coordonare mai bună a ucrainenilor este lanțul de comandă stabilit la Kremlin. Spre exemplu, comandantul unei unități din teren nu lua decizia fară a discuta cu superiorul ierarhic, în timp ce militarii ucraineni au avut mai multă liberate de decizie raportat la realitatea de la fața locului.

Nu există sub nicio formă perspective de negocieri de pace, a mai spus înaltul oficial NATO.

Alți oficiali NATO au declarat pentru G4Media că în această perioadă aliații pun la punct un plan de ajutor pentru Ucraina pentru următorii 10 ani, printre măsurile vizate urmând să se afle refacerea infrastructurii și ajutorul psihologic pentru militari și familiile lor.

Iarna aceasta va fi una foarte grea tactic pentru Ucraina, din punct de vedere al aprovizionării cu energie, pentru că oficialii NATO se așteaptă ca Rusia să continue bombardamentele.

În ceea ce privește adunarea miniștrilor de Externe ai NATO de la București de la finalul lunii noiembrie, aici ajutorul pentru Moldova este prioritar. Aliații iau în calcul inclusiv un program pentru combaterea propagandei ruse prin educarea societății civile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Trebuie ajutată oricât. Dacă Putin are succes in Ucraina ordinea mondială si pax americana încetează. Este mult prea important ca Putin să eșueze in Ucraina încât să ne gândim la frig, la bani, la scădere economică.
  Închipuiți-va o UE si o SUA condusă de aurari reduși ce ucid minorități și după ce termină cu ele încep să „minoritizeze” pe oricine nu le convine! O distopie de toată „frumusețea”!

  • Ia vezi proiectele ieuropene cu id ul digital, banu digital, qr coduri si amprenta de codoi, si vezi cine pe cine va monitoriza!

  • Stai linistitz n-o sa vezi AUR, PER, PPUsl, APP, SOS, mainute precum Terhes, in VECI la conducerea Romaniei, acestia nu strang 500 000 de sustinatori….astia adunati sunt o anomalie care ci timpul or sa dispara, poate sa-i ajute si Mafia Media, degeaba…Romanii nu sunt atat de prosti precum si-ar dori aceste excr3ment3 rusofile 👍

  • Bla bla….culca-te mai troll 0lig0fren 👍

  • Volodea, ia gura de pe sticla de vodkă. Trumpiștii au pierdut.

  • Pai tot asa si voi bay Alex cu curcubelul vostru, tot pe la 1 % suntetzi, aiciule, ca stim ca ai si 4 doze.

 2. Boala lunga, moarte sigura, pare ca occidentul cam pica in propria capcana, ceva achimbari pe la butoane potate ca ofera o sansa de redresare, cu alde aia de -acum de prin UK, DE etc. nu sunt sperante de mai bine. Frazele sforaitoare nu tin loc de solurii.