G4Media.ro

Inadvertențe în CV-ul premierului Cîțu: Deși a scris că a terminat masterul…

Inadvertențe în CV-ul premierului Cîțu: Deși a scris că a terminat masterul în 1999, Universitatea din Iowa spune ca l-a încheiat doar în 2002

Noi informații ies la iveală privind studiile pe care premierul Florin Cîțu le-a făcut în SUA. Libertatea.ro scrie în exclusivitate că a solicitat răspunsuri oficiale de la Universutatea Iowa din SUA, care confruntate cu datele prezentate în CV-ul lui Cîțu redau unele inadvertențe.

Mai precis, Cîțu a scris în CV-ul oficial că între 1997-1999 a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa și că până în 2002 a studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”. Potrivit răspunsurilor de la universitatea americană, publicate de Libertatea,  Cîțu a a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002, nu în 1999, iar din răspuns nu figurează că a obținut vreun titlu de doctor.

„Punând față în față CV-ul oficial al prim-ministrului și răspunsul Iowa State University, e adevărat că premierul nu a susținut că a obținut titlul de doctor, însă întrebările care se pun, în acest moment, e în câți ani a făcut masterul, când l-a terminat și ce înseamnă, concret, că a studiat doctoratul între 1999 și 2002, cum susține șeful Guvernului României?  Premierul Cîțu a transmis, prin biroul de presă al Guvernului că, într-adevăr, „Dizertația pentru master a fost prezentată în 2002”. El nu a răspuns la întrebarea de ce și-a trecut masterul terminat în 1999, dacă finalizarea acestuia a fost, de fapt, în 2002.

Redactorii Libertatea au întrebat de două ori Universitatea Iowa State University penrtru a se asigura că nu s-a strecurat o eroare.

Florin Cîțu susține că a început masterul în 1997 și l-a terminat în 1999. El mai susține că, după master, a urmat un doctorat din 1999 și până în 2002, fără a susține dizertația. Facultatea a revenit și ea cu un răspuns. A spus că, într-adevăr, Cîțu a fost înscris la cursurile ei, în total, din august 1997 și pînă în mai 2002, dar că masterul și l-a luat în mai 2002. Iowa State nu a mai amintit nimic despre doctorat, pe care în primul email spusese deja că nu-l are în înregistrările facultății. La fel ca în cazul Colegiului Grinnell, reprezentantul Universității Iowa a argumentat că „Fără acordul scris al studentului nu vă pot furniza nicio altă informație, în afară de perioadele în care a studiat și diplomele obținute”.

În declarații și în CV-ul oficial al șefului Guvernului României figurează două instituții americane de învățământ superior: Colegiul Grinnell și Universitatea de Stat Iowa.

Grinnell College: „Confirmăm că domnul Florin Cîțu a fost studentul nostru și a absolvit cu o diplomă BA în Economie, în mai 1996”. Florin Cîțu a început facultatea la Grinnell College în 1992, pe care l-a absolvit în 1996, potrivit propriilor declarații. Aici nu apare nicio contradicție față de răspunsul colegiului, oferit la cererea jurnalistului Recorder Laurențiu Ungureanu.

Facultatea în Statele Unite durează patru ani, în comparație cu cei trei ani standard din Europa. Cîțu și-a încheiat studiile de licență în primăvara lui 1996. A terminat în primăvară, nu în vară, pentru că, în general, studiile din SUA sunt, ca sezon, devansate față de Europa. Anul universitar începe mai devreme, la finalul verii, dar se și termină mai devreme, în primăvară. La Grinnell College anul universitar ia startul în august și se încheie la începutul lui mai. Un colegiu foarte bun de arte liberale Grinnell College este un colegiu privat din statul Iowa, plasat foarte bine, între primele 15 colegii naționale de arte liberale din America, potrivit US Best Colleges, unul dintre siteurile reper ale zonei academice. Premierul a obținut aici o diplomă de licență în Economie. Este echivalentul ca rang academic al unei diplome de licență de facultate din România, desigur la un nivel educațional sensibil mai ridicat, sistemul american de educație fiind apreciat drept cel mai performant din lume.

Citește și reacția premierului Cîțu:

Cîțu, despre inadvertențele sesizate în CV-ul său: Deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu am mai susținut disertația /Am terminat programul de master în cadrul Iowa State University

Sursa foto: Florin Cîțu Facebook

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

47 comentarii

 1. ba aiuritilor! unul este momentul cind termini si altul este momentul cind te inchei la slit .

  • Cîțule tu esti?
   Nu intereseaza decat pe troli minciunelele astea la ăia numiți politic.
   Alta era daca se angaja la o companienlistata la bursă.
   Guvernul + SGG sunt o groapa de luzeri, oricum

  • Mai conteaza anul diplomei?…asta e prajit rau, putea sa faca si Harvard, cum e acum conteaza….nu intotdeauna SIE reuseste cu loazele trimise afara….dupa schimbarile din servicii, vom afla si adevarul…Catzu a cheltuit banii pe prostii acolo, liniute, weed-uri si multa bautura….astia nu or cere decont?….bai nene, dar joburi o fi avut asta in 10 ani de America?….in ultimii 6 ani putea lucra ca junior in vreo banca ceva…..faza cu spalat de vase a fost in anii mici, dar dupa facultate?….acolo nu exista ajutoare sociale la straini, la ai lor le pun conditii serioase

 2. Aici pare mult zgomot pentru nimic, sistemul american e diferit. https://www.findaphd.com/study-abroad/america/phd-study-in-usa.aspx
  Studiile postuniversitare pot dura intre 4-6 ani. Plus ca noi asociem ,,a aterminat,, cu ,,a absolvit,, desi se poate ca cineva sa finalizeze studiile, sa aiba nr de credite, dar sa nu absolve in urma examenului specific.

 3. Acum se pune problema cine i-a finanțat frecatul mentei timp de 5(cinci) anișori la o universitate elegant spus mediocră, Iowa State University, având în vedere că nicio universitate americana nu-ti prelungește eventuala bursă dacă tu nu ești în stare să treci niste amărâte de examene. Ai bursă, ai niste obiective de îndeplinit, altfel, nema bursă, ma rog, Financial Aid.
  Ar mai si intrebarea cum a suprapus așa-zisul „doctorat” peste masterul neterminat.
  Vă tot zic că CV ul domnului Citu e extrem de straniu, cum ajunge el de la picat treapta a doua si admiterea la ASE sefulache la ING la nici 5 anișori de la terminarea masteratului care a durat 5 ani, trecând printr-o admitere intr-o universitate americană care iti cere macar GPA ul din liceu si te întreabă si ce dreak ai făcut tu pe la tine prin țară doi anisori(când picaj la ASE).
  Sunt convins că mai există file în dosaroi, încă nu s-a ajuns la concedierea de la ING. Si nici nu s-a aflat cum si-a finanțat cei 9 anișori de State. Plus filuta cu foaia matricolă de la liceu, sigur e in dosaroi.

  • Cine?
   Tu ai vazut ce culoare au ochii lui Citu?

   Pro tip: sunt albastri!

  • Dar liceul unde l-a terminat? Ca in Romania a picat examenul de 2 ori la un liceu industrial si s-a mutat la profesionala.
   Cine stie ce acte false o fi prezentat in SUA ca sa se inscrie la facultate.
   Mai bine cautati care este denumirea liceului absolvit din foaia matricola.

  • cum acești oameni în ultimii ani au ajuns la cârma României ! Oare cum a fost posibil? Ceva se pregătește pt România de către oculta mondială ținând seama de împrumuturile lui Catu pe spinarea romanilor?

 4. Telenovela/ dosariada Câțu continuă. Ce mai urmează?
  Jalnic…

  • Jalnic personaj este Catu…un mincinos arivist si cinic, ca toti prostii pusi sus de altii…un oltean jalnic

  • Nici mie nu mi-a plăcut niciodată de premierul Câțu dar a-l numi oltean jalnic, înseamnă rasism, și eu sunt oltean iar jalnic e cel ce are în suflet tendințe rasiste, sper să greșesc

 5. TABLOUL CTZ SI AI SAI APARATORI CE-L INCONJOARA, ESTE ATAT DE JALNIC INCAT RASPUNSUL LA ..CAND..CUM..A TERMINAT SAU POATE NU, VREUN MASTER? ??, ESTE TOTAL INSIGNIFIANT.
  NU AM CREZUT CA MAI POT AVEA ATAT DEZGUST === GREATZA, CA ACUM.
  DACA S-AR PUTEA, CEL MAI BUN LUCRU AR FI SA-L IGNORATI TOTAL. UITE ASA. SA NU- SI MAI VADA FIGURA IN PRESA , SA NU SE MAI SCRIE NICI UN RAND DESPRE EL MACAR 3 ZILE.
  PARIU CA-SI TERMINA DE ROS TOATE UNGHIILE????

 6. Omul este o minciuna pe doua picioare. Mai rau ca Ponta la acest capitol.

 7. ABD inseamna ca a incheiat o etapa avansata in procesul de obtinere a doctoratului. Chiar daca nu a sutinut lucrarea de doctorat poate primi un titlu de master, daca IOWA il acorda. Unele universitati din State acorda un titlu de Master in urma ABD.

  • Dizertatia in urma programului 1997-1999 putea sa o sustina cand avea chef.
   M-am uitat in CV-ul Citului nu vad unde e problema, in afara ca e cam neglijent editat. Probabil detaliile nu sunt importante pentru finante :).

 8. amarita aia de universitate este cu mult peste ale noastre care au facut pe politicienii nostrii doctoranti semianalfabeti ( in special de la psd -se poate varifica ) acolo nu exista universitatea SRI pentru aia care nu stiu cum ii cheama nici cu buletinul in mina Acolo nu se face cu neprezentare si nici nu se da spaga la examene Dovada ca totusi a facut-o pe bune sint locurile de munca unde a activat In niciun caz nici aici nu te angajeaza nimeni daca cv nu este in ordine Asta demonstreaza si ca tot ce se vehiculeaza acum e o minciuna josnica dar la care naivii s-au inghesuit sa puna botul

 9. @ andu -te chinui degeaba sa explici ce este o facultate unora care nu au facultate cu atit mai mult despre cele din sua Astia cind au iesit din tirgul lor si-au lasat gumarii la bariera de intrare in oras Mintea lor nu poate cuprinde maretia mapamondului

  • Voi, trolicii gorghinieni, sunteti mai proști ca ăia pesedisti si mai increzuti , credeți că nimeni nu știe care-i treaba cu universitățile din State.
   Nu știți să articulati coerent trei propozitii în limba română, dar sunteti „esperti” in sistemul universitar american.
   Bă, trolilor nesimțiți, vă bateti joc de atâția tineri români care au făcut si Undergraduate si Master sau PhD muncind pe rupte pentru a nu pierde Financial Aid ul, încercând să ne ametiti cu prostiile ăstuia care a frecat menta 5(cinci) ani pe banii cuiva, probabil vom afla si proprietarul banilor, că Financial Aid nu-i mai dădea nimeni dacă nu-și trecea examenele.

 10. Vezi că domnul „catindat” te contrazice în propriul lui CV: zice că a terminat masteratul in 1999. Nu zice că a primit nspe titluri de M, ci doar unul. Ăștia de la facultate îl găsesc si ei pe studentul Citu doar cu masteratul din 2002, nu zic nici ăștia nimic de al doilea masterat.
  Gorghio, Turcanco, Batistuta, vedeți că nu e bună nici strategia asta, cu ABD ul.
  Mai căutați pe net, dar măcar puneti pe cineva să vă traducă ce citiți voi oe-acolo.

  • * Răspunsul era pentru „perplex” care ne vântura ABD ul.

  • Tu, acest riri, nume de papagal, demonstrezi ca tembelismul poate depasi recordul dancila.
   Cit despre scris nu mai face pe desteptul cind tu esti „panarama”, parafrazandu-l pe piturca.

  • @Tano: a, tu esti ” consilierul” care a scotocit internetul pentru a incropi o porcarie de explicatie, e firesc sa te superi. 🙂
   Vezi ca, din pacate, tu nu stii sa formulezi o fraza corecta nici in limba romana.
   Interesant este insa faptul ca v-ati trezit mai devreme azi, inainte de inceperea programului bugetar, inseamna ca e cam nasol.
   Tembel sa faci pe altcineva, stii tu pe cine, nu pe noi.

 11. Exista doua metode de a obtine o diploma de master in SUA.

  Ori urmezi un program masteral si il termini iar data finalizarii masterului este data de pe diploma de master.

  Ori urmezi un program doctoral si il abandonezi inainte de final iar atunci Universitatea iti da o diploma de master ca sa nu ramai fara nimic.

  Citu a scris in CV ca primit un Master of Science pentru un program masteral urmat intre 97 si 99.

  De asemenea a scris ca intre 99 si 2002 a urmat un program doctoral, pe care nu l-a finalizat.

  Deci el ar fi putut primi masteratul fie din faptul ca a terminat programul masteral fie ca a abandonat programul doctoral.

  Acum universitatea din Iowa a anuntat ca el a primit diploma de master in 2002. Asta inseamna ca el ori a facut programul masteral in 5 ani in loc de 2 si a mintit in CV. Ori nu a terminat programul masteral deloc si a primit diploma ca urmare a abandonarii doctoratului deci a mintit iar in CV.

 12. Catule,esti un fake,constuit din fakeuri,mars acasa!

  • 👍
   Seamănă tot mai bine cu Dottore Ponta. Intâmplător ? Tov. general Silviu Predoiu (ex SIE) știe mai multe ?😜

 13. Dacă ai curiozitatea sa arunci un ochi pe fiecare CV al politicienilor vei găsi multe ciudățenii. Valeriu Nicolae a studiat sute de CV-uri. Concluziile te îngrozesc. Așa că nimic nou sub soare.u

 14. K-K-tzu e foarte bun, are o gramada de scheleti prin dulap, deci santajabil.

 15. Pinocîțu nu minte. El are amnezie. Nu mai știe ce s-a întâmplat când era în America. E prea mult de atunci.

 16. Cu cât se apropie dată alegerilor ăștia își scot dosarele , se injunghie pe la spate ,își trag presul unu altuia. Lasă să vadă și oamenii ce oameni „onești „au votat. HA HA HA GHINION.

 17. gagiul e o frauda.

 18. 🤣🤣doar mie conferința lui Citu de sâmbătă mi-a amintit de dezbaterea Băsescu -Geoana?
  ” Geoană fuseși in vizită , pe inserat la Vîntu’…🤣🤣😂
  „Cutule ai mai avut un dosarele în America și te-au cătat recuperatorii…”🤣🤣🤣🤣
  Așa ce când mergi la vot cu mintea tulbure și îl alegi pe ăla care zbiară cel mai tare, hoții 🤣🤣😂

 19. Un popor de vite poate fi condus doar de 2 boi.

 20. Vreau și eu cacâțu….. Neintrat pe nicăieri în România, sa ma scolesc în USA… Servicii?? M ați auzit??

 21. Universitatea Iova este clasata in grupa 400-500 din lume, in principal agricultura

 22. Asta-i inca nimic, sa vedeti ce mai functie a avut la Banca Nationala a Noii Zeelande: a fost portar, scrie presa!
  Zombi scrie in CV ca a fost analist!
  „Analist” la usa bancii!!!!

 23. Din start, Citu este o mizerie , dovedită, dacă s-ar publica TOT. Ajungerea lui prim-ministru al României este susținută politic de stăpânii din afara României și pres. Johannes, tot omul străinilor susținuți amândoi să desăvârșească vânzarea/ îngenuncherea definitivă a României. După ei .. urmează potopul, mai rămân proștii care i-au susținut în țară, cei plecați nu mai au motive sa se întoarcă, tinerii vor sa plece iar restul … prostimea este ușor de amăgit și ieftin de cumpărat.

  • Iohannis a reusit sa castige de doua ori alegerile nu pt ca lumea a votat „Iohannis”, ci pt ca lumea a votat contra PSD. Ultima oara a facut tot ce a putut sa iasa in turul 2 cu Dancila, mazilind pe Barna in ultimul hal.

 24. Riri,
  M-am intrebat si eu de unde bani ptr SUA dar, fiind mai trecut de 55 ani,mi-am amintit de unde este Catu (de pamant): din Valcea …. Pai nu ,,baietii” din Rm. Valcea au fost ,deschizatori de drumuri” la ,,tras cu carduri clonate” prin toata lumea??? Intreb si eu…
  Lili,ce face un ,,analist” pe la bancile din Noua Zeelanda,ca doar nu lucreaza cu ,,analele”….

 25. dottore di Iowa

 26. ALt ac în carul cu fân al lui Câțu/ Acest ziar e pentru Ludovic Orban.

 27. Oameni buni, vă mai aduceți aminte de DOTTORE PONTA???? Citind despre saga asta a lui Cațu, gândul mi-a zburat instantaneu la Ponta!!! Oare de ce??? Vă spun eu! Cuvinte asociate: masterat, doctorat, servicii, anii 2000. Păpușării nu au reușit să pună mâna pe România prin Ponta! Poate Câțu…. Eu unul nu cred in coincidențe! Ghinion! Iar dacă sunt suficienti de mulți care gândesc la fel, o să le stricăm iar jocu’….

 28. Citu are școală că și mine făcută prin baruri și cluburi;)