G4Media.ro

În urma concursului de Rezidenţiat, au rămas neocupate 628 de locuri, mai…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

În urma concursului de Rezidenţiat, au rămas neocupate 628 de locuri, mai ales la specialitățile în care e criză de medici / Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unei noi sesiuni, pentru posturile neocupate, în prima jumătate a anului viitor

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în urma concursului de Rezidenţiat din 20 noiembrie, în domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri şi posturi, multe în specialităţile deficitare – între care medicina de urgenţă, medicina de familie, ATI. Ca urmare, este evaluată posibilitatea organizării, în prima jumătate a anului viitor, a unui nou concurs, pentru ocuparea acestor locuri şi posturi, relatează News.ro.

Potrivit ministerului, s-a finalizat repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidenţiat, sesiunea 20 noiembrie 2022, organizat de minister în colaborare cu cele 6 universităţi de medicină şi farmacie.

La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri şi posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

„Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităţilor deficitare (medicină de urgenţă, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialităţi chirugicale pediatrice, sănătate publică şi management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum şi faptul că licenţiaţii facultăţilor de medicină obţin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenţi, Ministerul Sănătăţii evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidenţiat pentru locurile şi posturile rămase neocupate”, a precizat sursa citată.

Acest concurs ar putea fi organizat, în mod extraordinar, în prima jumătate a anului 2023.

La domeniile Medicină Dentară şi Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 Noiembrie 2022. Absolvenţii licenţiaţi ai acestor facultăţi au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidenţiat şi dobândirea titlului de specialist.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Mult succes, în țări civilizate.

  2. Au rămas neocupate? Puțini candidați, sau note mici. Important de știut.

  3. O noua sesiune, deci note mici. La a doua ii t.r.e.c pe toti !

  4. Candidati peste numarul locurilor, grile ce au cerut date statistice de pe alte meridiane si fara nici o semnificatie teortica in practica medicala uzuala. Cei ce se trezesc vorbind in necunostinta de cauza ,le recomand sa urmeze medicina si apoi sa comenteze… Semnat medic cu peste treizeci si cinci de ani de activitate, si cu pregatire in domeniul medical de la prima zi de liceu.Succes celor pasionati de aceasta PROFESIE !!!!!!

  5. Grile facute cu picioarele. Tinerii medici de ce nu cer demisia ministrului?!!!