G4Media.ro

În ultimul mesaj video în calitate de cancelar, Angela Merkel le cere…

În ultimul mesaj video în calitate de cancelar, Angela Merkel le cere germanilor să se vaccineze împotriva coronavirusului

Angela Merkel le-a adresat sâmbătă germanilor ultimul mesaj video săptămânal în calitate de cancelar, cerându-le solidaritate în lupta împotriva coronavirusului şi făcând un nou apel la vaccinare, transmite dpa, preluată de Agerpres.

„Suntem la mijlocul acestui al patrulea val al pandemiei într-o situaţie foarte gravă, care în unele părţi din ţara noastră nu poate fi numită altfel decât dramatică”, a spus ea, adăugând un avertisment: „Luaţi foarte în serios acest virus perfid”.

Merkel s-a referit la „unităţi de terapie intensivă supraaglomerate”, la pacienţi grav bolnavi pentru care a fost necesar transportul aerian în alte părţi din Germania şi la numărul „groaznic de mare” de oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului. „Fiecare dintre ei lasă în urmă familii sau prieteni înmărmuriţi, neajutoraţi”, ceea ce este „cu atât mai amar cu cât s-ar putea evita – cu vaccinuri eficiente şi sigure, avem cheia”.

Ajunsă aproape de sfârşitul ultimului mandat de cancelar, Merkel le-a mulţumit celor care „sunt rezonabili şi înţelegători în aceste vremuri grele” şi respectă regulile atât pentru propria protecţie, cât din grijă pentru ceilalţi. „Aceştia formează uriaşa majoritate în ţara noastră. Ei dau dovadă zilnic de spiritul civic care este atât de minunat în ţara noastră şi fără de care niciun cancelar sau guvern nu poate realiza nimic”.

Săptămânile grele care urmează pot fi depăşite printr-un efort comun. „Îmi doresc sincer să reuşim împreună”, a mai transmis ea.

Angela Merkel va fi înlocuită săptămâna viitoare de social-democratul Olaf Scholz, susţinut pentru funcţia de cancelar de o coaliţie tripartită formată cu Verzii şi Partidul Liber Democrat (FDP).

sursa foto: Facebook / Angela Merkel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Dupa ce le-a deschis granitele pentru toata Africa si Asia? Oare cat de oaie sa fii sa faci ce-ti zice asta?

 2. Mori pentru noi frau

 3. Lasă-ne in pace, mai doamnă! Oricum astia care vin acum la putere in Germania sunt si mai tai decât doamna merkel

 4. ce va fi ? daca nu era ea ue putea fi doar o intentie

 5. Germania :
  -70% vaxx-inati
  -10% (cel puțin) trecuti prin boală
  -copii, adolescenți etc. nevaxx-inati undeva intre 10-20%.
  Si totusi valul Delta e peste ei…

 6. Merkel recomanda odata AstraZeneca.

 7. Pai se stie ca fix in varful valului e cel mai bine sa te vaccinezi, mai ales ca dupa vaccinare exista o perioada de vreo doua saptamani in care esti foarte vulnerabil.

  Vaccinati-va acuma, ca sa fiti cati mai putini cand o fi sa facem vaccinarea obligatorie, cam asta e mesaju…

 8. Bai nene, nu se lasă hoașca la cățeaua Ursula! Numai aia sa încaseze comisioane!

 9. pleaca baba comunista, lasa-ne.

 10. nu dispare asta odata?

 11. Cât tupeu să ai după ce ai adus toate animalele să-ți violeze nemțoaicele? Interesant nou studiu din SWE pentru care autorii au fost înfierați în stil PCR-ist: imigranții fac majoritatea violurilor.