G4Media.ro

În timpul protestelor de la Teheran au fost arestate aproape 3000 de…

Sursa foto: captură video

În timpul protestelor de la Teheran au fost arestate aproape 3000 de persoane

În cele peste 10 zile de proteste declanşate de cazul lui Mahsa Amini, tânăra de 22 de ani care a murit în timp ce se afla în custodia poliției morale care o reținuse pentru că nu purta corespunzător vălul, la Teheran au fost arestate aproape trei mii de persoane, anunţă IranWire, citat de Rador.

Informațiile provind de la familiile persoanelor arestate, conform cărora prizonierii se află în diferite închisori din capitala iraniană.

Potrivit agenției de presă Irna, marţi, Gărzile Revoluționare din provincia Gilan au arestat 12 persoane acuzate că ar fi ţinut întâlniri secrete pentru a organiza proteste violente.

Manifestațiile împotriva autorităților iraniene au izbucnit după moartea lui Mahsa Amini și au avut loc în diferite orașe din țară. Potrivit grupului Iran Human Rights din Oslo, 76 de persoane au fost ucise în timpul represiunii poliției asupra protestatarilor, în timp ce organizația independentă americană Committee to Protect Journalists (CPJ) și Reporters Without Borders a denunțat arestarea a 18 jurnaliști. (Traducerea Cătălina Păunel)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...