G4Media.ro

În Spitalul Sfântul Sava, se fac internări pentru recuperare medicală neurologică, după…

În Spitalul Sfântul Sava, se fac internări pentru recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică și pulmonară (P)

Spitalul Sfântul Sava  este un centru medical multidisciplinar, specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative. A fost dat în folosință  în urmă cu 4 ani și are o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri.  

Este avizat de Ministerul Sănătății  pentru 118 paturi, deține ambulanțe de transport pacienți și o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat în intervenții de urgență și resuscitare. Toate saloanele sunt conectate la instalația de oxigen medical, iar 18 paturi sunt dotate cu echipamente de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim de terapie intensivă (ATI).

Recuperarea medicală specializată vizează pacienții care au suferit orice tip de intervenție chirurgicală, inclusiv neurologică, după accidente vascular-cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale, accidente de muncă sau casnice, toate tipurile de afecțiuni ortopedice, scleroze multiple, artroze etc. Spitalul Sfântul Sava deține echipamente pentru recuperare pulmonară post-Covid sau pentru pacienții care înregistrează remanențe după anestezii, în urma unor intervenții chirurgicale.

Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde europene înalte. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată în Spitalul Sfântul Sava. Supravegherea pacienților se face inclusiv prin sistem video, la care sunt conectate cabinetele medicilor și asistentelor.

Toți anagajații, printre care și cei 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți, relaționează cu pacienții într-un mod familial, care  face orice persoană internată să se simtă bine, nestresată, sprijinită și respectată. Durata de internare este stabilită de medici și de evoluția pacienților, în funcție de gradul de invaliditate și de patologiile acestora. În kinetoterapie, fizioterapie și masaj, se lucrează cu pacienții din prima zi de internare, fără pauze în weekend sau în sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie. 

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava are peste 70 de echipamente medicale de fizioterapie, kinetoterapie, de investigații și monitorizare medicale, de ultimă generație, unele dintre ele aduse în premieră în România sau care se găsesc în doar câteva alte spitale din țară. Deține una dintre cele mai mari săli de fizioterapie din țară, dotată cu echipamente inovative, care își dovedesc eficiența mai ales în recuperarea medicală după AVC, afecțiune considerată cel mai adesea fără șanse de recuperare.

Pacienții oncologici sau cu alte afecțiuni grave, ori în faze terminale ale bolii sunt îngrijiți ireproșabil în secția de îngrijiri paliative. Paliația este o ramură a medicinii prea puțin răspândită în România. Necesită specializare, atât la nivelul medicilor, cât și al asistenților medicali și infirmierilor, întrucât pacienții sunt deosebit de fragili fizic și emoțional, având nevoie permanentă de sprijin. La fel, și familiile acestora, comunicarea cu acestea fiind deosebit de importantă. Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici, în saloane cu 2 sau 3 paturi.  

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează