G4Media.ro

„În șase luni, Prigojin fie va fi mort, fie va avea loc…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

„În șase luni, Prigojin fie va fi mort, fie va avea loc o a doua lovitură de stat” (Christo Grozev, Bellingcat)

Unul dintre momentele cele mai perplexe ale războiului de până acum a fost revolta mercenarilor Wagner conduși de Evgheni Prigojin, care a fost anulată aproape la fel de repede cum a început, relatează Sky News.

Se presupune că Prigojin a fost exilat în Belarus de către Vladimir Putin – dar de atunci a fost fotografiat înapoi la Sankt Petersburg, la un summit între Kremlin și liderii africani.

Acest lucru a ridicat semne de întrebare în condițiile în care alți oameni care doar au criticat Kremlinul, precum Alexei Navalnîi, au fost condamnați la zeci de ani de închisoare în colonii penale.

În cadrul unui interviu acordat Financial Times, Christo Grozev, principalul investigator Bellingcat în Rusia, a făcut o predicție dură.

„Putin s-a dus la televizor și l-a numit pe Prigojin trădător”, spune el.

„Toată lumea știe ce se face cu ‘trădătorii’, iar Putin nu a făcut asta. Vrea să-l vadă mort [dar] nu poate face asta încă”.

Grozev a prezis: „În șase luni, Prigojin fie va fi mort, fie va avea loc o a doua lovitură de stat!.

Acesta a abordat, de asemenea, strategia pe termen lung a președintelui rus, în condițiile în care nu poate câștiga războiul prea curând.

„Strategia lui Putin în războiul din Ucraina este în mod clar de a întârzia orice rezultat militar până la alegerile din SUA”, a spus el.

Potrivit sursei citate, liderul de la Kremlin speră că ajutorul occidental pentru Ucraina va fi puternic afectat în cazul unei victorii a lui Trump.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...