G4Media.ro

În Reșița se va reintroduce tramvaiul / Primar: ”Va aduce beneficii incomensurabile…

Sursa foto: Pixabay.com

În Reșița se va reintroduce tramvaiul / Primar: ”Va aduce beneficii incomensurabile pentru următorii 20-30 de ani!”

Administrația locală din Reșița e pregătită pentru implementarea fazei a treia din cadrul proiectului de reintroducere a tramvaiului în oraș, relatează Agenția de presă Rador. Primarul Ioan Popa și Emanuel Iohan Reitmaier – director tehnic infrastructură zona Vest a societății PORR au semnat, astăzi, contractul pentru realizarea terminalui intermodal pentru optimizarea transportului public în municipiu. Edilul spune că are emoții, dar este încrezător că întregul proiect va fi realizat la termen.

„PORR a înțeles importanța realizării în totalitate a proiectului de tramvai și a dimensionat oferta. Am reușit să cădem de comun acord și iată, semnăm această fază trei. Avem, practic închis tot proiectul. Rămâne să punem presiune pe cei care muncesc și să reușim să-l finalizăm într-o perioadă de timp care să nu ne pună în pericol atragerea de fonduri europene”, susține primarul.

Această ultimă fază a proiectului presupune printre altele, amenajarea depoului de tramvaie, o clădire pentru gararea autobuzelor electrice, amenajarea de stații de-a lungul traseului, parcări, sistematizare, semaforizare și dotare cu mobilier urban. Contractul are o valoare de peste 51 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de un an.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Poate ne explici și noua ăștia care nu suntem așa avansați, de ce nu e bun tramvaiul?